Tik lrytas.lt: pirmasis J. Jankevičiaus ir Jazzu interviu kartu

Yra nedaug dalykų, kurių Justė Arlauskaitė-Jazzu (27 m.) ir Justinas Jankevičius (30 m.) dar nėra darę kartu, bet vieną jų kitos savaitės pabaigoje padarys prieš visą Lietuvą. Žinoma pramogų pasaulio pora kartu ves televizijos transliaciją – ir ne bet kokią, o muzikos apdovanojimų ceremonijos M.A.M.A.

„Justė yra mano mūza – ji pasako idėją, o aš ją paverčiu bajeriu“, – apie mylimąją J.Arlauskaitę-Jazzu sakė J.Jankevičius.<br>„Fotogenijų“ (Naglis Bierancas ir Simona Bekupė) nuotr.
„Justė yra mano mūza – ji pasako idėją, o aš ją paverčiu bajeriu“, – apie mylimąją J.Arlauskaitę-Jazzu sakė J.Jankevičius.<br>„Fotogenijų“ (Naglis Bierancas ir Simona Bekupė) nuotr.
Prieš trejus metus E.Dragūną parodijuodamas J.Jankevičius ceremonijos M.A.M.A. žiūrovus privertė raitytis iš juoko.<br>T.Bauro nuotr.
Prieš trejus metus E.Dragūną parodijuodamas J.Jankevičius ceremonijos M.A.M.A. žiūrovus privertė raitytis iš juoko.<br>T.Bauro nuotr.
J.Jankevičius ir J.Arlauskaitė-Jazzu kitą penktadienį kartu žengs į M.A.M.A. sceną.<br>„Fotogenijų“ (Naglis Bierancas ir Simona Bekupė) nuotr.
J.Jankevičius ir J.Arlauskaitė-Jazzu kitą penktadienį kartu žengs į M.A.M.A. sceną.<br>„Fotogenijų“ (Naglis Bierancas ir Simona Bekupė) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Jan 23, 2016, 11:12 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:13 AM

Justė – kartu su prodiuseriu Leonu Somovu didžiulį populiarumą pelniusi dainininkė. Justinas – vienas geriausių šiuo metu dirbančių šalies televizijos laidų vedėjų.

Jie kartu gyvena sostinės centre, kartu vaikščioja į barus ir atrodo beprotiškai laimingi. Abu turi aštrų humoro jausmą, dėl kurio pusė šio pokalbio su „TV antena“, švelniai tariant, nėra labai rimta.

Sausio 29-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje rimtumo turbūt irgi nebus pernelyg daug. Pokalbio pradžioje su „J & J sindikatu“ (taip Justino ir Justės porą už akių švelniai vadina pažįstami) spėjame ne tik pašnekėti apie vieną žinomą Lietuvos pramogų verslo šeimą, bet ir sužinoti keletą eilučių iš būsimų apdovanojimų M.A.M.A., kuriuos tiesiogiai transliuos TV3, scenarijaus.

Sakykime taip – kaip komikas savo karjerą pradėjęs Justinas yra nusiteikęs labai rimtai patikrinti ceremonijoje dalyvausiančių muzikantų humoro jausmą ir gebėjimus pasijuokti iš savęs.

Artėjant penktą sykį vyksiančiai didžiausiai Lietuvos muzikos šventei Justinas ir Justė patogiai įsitaisė savo virtuvėje ir „TV antenai“ papasakojo ne tik apie M.A.M.A.

– Kodėl būtent jūs vesite apdovanojimus M.A.M.A.?

Justinas: Nes mes norime pakeisti Valinskus. Sekti maestro pėdomis.

Justė: Justinas ves, nes yra geriausias laidų vedėjas Lietuvos istorijoje. Sakau tai ne dėl to, kad jį labai myliu.

