Speciali LRT programa Valstybės atkūrimo dienai

Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, nacionalinis transliuotojas parengė specialią šventinę programą. Per LRT TELEVIZIJĄ kviečiame žiūrėti:

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 3:04 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:48 AM

7:35 Pirmas lietuviškas pilnametražis animacinis filmas „Aukso žirgas“ (The Golden Horse). Animacinis filmas. Lietuva, Latvija, Liuksemburgas, Danija. 2014 m. Rež. Valentas Aškinis, Reinis Kalnaellis. HD.

Įtūžusi Juodoji Motina įkalina princesę Saulę ledo karste ant aukščiausio kalno. Karalystę užvaldo tamsa, ašaros ir neviltis. Juodajai Motinai jau trinant rankas dėl laiminčio blogio, dukros išsiilgęs karalius paskelbia visuotinę žinią: iš ledo kalėjimo princesę išgelbėsiančiam drąsuoliui atiteks jos ranka. Daugybė jaunuolių bando savo laimę išgelbėti karalaitę, bet niekam tai nepavyksta. Kas ją išlaisvins? Kas grąžins žmonėms šviesą?

12:00 Trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje. Tiesioginė transliacija (ir per LRT RADIJĄ).

12:30 Šv. Mišios, skirtos Vasario 16-ajai. Tiesioginė transliacija iš Vilniaus arkikatedros. HD (ir per LRT KLASIKĄ).

14:00 Vasario 16-osios minėjimas prie Lietuvos nepriklausomybės signatarų namų Vilniuje. Tiesioginė transliacija (ir per LRT RADIJĄ).

14:30 septynioms „Sidabrinėms gervėms“ nominuota ir trimis apdovanota istorinė drama „Ekskursantė“. Scen. aut. Pranas Morkus. Rež. Audrius Juzėnas. Vaidina Anastasija Marčenkaitė, Igor Savočkin, Raisa Riazanova, Sergej Garmaš, Ksenija Rapoport, Darius Meškauskas, Margarita Žiemelytė, Valda Bičkutė, Nelė Savičenko ir kt. 2013 m. N-7. HD.

Filmas sukurtas pagal tikrą 11-metės tremtinės mergaitės istoriją. Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6000 km pilną pavojų bei nuotykių kelią namo, į Lietuvą.

Keliaudama ji sutiko įvairių žmonių: vargšę rusų moterį, gyvenančią apleistame kaime taigoje, prasigėrusį vairuotoją, traukinio konduktorių, iš lagerių pabėgusių plėšikų gaują, žiaurų daktarą, dirbantį vaikų lageryje, įsimylėjusį lėktuvo pilotą, NKVD narį ir NKVD kareivius, medžiojančius lietuvių partizanus... Ir visi jie sutrumpino mergaitės kelionę į Tėvynę, rizikuodami ne tik asmenine laisve, bet ir gyvybe. Kai kurie jos sutikti žmonės ją žlugdė, kai kurie abejingai nusisuko ir netrukdė jos kelionei. Tik keli jų sutiko pagelbėti įgyvendinti jos viltį grįžti namo.

15:00 per LRT KULTŪRĄ: Lietuvos nacionalinių kultūros ir mano premijų įteikimo iškilmės. Tiesioginė transliacija iš LR Prezidento rūmų.

18:55 „Kino pavasario“ žiūroviškiausiu lietuvišku filmu pripažinta dokumentinė juosta „Nematomas frontas“ (The Invisible Front). Lietuva, Švedija, JAV. 2014 m. N-7. HD.

Režisierių Jonas Ohman, Vinco Sruoginio ir Mark Johnston filme „Nematomas frontas“ partizanų kovos (1944–1953) istorijos faktai perteikiami pasitelkiant atvirus liudininkų ir amžininkų pasakojimus, poetinę atmosferą kuria ištraukos iš partizanų lyderio Juozo Lukšos dienoraščių, tuometį siaubą, kankinimus, meilę ir narsą atskleidžia dar niekur nematyti archyviniai kadrai. Šilumos ir asmeniškumo suteikia fatališka Juozo Lukšos ir Nijolės Bražėnaitės meilės istorija.

19:00 per LRT KULTŪRĄ ir LRT KLASIKĄ: Iškilmingas Vasario 16-osios minėjimo koncertas „Vėrinys Tėvynei“. Tiesioginė transliacija iš Nacionalinės filharmonijos.

Programos anonsas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.