S. Siparis: „Vos įsimylėdavau, kas nors paskambindavo žmonai“

Po 25 metų santuokos su aktoriumi Sauliumi Sipariu (56 m.) besiskirianti žmona Ugnė (45 m.) gailisi tik vieno. „Per ilgai neapsisprendžiau nutraukti santykių“, – sakė moteris.

S.Siparis prisipažino daug kartų buvęs neištikimas žmonai Ugnei.<br>G.Skaraitienės nuotr.
S.Siparis prisipažino daug kartų buvęs neištikimas žmonai Ugnei.<br>G.Skaraitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 1, 2015, 7:36 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:18 AM

Šių metų pradžioje atskirai apsigyvenusi pora nuo to laiko nėra net kalbėjusi, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Jų tarpininkė – kartu su U.Sipariene gyvenanti dukra Salomėja (10 m.). Sipariai taip pat turi sūnų Marių (24 m.).

Sutuoktiniai oficialiai dar neišsiskyrė, bet ne dėl to, kad kuris nors dvejotų.

„Nė vienas iš mūsų santykių gelbėti nebandė, nes iki šio taško ėjome ilgai, net ne mėnesius“, – sakė vienai reklamos ir viešųjų ryšių agentūrai vadovaujanti U.Siparienė.

Skirtis nusprendė Ugnė ir savo sprendimo nė kiek nesigaili. Mat Saulius prisipažino daugybę kartų buvęs neištikimas, o galiausiai supratęs, kad šeima – ne jam.

Prieš vyrui išsikraustant šeimos namai buvo tapę mūšio lauku. U.Siparienė sakė laukianti, kol jausmai visiškai atvės.

Apie gyvenimą ir skyrybas su žinomu teatro, televizijos bei kino aktoriumi moteris pasakojo laidoje „Nuo... Iki...“ (LNK).

Šeimos namuose Užupyje U.Siparienei neliūdna. Dukra Salomėja matosi su tėvu ir motinai pasako, kaip jam sekasi. Tačiau moteris didelio smalsumo nejaučia.

„Mudu su Sauliumi seniai matėme, kad nebeturime bendrų dalykų, išskyrus barnius. Normaliai kalbėtis jau negalėjome. Net būti vienoje erdvėje buvo sunku“, – paaiškino U.Siparienė.

Kai Ugnė sutiko Saulių, jai buvo 19 metų. Nors aktoriai merginai neatrodė rimti šeimos žmonės, meilė įsiplieskė žaibiškai. Šiam jausmui ji nesipriešino. Išvaizdus ir žinomas aktorius patiko daugybei moterų.

„Žinomumas man nebuvo svarbus. Niekada nebuvau ir dabar nesu aktorių bendruomenės gerbėja. Užtat iki pažinties apie jį nežinojau. Mūsų biolaukai turbūt sutapo, meilė tikrai buvo didžiulė, aistros ir džiaugsmo buvo daug. Tekėjau iš didelės meilės“, – prisiminimais dalijosi U.Siparienė.

Kai jie susipažino, S.Siparis buvo susituokęs su aktore Egle Tulevičiūte ir augino sūnų Kristijoną.

Kadangi 11 metų jaunesnė Ugnė ne juokais krito į akį, aktorius paprašė žmonos skyrybų.

Ugnė prisiminė, kad aplinkiniai jau tada mėgino įspėti, kad scenos vyrai nėra patikimi.

„Visgi nesigailiu pragyvenusi tuos 25 metus. Turiu puikius vaikus, buvo gražaus gyvenimo etapų. Gal tik tos pabaigos nereikėjo tiek ilgai tempti“, – svarstė U.Siparienė.

Nors gyvenant su Sauliumi reikėjo laikyti visus keturis namų kampus, moteris prisipažino, kad vyras mokėdavo papirkti romantiškomis smulkmenomis.

Jei Ugnė susirgdavo, sutuoktinis ja rūpindavosi, rodydavo švelnumą. „Jis moka pasirūpinti kitu žmogumi“, – tvirtino U.Siparienė.

