Lietuviai per plauką liko gyvi per žemės drebėjimą Nepale

Liepos mėnesio trečiadieniais LRT televizija rodys naujas socialinės dokumentikos „Emigrantai“ laidas. Šį kartą – apie emigrantus, kurie grįžo ilsėtis į tėvynę, arba apie tuos, kurie po nuotykių svetur suvokė, kad namie – geriausia.

D. Montvila „Emigrantų“ laidoje pasakos apie darbo sąlygų Nepale išskirtinumus: šalies skurdą, elektros trūkumą, kultūros ypatumus.
D. Montvila „Emigrantų“ laidoje pasakos apie darbo sąlygų Nepale išskirtinumus: šalies skurdą, elektros trūkumą, kultūros ypatumus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2015, 10:40 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 5:32 PM

Pirmoji vasaros „Emigrantų“ laida – kvapą gniaužianti Dariaus Montvilos istorija iš Nepalo, kur lietuvis savo akimis matė vieną baisiausių gamtos stichijų. Vyras prieš pusantrų metų atvyko į Nepalo sostinę Katmandu vadovauti mobiliojo ryšio tinklo tiesimui. Europoje ir Amerikoje visi mobiliojo ryšio tinklai jau nutiesti, o Azijoje, neturtingose šalyse, darbai vis dar vyksta. Tai paskatino lietuvį pasiryžti avantiūrai – darbui egzotiškoje šalyje. Darius į Nepalą atvyko kartu su žmona.

D. Montvila „Emigrantų“ laidoje pasakos apie darbo sąlygų Nepale išskirtinumus: šalies skurdą, elektros trūkumą, kultūros ypatumus. Lietuvis dėl savo odos spalvos vietinių buvo itin gerbiamas, bet vis tiek kildavo sunkumų dėl kultūrų skirtumų. Nepale nemandagu atsakyti neigiamai, tad vietiniai su viskuo sutinka, bet ne visada tesi savo pažadus.

Prieš porą mėnesių nugriaudėjęs 7,8 balų žemės drebėjimas Kinijoje, Nepale, Indijoje ir Bangladeše nusinešė maždaug 8 tūkst. žmonių gyvybių. Tuo metu Nepale viešėjo D. Montvilos pakviesta grupė draugų iš Lietuvos.

Laimei, visi lietuviai liko sveiki dėl nedidelio atsitiktinumo – tą dieną Darius turistus buvo išsivežęs aprodyti kalnų kaimelių. „Kai grįžom jau žemyn į miestelius, supratom, kad tai buvo ne šiaip didelis žemės drebėjimas, kad tai buvo masinė nelaimė“, – pasakoja lietuvis. Matant sugriuvusį miestą, žmonių skausmą ir baimę, pagrindinė lietuvių užduotis buvo saugiai grįžti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.