Katažina Zvonkuvienė: „Vaikystėje visi manęs vengdavo“

Dainininkė, televizijos laidų vedėja Katažina Zvonkuvienė (35 m.) ir 10 metų vyresnė sesuo Alicija Nikonovienė niekuomet nebuvo susipykusios, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Priešingai, Alicija augino ir lepino jaunėlę seserį.

K.Zvonkuvienė (dešinėje) niekada nebuvo susipykusi su dešimčia metų vyresne seserimi A.Nikonoviene, nors ši netikėjo, kad Katažinai pavyks padaryti karjerą scenoje.<br>LNK archyvo nuotr.
K.Zvonkuvienė (dešinėje) niekada nebuvo susipykusi su dešimčia metų vyresne seserimi A.Nikonoviene, nors ši netikėjo, kad Katažinai pavyks padaryti karjerą scenoje.<br>LNK archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 26, 2016, 6:16 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 5:21 AM

Tiesa, pradinių klasių mokytoja dirbanti Alicija prisipažino niekuomet netikėjusi, kad sesuo bus dainininkė, koncertuos su garsiais Lietuvos atlikėjais, o su N.Bunke taps geromis draugėmis.

Šalčininkų rajone augusios trys seserys Nemycko dažniausiai dienas leisdavo dirbdamos ūkio darbus.

„Mes augome mažame kaimelyje, tad Katažinos svajonė tapti dainininke, kurios pasirodymus matytume televizijos ekrane, tuomet man atrodė tikra nesąmonė.

Aišku, ji ir mokėjo daug, ir dirbo daug, bet man atrodė, kad visada reikia pažinčių.

Tokie žmonės kaip Merūnas Vitulskis, Donatas Montvydas, su kuriais dabar aš irgi sveikinuosi, buvo nepasiekiami, žvaigždės iš televizoriaus, žmonės, su kuriais nemaniau kada nors susitikti. O ji tvirtino, kad bus ten, dainuos, ir viskas. Sau tyliai maniau: „Pasvajok, pasvajok“, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ neslėpė Alicija.

Katažina klausytojams ir žiūrovams atrodo drąsi, mokanti bendrauti ir labai draugiška. Dabar net sunku patikėti, bet Alicija pasakojo, kad vaikystėje sesuo buvusi visiškai kitokia: tyli, kukli, neturinti draugų, kenčianti dėl patyčių, nes esą negraži. Geriausios jos draugės buvo vyresnės seserys Alicija ir Lilija.

„Prieš pirmą klasę tėvai mane nuskuto plikai, nes neaugo plaukai. Vaikščiodavau su skarele ir neturėjau draugių, nes visi gėdijosi su manimi bendrauti. Paauglystėje patyriau daug: draugės buriasi, rengiasi eiti į diskoteką, o aš nuošalyje lieku viena.

Visi vengdavo su manimi sėdėti viename suole, tarsi sifiliu sirgčiau ar kokia užkrečiamąja liga. Diskotekoje visą vakarą lauki ir nesulauki, kad tave kas nors pakviestų šokti. Apsiašaroji, grįžti namo ir lauki kito savaitgalio“, – pasakojo Katažina.

Vyresnėse klasėse ji pradėjo dainuoti bažnyčios chore, liaudies ansamblyje, pasidarė protingesnė – turbūt įsiklausė į mamos žodžius, kad svarbiausia, kas galvoje, o ne ant galvos. Ji ėmė koncertuoti lenkų bendruomenės šventėse, vestuvėse, drąsiau jautėsi scenoje ir išmoko bendrauti su publika.

Vis dėlto apie talentingą dainininkę visi sužinojo tik tuomet, kai televizijos konkurso „Žvaigždžių duetai“ užkulisiuose ji susipažino su D.Zvonkumi ir tarp jų užsimezgė draugystė.

Kai Deivydo ir Katažinos meilės istorija iškilo į viešumą, lenkaitė iš Šalčininkų rajono tapo ne tik žurnalistų trokštama pašnekove ir į naujus projektus kviečiama dainininke. Su populiarumu užplūdo ir pavydo, pykčio banga: kas ta mergina, pakeitusi Nataliją? Tokia baisi ir dar lenkė!

„Katažina mus įspėjo, jog lauktume piktų komentarų, bet mums iš tiesų buvo skaudu, kad žmonės, kurie visiškai nepažįsta Katažinos, rašo tokius negražius dalykus. Aš vos susilaikydavau neparašiusi komentaro, kad mano sesė gera ir nuostabi“, – anuomečiais išgyvenimais dalijosi Alicija.

Paklausta, kaip reagavo į Katažinos ir Deivydo sužadėtuves, Alicija sakė buvusi rami. Nors per pirmą susitikimą su Deivydu bendrauti ne itin sekėsi, vėliau ledai pajudėjo. „Deivydas – ramus žmogus, o mes – kitokio būdo“, – teigė Alicija.

Tiesa, Alicija pripažino, kad Katažinos ir Deivydo sąjungai dėl jo santuokos su Natalija galėjo kilti kliūčių.

„Jeigu jis su Natalija būtų tuokęsis bažnyčioje, manau, Katažina gal ir nebūtų už jo ištekėjusi, – su abejonės gaidele balse sakė Alicija. – Mums tai labai svarbu. Jeigu būtų vis tiek tekėjusi, turbūt būtų turėjusi susipykti su tėvais. Bet Deivydas su Natalija neturėjo bažnytinės santuokos, ir mums tai ne sutuoktiniai, o sugyventiniai.“

Aplinkiniai dažnai klausia, ar išties Alicija ir Katažina taip gerai sutaria. Kiti net išdrįsta pasiteirauti, kaip jos pasidalys tėvų žemes, siūlo motinai parašyti testamentą, kad būtų išvengta teismų.

„Mes žinome, kad esame seserys ir kad tai, kas yra jos, tas ir mano, o kas mano, tas ir jos, – LNK laidoje „Nuo... Iki...“ vienbalsiai sakė Katažina ir Alicija. – Šeimoje viskas turi būti bendra. Svarbiausia – mylėti vienam kitą ir žinoti, kad niekas kitas tavęs taip nesaugos, neapgaubs rūpestingumu.“

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.