„Dainų daina“ finale – įnirtinga, skambi kova

Jau šį šeštadienį – lietuviškų dainų projekto „Dainų daina“ finalas. Koncertą tiesiogiai iš LRT Didžiosios studijos transliuos LRT televizija ir LRT radijas. Koncerto pradžia – 21 valandą.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 1:44 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:56 PM

Dėl „Dainų dainos“ titulo varžosi šie į finalą patekę kūriniai: Andriaus Kulikausko „Gintarai“, Stano „Saulė“, MG international „Juoda orchidėja“, Algimanto Raudonikio „Lauksiu tavęs ateinant“ (arba kitaip „Skinsiu raudoną rožę“), Deivydo Zvonkaus „Tos pačios akys“, Andriaus Borisevičiaus „Šalia“, Alvydo Jegelevičiaus „Vaikystės šviesa“, Andriaus Borisevičiaus „ Aš širdyje labai mylių savo mamą“, Andriaus Kulikausko „Ateina Dievas“, Stano „Yra Lietuva“, Edgaro Lubio „Laivai nutols“, Deivydo Zvonkaus „Aš tavo, tu mano“.

Scenoje išvysime Violetą ir Vilių Tarasovus, kuriems D. Zvonkaus daina „Aš tavo, tu mano“ leido pasitikrinti jausmus vienas kitam – dėl šio kūrinio Violeta ir Vilius vis dažniau susitikdavo koncertuose ir ... nebenorėjo išsiskirti. Atlikėjai kompozitorių vadina savo piršliu. Pora labai džiaugiasi, jog jų meilės istorija sujaudino LRT žiūrovus ir ši daina pateko į finalą.

Bene daugiausia nuoširdžių pagyrų sulaukė aktoriaus Mariaus Jampolskio duetas su tėvu. Tai taip pat Deivydo Zvonkaus kūrinys „Tos pačios akys“. Alvydo Jegelevičiaus „Vaikustės šviesą“ atliks legendinis aktorius Vladas Bagdonas. Aktorius pats prisipažino, jog šis konkursas jam – labai įdomus išbandymas.

Į finalą iškopė ir gražiausia daina, skirta mamai „Aš širdyje labai myliu savo mamą“. Pusfinaliuose ją atliko vaikų kolektyvas „Džimba“. Finale žiūrovų laukia staigmena – šią dainą atliks keli žinomų atlikėjai. Nepastebėta neliko ir Stanislavo Staviskio-Stano daina „ Yra Lietuva“. Sukurti ją įkvėpė apsilankymas pas Norvegijos lietuvius. Kas taps Lietuvos „Dainų daina“, paaiškės jau šeštadienio vakarą. Primename, kad dainas vertina ne tik kompozitorių komisija, bet ir žiūrovai, balsuojantys telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.