Julia Roberts sutrypė Kanų tradicijas ir aprangos kodą

Turtingiausi pasaulio verslininkai čia gano akis į ryškiausias ekrano žvaigždes, o šios skaičiuoja, kiek filmų būtų galima pastatyti už jų turimus pinigus. Kanų kino festivalis – vilčių ir netikėtų susitikimų vieta.

Julia Roberts.<br>Scanpix nuotr.
Julia Roberts.<br>Scanpix nuotr.
Festivalyje dalyvavo ir „Oskaro“ laureatas L.DiCaprio.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Festivalyje dalyvavo ir „Oskaro“ laureatas L.DiCaprio.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Festivalyje žvilgsnius traukė J.Roberts ir G.Clooney su žmona Amal.<br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Festivalyje žvilgsnius traukė J.Roberts ir G.Clooney su žmona Amal.<br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Modelis B.Meier, kuri atvyko su verslininku K.Hallmannu, papuošalus išsinuomojo iš Auksinės palmės šakelės kūrėjų.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Modelis B.Meier, kuri atvyko su verslininku K.Hallmannu, papuošalus išsinuomojo iš Auksinės palmės šakelės kūrėjų.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

May 30, 2016, 2:47 PM, atnaujinta May 23, 2017, 5:18 PM

Vokiečių režisierės Maren Ade (39 m.) komedijos „Tonis Erdmanas“ herojus karjeros siekiančiai dukrai sako: „Tave dažnai aplanko laimė, o tu jos nė nepajunti.“

Šie žodžiai iš kritikų išliaupsinto filmo skamba tarsi šiųmečio Kanų kino festivalio šūkis. Renginys pažėrė daugybę laimės akimirkų. Tik reikėjo jų nepražiopsoti.

Itin laiminga jautėsi pirmą kartą festivalyje dalyvavusi romantinės komedijos „Graži moteris“ kadaise išgarsinta aktorė Julia Roberts (48 m.).

„Oskaro“ laureatė privertė išsižioti visus mados kritikus, mat raudonuoju kilimu žengė basa, nepaisydama griežtų aprangos kodo taisyklių, pagal kurias aukštakulniai ir vakarinė suknelė – privalomi.

Žurnalas „L’Express“ šį akibrokštą įvertino kaip „tikrą kovingo feminizmo aktą“, o apie įžymybes rašančio žurnalo „Gala“ apžvalgininkai pabrėžė, kad Julia „išdrįso padaryti neįtikėtiną dalyką“.

Daug kas dar puikiai prisimena pernai socialiniuose tinkluose kilusią pasipiktinimo audrą, kai į festivalio centrą nebuvo įleistos kai kurios moterys, nes neavėjo aukštakulnių.

Basa lipdama garsiaisiais Kanų laiptais J.Roberts visus apdovanojo kone prekių ženklu tapusia šypsena.

„Kokia nuostabi kino draugų šventė! Labai jaudinuosi“, – džiaugėsi Holivudo aktorė, kuri netrukus atsidūrė kolegos George’o Clooney (55 m.) glėbyje. Jie kartu vaidino Jodie Foster režisuotame įtempto siužeto trileryje „Pinigų monstras“.

„Filmuodamiesi su Julia patyrėme daug malonių minučių“, – sakė G.Clooney.

Žerdamas komplimentus kolegei G.Clooney nepamiršo ir savo gražiosios žmonos teisininkės Amal (38 m.). Likus porai dienų iki Kanų kino festivalio atidarymo garsioji pora užsisakė apartamentus Antibo viešbutyje Hotel du Cap„.

Šiam viešbučiui priklausančiame „Eden Rock“ laimės akimirkomis mėgavosi vokiečių modelis Barbara Meier (30 m.).

Į Žydrąjį Krantą ji atvyko su mylimuoju nekilnojamojo turto magnatu ir bendrovės „Filmhouse Germany“ vadovu Klemensu Hallmannu (40 m.).

Ant B.Meier kaklo, ausyse ir ant rankos spindėjo dviejų milijonų eurų vertės papuošalai, išsinuomoti iš garsiųjų „Chopard“ juvelyrų, kurie beveik 20 metų lieja Auksines palmės šakeles – pagrindinį festivalio apdovanojimą.

„Tokių vertingų papuošalų dar niekada nenešiojau, bet asmens sargybinis, kurį „Chopard“ parūpino kartu su jais, privalės laukti lauke!“ – eidama į savo apartamentus juokėsi B.Meier.

Festivalyje dalyvavo ir „Hju Glaso legendos“ žvaigždė, „Oskaro“ laureatas Leonardo DiCaprio, ir britų roko atlikėjas Mickas Jaggeris, kuris su Holivudo režisieriumi Martinu Scorsese sukūrė TV serialą „Vinyl“.

Ši juosta pasakoja apie tai, ką M.Jaggeris puikiai išmano, – aštuntojo dešimtmečio muzikos verslą.

Jūroje suposi jachtos. Tarp jų – Rusijos oligarcho Romano Abramovičiaus „Eclipse“ ir vienam „Microsoft“ įkūrėjų Paului Allenui (kurio turtą „Forbes“ įvertino 18 mlrd. JAV dolerių) priklausanti „Octopus“.

Jomis atplaukusius verslininkus suviliojo kino ir pramogų pasaulio žvaigždžių spindesys.

O pastarosios svajojo apie filmus, kuriuos būtų galima sukurti už visus į Žydrąjį Krantą sugužėjusių turtuolių pinigus.

Aktorė Iris Berben (65 m.) festivalyje taip pat patyrė ne vieną laimės akimirką.

„L’Oreal“ ambasadorė Kanuose, su draugu Heiko Kiesowu vaikščiodama prekybos gatve, netikėtai sutiko savo sūnų prodiuserį Oliverį su žmona Katrin.

„Mes nežinojome, kad jie taip pat čia. Persimetėme vienu kitu žodžiu, o paskui nuėjome kartu papietauti“, – džiaugėsi Vokietijos aktorė.

Jos laukė dar viena laimės akimirka – komedijos „Tonis Erdmanas“ premjera su pagrindinių vaidmenų atlikėjais Sandra Huller ir Peteriu Simonischeku.

Filmo režisierė M.Ade į festivalį atvyko ne viena – su partneriu Ulrichu Köhleriu (47 m.), kuris taip pat pasinėręs į režisūrą, ir abiem vaikais. Moteris negali namuose palikti pusės metų dukters, nes ją maitina krūtimi.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.