K. Zvonkuvienė: „Ieškokime to, kas mus vienija, o ne skiria“

Rugpjūčio 31-ąją prasidedančiame naujajame LRT televizijos sezone debiutuoja nauja laida „Misija: Vilnija“ ir jos vedėja Katažina Zvonkuvienė. Laida pasakos Vilniaus krašto žmonių istorijas, analizuos ir, kaip tikisi jos autoriai, padės spręsti šio krašto problemas, kartu ir pamėgins padėti Lietuvoje gyvenantiems skirtingų tautų žmonėms geriau suprasti vienas kitą ir šalyje vykstančius procesus.

k.Zvonkuvienė.<br>LRT nuotr.
k.Zvonkuvienė.<br>LRT nuotr.
k.Zvonkuvienė.<br>LRT nuotr.
k.Zvonkuvienė.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:59 AM

„Neapsirikite – tai nebus dar viena laida, skirta tautinėms mažumoms. Laidos tikslas – tapti veidrodžiu, kuriame tapatumus su savo gyvenimu pamatytų bet kuris Lietuvos provincijos gyventojas. Ne tik pamatytų, bet ir galbūt gautų vertingų patarimų, kaip įveikti bendras problemas“, – sako laidos prodiuseris Andrius Tapinas.

Prodiuseris džiaugiasi, jog projekto veidu sutiko būti Katažina: „ Ji kilusi iš Vilniaus krašto, žino jo aktualijas ir problemas, bet tuo pačiu puikiai pažįstama visos Lietuvos žiūrovams. Katažina – pilietiškas ir visuomeniškas žmogus, jai svarbu, kad Lietuvoje gerai jaustųsi visų tautybių mūsų šalies piliečiai ir, tikiuosi, laidai pavyks prie to prisidėti“.

„Esu Lietuvos lenkė – pati susidūriau su stereotipais, kai žmogui iš anksto užklijuojama etiketė. Dabar, ištekėjusi už lietuvio ir bendraudama, koncertuodama lietuviams matau, kaip greitai tie stereotipai dūžta, žmonėms vos pradėjus bendrauti, užmezgus kontaktą. Pažvelkime į Vilniją iš arčiau, pamėginkime atsikratyti prietarų ir stereotipų ir paieškoti to, kas mus vienija, o ne skiria“, – kviečia Katažina Zvonkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.