Aktorius S.Siparis dėmesį rodė ne tik žmonai. Moteris žinojo apie vyro meilės romanus ir ilgai su tuo taikstėsi.

„Aš – vienišas patinas. Tas, kuris nardo po džiungles“, – kartą laidoje „Kitoks pokalbis“ („Lietuvos ryto“ TV) pareiškė visą gyvenimą šeimoje pragyvenęs, dvi žmonas turėjęs ir trijų vaikų susilaukęs S.Siparis.

Toje pačioje laidoje jis išrėžė nuomonę ir apie ištikimybę: „Tai yra niekalas. Ištikimybė yra ėjimas prieš gamtą. Ten juk to nėra. Patinas atlieka savo misiją ir laksto toliau.

Lyg ir yra ištikimų gyvūnų rūšių – gulbės, drambliai, bet aš nei gulbė, nei dramblys, o senas krokodilas.“

Dauguma moterų tvirtina, kad sužinojusios apie vyro neištikimybę iškart skirtųsi, tačiau Ugnė įsitikinusi, jog tikrovė yra kitokia.

„Didelė dalis moterų su tuo susitaiko. Nebent yra stiprios ir save, savo statusą, savo emocijas vertina labiau už visa kita. Vis dėlto manau, kad dauguma nuryja tą skaudulį dėl šeimos, vaikų ir namų“, – sakė U.Siparienė.

Ugnė prisipažino, kad dėl vyro teko kovoti visą gyvenimą, bet į jo vienos nakties nuotykius nereaguodavo.

„Jei užmegzdavau santykius su moterimi, visuomet įsimylėdavau ir dėl to turėdavau problemų. Išlįsdavo galai, nemokėjau slėptis. Atsirasdavo draugų, kurie paskambindavo žmonai“, – yra prisipažinęs S.Siparis.

U.Siparienė prisiminė ir keletą ilgesnių jo romanų. „Buvo keletas rimtesnių epizodų, kurie užgavo ambicijas, mane pažemino.

Turėjau padaryti viską, kad situaciją pakeisčiau į kitą pusę. Tuomet norėjau ne skyrybų, o žūtbūt susigrąžinti vyrą. Taip ir esu padariusi“, – atvirai kalbėjo U.Siparienė.

Aktorius tvirtindavo, kad kitos moterys jam nieko nereiškia, bet neseniai taip susižavėjo viena savo simpatijų, kad paliko šeimą ir apsigyveno su ja.

„Porai mėnesių jis buvo palikęs šeimos namus. To Sauliui iki šiol neatleidau. Tada jaučiausi labai pažeminta“, – sakė aktoriaus žmona.

U.Siparienė dirba ir organizacijoje, kuri rūpinasi moterimis, namuose patiriančiomis smurtą. Paradoksalu, juk neištikimybė – taip pat viena psichologinio smurto formų.

Laidoje U.Siparienė ragino nesižavėti poromis, kurios šypsosi žurnalų viršeliuose. Moters įsitikinimu, neretai tai tik paradinė pusė, o tokių šeimų namuose labai daug smurto.

U.Siparienė gailisi, kad taip ilgai nepriėmė sprendimo skirtis, ir dėl to save laiko silpna.

Moteris sakė suprantanti, kad šeimą kurti reikia su atsakingu ir aplinkinius vertinančiu žmogumi, o ne su gražuoliu.

„Visi aktoriai yra savimylos ir narcizai, jie sau rūpi labiau nei antroji pusė“, – yra sakęs S.Siparis.

U.Siparienė prisipažino, kad šeimoje niekada nesijautė saugi sir visuomet žinojo, kad reikia pačiai kurtis pagrindą po kojomis.

„Niekada šalia neturėjau žmogaus, į kurį galėčiau tvirtai remtis. Saulius nebuvo šeimos galva. Jis nebuvo tokia atrama, kokia mes įpratę laikyti vyrą“, – apie sutuoktinį sakė U.Siparienė.

Parengė Vykintė Budrytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.