Kompozitorių M. Noviką nuo neištikimybės sulaikė sūnus

Mikalojus Novikas – vienas garsiausių Lietuvos kompozitorių, parašęs per 500 dainų, kurių daugelis tapo garsiausiais šlageriais. Nuo vaikystės jis svajojo tapti klasikinės muzikos kūrėju ir tik nelaimingos pirmosios meilės dėka pasuko estradinės muzikos link.

Lryto archyvo nuotr.
Lryto archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 9:00 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:43 PM

„Norėjau sužavėti merginą, tad parašiau dainą. Jai kūrinys nepatiko, užtat patiko Lietuvos radijo ir televizijos orkestro vadovui. Jau netrukus daina pasirodė eteryje ir tapo labai populiari. Tai buvo pirmoji mano sėkmė“, – LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjams pasakojo maestro.

Jo žmona Irena neslėpė, kad gyventi susituokus su garsenybe nebuvo lengva.

„Jį nuolatos supo gražios, žavios moterys, tikros viliokės... Žinau, kad buvo sunku atsilaikyti jų kerams“, – atviravo prieš 52-ejus metus Novikiene tapusi moteris.

„Kartą išties norėjau nusukti į kairę, tačiau pamačiau mūsų sūnaus Artūro akis. Jos buvo tokios liūdnos ir tarsi sakė: „Tėvai, ką tu darai!“ Mane tai sustabdė“, – prisipažino M. Novikas.

Ši ir daugiau vieno garsiausių lietuviškų šlagerių „Žalioj stotelėje“ kūrėjo paslapčių – jau šį vakarą, 19.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Gyvenimas“. Vedėjas Edvardas Žičkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.