A. Kudabienė paaiškino, kodėl parodytas šokiravęs laidos anonsas

Antradienį per TV3 parodytas laidos „Prieš srovę“ anonsas privertė aiktelėti ne vieną. Regis, nieko keista, kad motina, praradusi tris dukras, į tokią situaciją sureagavo beprotišku klyksmu. Tačiau pasipiktinimas kilo dėl to, kad toks šokiruojantis vaizdas buvo rodomas realiu laiku, kuomet prie televizijos ekranų lovose gulėjo mažamečiai vaikai. Itin daug dėmesio portale lrytas.lt sulaukė motinos laiškas į Bendraukime.

A. Kudabienė paaiškino, kodėl parodytas šokiravęs laidos anonsas.
A. Kudabienė paaiškino, kodėl parodytas šokiravęs laidos anonsas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 9:58 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:56 PM

Tokiu anonsu pasipiktino ir žurnalistas Andrius Tapinas, kuris viešai išsakė savo nuomonę apie šią laidą ir patikino, kad tai laida be jokių stabdžių.

Sureaguodama į viešą pasipiktinimą, laidos vedėja Audrė Kudabienė, naujienų portalui lrytas.lt atsiuntė atvirą laišką, kuriame patikino, jog tokiose situacijose tylėti – nusikaltimas. Apie tai galite skaityti čia.

„Džiaugiuosi, kad visuomenė atkreipė dėmesį į baisią tragediją Šiauliuose, kurios metu gaisro ugnis nusinešė trijų vaikų gyvybes. Manau, kad tylėti tokiose situacijose būtų nusikaltimas.

Juk tylime, kai viskas gerai. Trys miegantys vaikai ir savavališkai neraštingai įrengtas pečiukas prie medinės pertvaros! Na, jei tėvai nesuprato, kuo tai gresia, tuomet gal socialiniai darbuotojai, vaikų teisių gynėjai, lankydami socialinės rizikos šeimas kuriame nors kitame Lietuvos mieste ar miestelyje, po šio šokiruojančio reportažo atkreips dėmesį ir į tokias „smulkmenas“.

Pasirodo, grėsmė vaikams gali tūnoti ne tik tuščiame šaldytuve, bet ir prastai įrengtoje krosnelėje.

Tikiu, kad iš skausmo verkiančios mamos ašaros bus išgirstos ir aukščiausiose mūsų valdžios institucijose.

Gal net kas nors sugalvos projektą, kaip už Europos sąjungos pinigus vaikų kambariams dūmų detektrorius nupirkti ir socialiai pažeistoms šeimoms padovanoti.

Jei ne šis šokiruojantis reportažas, viskas būtų praėję daug tyliau, o dabar, tikiu, kad bendromis jėgomis užbėgsime būsimoms tragedijoms už akių ir jas sustabdysime.

Ačiū Jums visiems už pilietiškumą, jūsų reakcijas. Kuo garsiau kalbam, tuo geriau girdi valdžios ponų ausys. Ir kviečiu jus diskusijai. Ką jūs siūlote, o ką dar galime padaryti kad tokia nelaimė nepasikartotų“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.