Justinas: Jei atvirai, tai prodiuserių idėja. Jiems vis dar atrodo, kad poromis vesti labai faina. Kažkas M.A.M.A. susirinkime užsiminė, kad gal tai būtų geras variantas, taip viskas ir išsirutuliojo. Mes neprieštaravome. Be to, komiko darbas kiek primena fotografo – žiūri į tuos pačius reiškinius, kuriuos mato visi, tik kitaip. Justė šiuo požiūriu yra mano mūza – ji pasako idėją, o aš ją paverčiu bajeriu.

– Justei dar niekada neteko vesti TV laidos ar transliacijos. Nebaisu?

Justinas: Manau, tai bus didžiausia romantikos išraiška. Po pernykščių apdovanojimų (juose Justinas gana aštriai pajuokavo apie kauniečius. – Red.) Kauno gyventojai turbūt suprato padarę klaidą, kad mane gyvą paleido.

Bus labai gražu, kad mūsų pora mirs tą pačią dieną tokiame romantiškame mieste kaip Kaunas.

Pamaniau: jei jau aną sykį mane žmonės pakentė, reikia padaryti, kad šįkart jau tikrai visi supyktų.

O Justė šioje srityje yra tikra profesionalė. Sukiršinti tautą ji moka geriau nei bet kas kitas. Kad praplėsčiau neapykantos sau ribas, man reikėjo specialistės. (Juokiasi.)

– Neramu grįžti į Kauną?

Justė: Nieko panašaus. Ką tik su Leonu turėjome gastroles per didžiausias Lietuvos arenas, daugiausia žiūrovų atėjo Kaune. Tas miestas mus visada palaiko, to pernykščio incidento (kai Justė tramdė Lietuvos gėjų lygos vadovą Vladimirą Simonko nušvilpusius žiūrovus. – Red.) aš nesureikšminu.

Justinas: Pernai Justei apdovanojimą įteikė V.Simonko, o šįmet galėtų įteikti Petras Gražulis (čia nuskambėjusio Justino paaiškinimo, kodėl taip turėtų būti, publikuoti negalime, nes tai tikriausiai užtrauktų teismo bylą. – Red.).

Justė: O jei rimtai – tikiuosi, bus kaip per koncertus. Tam tikrą akimirką viskas staiga tampa paprasta, miela ir familiaru, reikia tik būti savimi.

– O jei nesiseks, galėsite tiesiog pasibučiuoti.

Justė: Ei, mes juk iš anksto negalime sakyti, ką darysime.

Justinas: Neatskleidžiame visų kozirių, bet taip, yra toks planas B.

– Kas būtų geresnis – dainininkas Justinas ar TV laidų vedėja Justė?

Justinas: Justė. Jai nereikia mokytis. Ji tiesiog atsistoja, peza nesąmones, ir vis tiek gražu. Būna tokių žmonių – nueina į golfo aikštyną, muša kamuoliuką pirmą sykį ir iškart pataiko. Justei panašiai yra su šnekėjimu eteryje.

Justė: Justinas. Jis yra lankęs muzikos mokyklą, iš prigimties muzikalus, dalyvavo LNK „Žvaigždžių duetuose“. Aš jį mokiau dainuoti, taip mes ir pradėjome draugauti.

Kai išgirdau, kaip dainuoja, nepatikėjau, kad neprofesionalas taip gali. Be to, nuostabiai groja gitara. Man atrodo, galėtų būti geras dainų autorius ir atlikėjas.

– Per vidurį tarp Manto Jankavičiaus ir Vido Bareikio?

Justė: Ne, geriau už juos abu kartu sudėjus.

– Už ką sergate apdovanojimuose M.A.M.A.?

Justė: Už MC Mesijų, nes jis labai vertas. Už Aliną Orlovą, ji man – Metų atlikėja. Džiaugiuosi dėl „Bix“ albumo, „Anties“ koncertų turo, kuriame pati dalyvavau. Labai patiko „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ klipas „Į Venesuelą“.

Gerų grupių ir atlikėjų dabar tiek, kad net nenuliūsčiau, jei mes su Leonu Somovu nieko nelaimėtume. Nors Metų grupės titulą būtų smagu gauti. (Juokiasi.)

