KK2 tiria: greitosios pagalbos darbuotojų algos – milžiniškos

Tokios tarptautinės korporacijos kaip „Facebook“ ar „Google“ Lietuvoje niekada negalėtų pretenduoti būti geriausiu darbdaviu, juos visuomet pralenktų valstybės ar savivaldybių įstaigos su savo keista ir niekam nesuprantama algų skaičiavimo metodika.

Vilniaus Greitosios pagalbos stoties darbuotojų atlyginimai vos ne dvigubai didesni nei tautos išrinktų Seimo narių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilniaus Greitosios pagalbos stoties darbuotojų atlyginimai vos ne dvigubai didesni nei tautos išrinktų Seimo narių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 4:36 AM

Naujoji Vilniaus miesto tarybos narė Aušra Maldeikienė išvydusi miesto savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos ataskaitą tiesiog nustėro – Vilniaus Greitosios pagalbos stoties darbuotojų atlyginimai vos ne dvigubai didesni nei tautos išrinktų Seimo narių.

Vilniaus Greitosios pagalbos stoties administratorės atlyginimas – 2260 eurų (900 pareiginė alga bei 1360 eurų priedas).

„Dar kartą Lietuvos žmonėms noriu pasakyti, kad šitos sumos nėra svetimi pinigai, tai tie pinigai, kuriuos mokesčių mokėtojai sumoka į biudžetą... Ar Jums atrodo normalu, kad Greitosios pagalbos stoties administratorė turi gauti virš 2000 eurų siekiantį atlyginimą?“, – LNK laidoje KK2 šį pirmadienio vakarą 19.30 val. klaus A.Maldeikienė.

Maža to, įstaigos vyresniajai buhalterei buvo mokamas 2809 eurų atlyginimas.

Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties teisės skyriaus vadovei buvo mokamas dar didesnis atlyginimas – 4098 eurų per mėnesį... 

Tačiau labiausiai pasisekė vyriausiajai finansininko pavaduotojai, kuri per mėnesį susižerdavo beveik tiek pat, kaip ir mūsų šalies vadovė. Greitosios pagalbos stoties darbuotojas atlygis siekė 4373 eurų per mėnesį.

„Šitie skaičiai yra neadekvatūs. Sutikite, kad 15 000 litų atlygis už darbą eilinėje įstaigoje teisininkei, kuri nėra aukščiausios kvalifikacijos, nepadorus. Reiškia, kad yra plaunami pinigai“, – sakė A.Maldeikienė.

Pačios įstaigos vadovo alga kiek kuklesnė – 2114 eurų, tačiau audito metu nustatyta, kad įstaigos direktorius savo paties įsakymais už darbą greitosios medicinos pagalbos gydytojo pareigose skirdavo priedus sau pats.

Plačiau apie Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties atlyginimus žiūrėkite šį pirmadienio vakarą 19.30 per LNK laidoje KK2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.