Buvusi „gelbėtoja“ Neringa Mažeikiene atvėrė miegamojo duris

Buvusi televizijos „gelbėtoja“, dabar verslininkė N.Mažeikienė (35 m.) yra regėjusi pranašiškų sapnų. „O jeigu aplanko nemalonūs sapnai, dažniausiai bėdą verčiu vėlyvai vakarienei, prastam miegui ir mėnuliui. Stengiuosi juos pamiršti“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ sakė moteris.

N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Mažeikienė: „TV pagalbos“ herojų bėdų nebesapnuoju.“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2015-11-27 07:27, atnaujinta 2017-10-02 15:08

Pernai laidą „TV pagalba“ (TV3) palikusi dviejų vaikų – 8 metų Granto ir 5 metų Gaudrės – motina N.Mažeikienė pasinėrė į šeimos verslą – prekybą mobiliaisiais namais. Jį kaunietė plėtoja su vyru Mindaugu.

Vis dėlto žinoma moteris iš viešumos bei pramogų pasaulio nedingo. Neseniai ji išmėgino aktorės duoną – vaidino TV3 seriale „Tobula kopija“. O šį rudenį profesionalioje studijoje baigė vizažo kursus.

– Darbo televizijoje pasiilgstate?

– Darbas televizijoje nėra lengvas, ypač laidoje „TV pagalba“. Joje dirbantys žmonės neturi scenarijaus, nustatyto darbo laiko, kartais darbo sąlygos būna nepavydėtinos.

Juokauju, kad todėl mus kaip policininkus turi anksti išleisti į pensiją. Vis dėlto darbo televizijoje, scenoje negali nepasiilgti, nes turi daug žavesio ir net magiškos traukos. O ypač dėl to, kad nuolat tenka patirti ką nors nauja.

– Sapnuojate, kad narpliojate „TV pagalbos“ herojų bėdas?

– Jau kurį laiką to nesapnuoju. Anksčiau būdavo visko. „Gelbėtoja“ dirbau su pertrauka šešerius metus. Net vidury nakties yra tekę padėti žmonėms, važiuodavau iš vieno Lietuvos galo į kitą.

Buvo metas, kai teko ir dirbti, ir rašyti prancūzų kalbos bakalauro darbą. Dažniausiai dienomis ar vakarais dirbdavau, o naktimis ar paryčiais rašydavau. Buvo nuovargio.

Kartą sapnavau, kad esu darbe. „Dar filmuosime šiandien?“ – paklausiau, kaip man atrodė, kolegų. Pasirodo, šiuos žodžius garsiai ištariau mane žadinančiam vyrui.

– O ką mielai susapnuotumėte ar sapnuojate?

– Mano sapnai ryškūs, spalvoti ir įvairūs. Labai geras jausmas, kai susapnuoju blogą ar baisų sapną, o prabudusi suprantu, kad tai buvo tik sapnas. Ir atvirkščiai, kai sapnuoji ką nors ypač gražaus, prabudus tenka apgailestauti, kad tai tik sapnas.

– Tikite sapnų pranašystėmis?

– Tikiu. Pati esu susapnavusi pranašiškų sapnų. Vienas iš jų susijęs su mokslais. Tiksliai susapnavau, kelinta būsiu įstojusiųjų į prancūzų kalbos filologiją sąraše. Baisių sapnų esu sapnavusi ir prieš labai sunkias gyvenimo akimirkas.

Jeigu aplanko nemalonūs sapnai, dažniausiai bėdą verčiu vėlyvai vakarienei, prastam miegui ar mėnuliui. Stengiuosi juos pamiršti ir nesigilinti.

– Kiek valandų miego jums reikia, kad pabustumėte žvali?

– Tai priklauso nuo to, kokia buvo diena ir vakaras. Paprastą dieną pakanka 7 valandų miego, o po linksmo vakarėlio miego reikia daugiau. Sau patinku ir puikiai jaučiuosi tik gerai išsimiegojusi.

– O nemiga kankina? Avis kada nors teko skaičiuoti?

– Nemiga kankina tada, kai leidžiu sau persimiegoti. Tada galiu ir avis, ir žvaigždes skaičiuoti. Nepadeda niekas, vartausi nuo šono ant šono. Yra tekę į rankas imti knygą ar žiūrėti filmą.

– Turite grožio ar kitokį ritualą prieš miegą?

– Kadangi gražiai atrodyti mėgstu kasdien, prieš miegą laukia visas grožio ritualas. Paruošiu odą kitai dienai: švariai nuvalau, naudoju drėkinamąsias ir maitinamąsias priemones.

– Su kuo lova dalijatės mieliausiai?

– Be abejo, su vyru.

– Esate vyturys ar pelėda?

– Esu visiška pelėda. Galiu nemiegoti visą naktį, o keltis patinka vėlai. Pastebėjau, kad daugelis porų yra vyturys ir pelėda. Taip yra ir mūsų šeimoje.

– Ką maloniausia matyti prabudus?

– Jeigu prabundu labai anksti, apskritai nieko nematau. (Juokiasi.) Savaitgaliais, kai galime miegoti tiek, kiek širdis geidžia, smagu visai šeimai sugriūti į vieną didelę lovą ir pažiūrėti kokią nors rytinę televizijos laidą.

– Svetimoje vietoje užmiegate lengvai?

– Svečiuose miegoti nemėgstu, kad ir kaip gerai būčiau priimta. Ilgose kelionėse renkuosi viešbutį.

– Kur niekada nenorėtumėte atsibusti?

– Ten, kur pilna tarakonų.

– Miegoti patinka šiltai ar prie atviro lango?

– Kaip ir daugeliui moterų, man patinka miegoti jaukiai, šiltai, tačiau patalpa turi būti gerai išvėdinta.

– Kas buvo svarbiausia namuose įsirengiant miegamąjį?

– Dideli vitrininiai langai, drabužinė ir vonios kambarys šalia miegamojo.

– Televizorių miegamajame mėgstate žiūrėti?

– Tai būna labai retai.

– Patinka pusryčiauti lovoje?

– Esu pedantė, pusryčiai lovoje manęs nežavi, o ypač mintis, kad kitą naktį joje rasiu trupinių. Todėl lovoje galiu nebent išgerti stiklinę vandens.

– Koks jums yra tobulas rytas?

– Tobulas rytas – atostogų, kai už lango ošia jūra, plieskia kaitri saulė, pučia šiltas vėjelis, o terasoje laukia gardūs pusryčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.