Justinas: Norėčiau, kad du apdovanojimus laimėtų Selas. Girdėjau gandų, kad jei gaus du, tai atvažiuos į ceremoniją jų pasiimti. Nors gal jis nominuotas tik vienam, nesigilinau.

Bet kuriuo atveju vis dar kalbinu Saulių Urbonavičių-Samą, kad įtrauktų dvi papildomas M.A.M.A. kategorijas – Metų „Sel“ ir Metų Dragūnas, nes sulaukti tokių svečių yra didžiulė garbė.

– Esate viena ryškiausių Lietuvos pramogų verslo porų. Nevargina nuolat juntamas dėmesys?

Justinas: Jei žmogus pradeda rėkti, kad jam per daug dėmesio, akivaizdu, kad jam to dėmesio trūksta.

Esu matęs daugybę aktorių, kurie įėję į parduotuvę nervinasi, kad juos atpažino. Problema, kad tie atpažinę sakė: „Žiūrėk, čia gi tas, koks jo ten vardas.“ O vardo iš tiesų nežino.

Lietuvoje gyventi paprasta, net jei tris kartus buvai ant žurnalo viršelio. Aš mėgstu bendrauti, jei kas prieina nusifotografuoti, man tai privilegija, o ne našta.

Justė: Aš ne Adele, o jis – ne Davidas Beckhamas, kad mus nuolat sekiotų ar prie namų su fotoaparatais stovėtų. Gera, kai nepažįstami nusišypso ar gerą žodį pasako.

– Abu esate populiarūs, geidžiami, žavintys priešingos lyties žmones, daug keliaujate atskirai, naktimis grįžtate. Lengva išsaugoti santykius ir pasitikėjimą?

Justinas: Justė labai graži, mūsų poroje abu esame įsimylėję ją, todėl problemų kaip ir nekyla.

Justė: Baik, aš ir tave truputį myliu. (Juokiasi.) Mes neribojame vienas kito laisvės. Tiek š... kartu suvalgius jau nebesinori dėl to jaudintis.

Justinas gali daryti ką nori, bet aš turiu žinoti, kur jis yra. Dėl kitų moterų – duok Dieve, joms sveikatos. Mano vyras unikalus – jis turi galimybių būti su gražiausiomis moterimis, bet daugiausia laiko leidžia su Mantu Stonkumi. Todėl man ramu.

Justinas: Stonkus man gali duoti tai, ko jokia moteris nesugebėtų.

Ar aš pavyduliauju dėl Justės? Žinoma, bet gal to nerodau. Padeda naujai atrasta profesija – šiuo metu bandau vaidinti aktorių.

– Ar tiesa, kad Justinas į Justės koncertą yra 300 kilometrų važiavęs taksi?

Justė: Ir ne sykį. Jis ir į Indiją yra dėl mano gimtadienio skridęs. Dviem dienoms. Nuostabu.

– Kas jus galėtų išskirti?

Justė: Justino išdavystė. Nebent ji būtų su M.Stonkumi – su juo tegul daro ką nori ir kiek nori.

Justinas: Ir darom. Yra vienintelis būdas Justę priversti nekęsti gėjų – jei aš pabėgčiau su vyru.

Ar mes daug pykstamės? Ne. Karšta diskusija yra pažangos ženklas.

Visi žino, kad pyktis su moterimi yra ekstremalus sportas. Aš dėl to ir seku Airino (pagarsėjęs patarimų vyrams, norintiems sužavėti moteris, dalytojas. – Red.) įrašus internete, kad kartais uždominuočiau šią patelę. (Juokiasi.)

Justė: Nes svarbiausia – duoti kokybiško sekso.

Justinas: Ir dar pašokdinti. (Abu kvatojasi.)

– Norėtumėte ir dažniau televizijoje dirbti kartu? Pavyzdžiui, vesti pasimatymų šou?

Justė: Ne, aš norėčiau ekrane atsirasti tik temomis, susijusiomis su muzika.

Justinas: Man atrodo, muzikos apdovanojimai – vienintelis renginys, kuriame mūsų profesijos susijungia.

Aš esu vedėjas, o Justė yra muzika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.