„Vilnius Music Week“: „Organizuoji koncertus – išmok taupyti!“

„Atsineškite savo „laptopus“ ir muzikos renginių išlaidų sąskaitas, ir mes kartu daug nuveiksime“, – tokį neįprastą kvietimą muzikos klubų savininkams bei koncertų organizatoriams perduoda visą Europą apimančios efektyvaus energijos panaudojimo kampanijos „EE Music“ atstovai. Festivalio „Vilnius Music Week 2015“ programoje jie dalinsis savo įkvepiančia patirtimi.

„Vilnius Music Week“: „Organizuoji koncertus – išmok taupyti!“.
„Vilnius Music Week“: „Organizuoji koncertus – išmok taupyti!“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 2:13 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 2:43 AM

Europinis projektas „EE Music“ pastaraisiais metais aplankė šimtus klubų, renginių, lauko festivalių. Tai yra didžiausias ir ambicingiausias judėjimas, susijęs su elektros energijos taupymu Europos muzikos industrijos istorijoje.

Šį ketvirtadienį projekto atstovai atvyksta į Lietuvą. Festivalio „Vilnius Music Week 2015“ programoje jie surengs nemokamas konferencijas ir kūrybines dirbtuves įžanginiame atidarymo renginyje, lapkričio 19 d. nuo 17 iki 20 val. (registracija nuo 16 val.) ir lapkričio 20 d. nuo 10 iki 15 val. Tai vyks viešbutyje „Comfort Hotel LT“.

Su lietuviais patirtimi pasidalins Ingo Bellas iš Miuncheno atkuriamosios energijos kompanijos „WIP“ ir Jacobas Bilabelis iš „Green Music Initiative“. Pastarasis anksčiau taip pat buvo įtakingas asmuo „Universal Music“ Vokietijos padalinyje, dabar dirba kūrybinių industrijų sektoriuje, dėsto Berlyno menų akademijoje.

„EE Music“ kampaniją Vilniuje atstovaus ir latviai Liga bei Gatis Zoglos iš organizacijos „Ekodoma“. Konferencijos metu savo patirtimi pasidalins 45 metus rengiamo “Glastonbury“ festivalio atstovas Robas Scully, pasiekęs, kad šiame festivalyje būtų naudojama saulės energija.

Festivalio „Vilnius Music Week 2015“ delegatai kurs dialogą su muzikos renginių profesionalais, įvairaus dydžio erdvių koncertų organizatoriais, siūlys metodus ir šaltinius, pateiks rekomendacijų, kaip racionaliau naudoti energiją, mažiau kenkti aplinkai ir kartu sutaupyti.

„Energija ir muzika eina koja kojon. Festivalis, renginys, klubas ar stadionas ateityje bus tik garsesnis, spalvingesnis ir dar fantastiškesnis. Bet mums reikės tik pusės tos elektros energijos, kurią sunaudojame dabar“, – teigia J. Bilabel‘is.

Apie socialinę transformaciją per muziką „Vilnius Music Week“ atidarymo renginyje ketvirtadienį taip pat pasisakys Jurgis Didžiulis. „Muzika gali žymiai daugiau, – tai nėra eilinė prekė. Ji gali padėti įgyvendinti galingus dalykus, netgi atverti naujas rinkas ir galimybes, – įsitikinęs J. Didžiulis. – Muzikos sektoriui reikia inovacijų. XXI amžiuje, pasikeitus technologijoms, seni verslo modeliai nebėra adekvatūs. Reikia ieškoti naujų formų. Man patinka skleisti mintis, susijusias su muzika, todėl bus įdomu pakalbėti šioje konferencijoje, pasidalinti idėjomis.“

Ketvirtą kartą rengiamas festivalis „Vilnius Music Week“ vyks lapkričio 19-21 dienomis. Viešbutyje „Comfort Hotel LT“ dienomis bus rengiamos nemokamos konferencijos, o vakarais oficialiose festivalio vietose – menų fabrike „Loftas“ bei klubuose „Vienuolio Pub“ ir „Liverpool Bar“ vyks koncertai. Savo pasirodymus surengs grupės ir atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Danijos, Rusijos, Lenkijos, Estijos, Švedijos, Suomijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.