Muzikiniame mūšyje – Deivydas Zvonkus prieš Algimantą Raudonikį

Ar legendinę Mikalojaus Noviko dainą „Žalioj stotelėje“ populiarumu gali aplenkti Stanislavo Stavickio-Stano šviežiai iškeptas hitas? Tai galės sužinoti LRT televizijos konkurso „Dainų daina“ žiūrovai. 

D.Zvonkus ir A.Raudonikis.
D.Zvonkus ir A.Raudonikis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 3:53 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:33 AM

Didžiausią staigmeną konkurse pateikė jaunoji kompozitorių karta. Ypatingai atviras ir jausmingas buvo Stano, į sceną pakilęs kartu su grupe „Čilinam“ ir atlikėja Mia.

Parašyti kūrinį Lietuvai Stano įkvėpė apsilankymas Norvegijoje ir susitikimas su vietos lietuviais. Kodėl jaunam kompozitoriui jautri ši tema? Kodėl linksmi ir šmaikštūs grupės „Čilinam" tekstai virto patriotiškomis eilėmis? 

Tuo metu, kai vienas jaunosios kartos kompozitorius lenkia galvą Lietuvai, kitas tiesiog nori linksmintis. Grupės „69 danguje“ prodiuseris Gintaras Reklaitis, tarkim, pasirinko dainą apie ...meškutę. Vaikiškai skambanti daina iškreipė vyresniosios kartos atstovų veidus.

Kompozitoriai Mikalojus Novikas ir Algimantas Raudonikis negailėjo Gintarui kandžių replikų ir pamokymų. Tarp dviejų ugnių atsidūrė dainos atlikėjai Marius Jampolskis ir rožine suknele pasidabinęs aktorius Eimutis Kvoščiauskas.

Vyresniosios kartos kompozitoriaus Algimanto Raudonikio šlageris „Dar širdyje ne sutema“ kovojo prieš Deivydo Zvonkaus naujai sukurtą dainą „Tik naktis“. Dainą atliko dvi D. Zvonkaus gyvenimo moterys – dabartinė žmona Katažyna ir buvusi sutuoktinė Natalija, kurioms ji ir buvo specialiai sukurta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.