Kalinių mylimąsias skaudžiai žeidžia iliuzijų duženos (I dalis)

Grotas įveikusią meilę dažnai pražudo laisvės gūsis. Ne vienos aistringai kalinį įsimylėjusios merginos gyvenimą pragaru pavertė bausmę atlikęs ir iš įkalinimo įstaigos sugrįžęs išrinktasis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Ingrida (kairėje) laukia iš kalėjimo grįžtančio vyro. O į laisvę išėjęs Anos sutuoktinis jos gyvenimą pavertė pragaru.
Ingrida (kairėje) laukia iš kalėjimo grįžtančio vyro. O į laisvę išėjęs Anos sutuoktinis jos gyvenimą pavertė pragaru.
Ingrida laukia iš kalėjimo grįžtančio vyro.
Ingrida laukia iš kalėjimo grįžtančio vyro.
Į laisvę išėjęs Anos sutuoktinis jos gyvenimą pavertė pragaru.
Į laisvę išėjęs Anos sutuoktinis jos gyvenimą pavertė pragaru.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

2016-06-05 22:01, atnaujinta 2017-05-22 22:01

Kodėl moterys įsimyli už grotų sėdinčius vyrus? Dažniausiai tokį rizikingą laisvėje gyvenančios moters pasirinkimą lemia vienišumas, silpna savivertė arba įsitikinimas, kad pabaisa gali virsti princu.

Ingrida su savo vyru susipažino internetu. Penkis vaikus auginančios moters neišgąsdino faktas, kad naujasis pažįstamas laiškus rašo iš kalėjimo.

Pora bendraudavo ir telefonu. Po kurio laiko Ingrida pirmoji panoro susitikti ir po kelių pasimatymų kalėjime sėdinčiam draugui pasiūlė susituokti.

„Buvo niūri diena, norėjau pabėgti nuo viso pasaulio“, – LNK laidoje „Yra, kaip yra“ daugiavaikė motina aiškino, kodėl nutarė pasiūlyti savo širdį mažai pažįstamam vyrui.

Juoda kauke veidą pridengusi moteris pasakojo, kad išgirdęs pasiūlymą įsipareigoti draugas atrodė šokiruotas ir paprašė viską gerai apgalvoti.

Po kelių savaičių pora suprato, kad trokšta susieti savo likimus.

Iki santuokos jie susirašinėjo ir susitikinėjo maždaug metus.

Už grotų surengtos vestuvės buvo paprastos. Jaunikis vilkėjo juodas kostiumines kelnes ir megztinį, avėjo juodus batus. Nuotaka baltos suknelės neturėjo.

Ceremonija truko vos kelias minutes. Po jos sutuoktiniai gavo ilgąjį pasimatymą. Specialioje susitikimams skirtoje patalpoje buvo tortas, kurį kalintis vyras užsakė parduotuvėje. Ingrida nuo sutuoktinio gavo puokštę gėlių.

„Kodėl taip pasielgiau? Jis mane priėmė tokią, kokia esu. Jis buvo paprastas, atviras, savęs į dausas nekeliantis“, – pasakojo laidos dalyvė.

Moteris žino, kad vyras laisvę išvys daugiau nei po penkerių metų, tačiau nusiteikusi kantriai laukti.

Ingrida labai laukia vyro skambučių, nors ir jaudinasi, kad prižiūrėtojai jo neužtiktų kalbančio telefonu.

Kalinio žmona prisipažino nebijanti, kad sutuoktinis laisvėje pasirodys esąs kitoks nei per retus susitikimus ar iš laiškų.

„Žinau, kad kai kurie kaliniai vilioja moteris norėdami jomis pasinaudoti. Ir vyras man apie tai yra pasakojęs. Mes nuo pirmos pažinties dienos kalbamės be užuolankų. Jis neprašo, kad jį išlaikyčiau“, – sutuoktinio geranoriškumu neabejojo Ingrida.

Moters vaikai nepriekaištauja dėl tokio jos pasirinkimo.

„Vaikai sakė, kad tai mano gyvenimas. Jie nori, kad būčiau laiminga“, – kalbėjo laidos dalyvė.

Nors vyras sėdi kalinimo įstaigoje, Ingrida prisipažino pavyduliaujanti. Ji baiminasi, kad sutuoktinis internete nesusirastų kitos moters.

Šią istoriją išklausiusi kita laidos dalyvė Ana abejojo, ar iš kalėjimo išėjęs Ingridos sutuoktinis bus padorus ir sąžiningas. Buvęs mylimasis jos gyvenimą pavertė pragaru. Moteris nusprendė išsiskirti neapsikentusi fizinio ir psichologinio smurto.

„Prasidėdamos su kaliniais moterys daro didelę klaidą. Iš pradžių jie savo agresiją slepia, stengiasi būti malonūs. Kai pamato, kad moteris įsimylėjo, atskleidžia savo tikrąjį veidą“, – patirtimi dalijosi pašnekovė.

Tuo metu 17-metė Ana su vyru, kalinčiu už reketą, susipažino draugės, kurios mylimasis sėdėjo kalėjime, dėka.

Draugė Anos paklausė, ar nenorėtų susirašinėti su jos draugo bičiuliu.

Pasiūlymas atrodė nekaltas, todėl Ana sutiko parašyti nepažįstamajam. Labai greitai iš kalėjimo ėmė plaukti ilgi jausmingi laiškai.

„Ir romantikos, ir paprastumo tuose laiškuose buvo. Buvo kuriami didžiuliai ateities planai. Ilgai susirašinėjome. Paskui paprašiau, kad atsiųstų nuotrauką, bet jis atsiuntė portretą, pieštą kalinių.

Jame vyras atrodė dailiai, tačiau kai pirmą kartą susitikome akis į akį, išsigandau. Jis atrodė baisiai“, – pasakojo Ana.

Pirmas jų susitikimas buvo netikėtas. Į laisvę išėjęs vyras nepranešęs pasirodė prie Anos namų durų ir pasisakė, kas esąs.

Iš pradžių mergina nenorėjo bendrauti su susirašinėjimo draugu, bet šis neatstojo, dovanojo gėlių, saldainių. Atkaklus gerbėjas net pabandė Anai daryti spaudimą per jos brolį, kurį įdarbino savo vairuotoju.

Be to, iš kalėjimo išėjęs vyras Anai pasakė, kad privalo gyventi pas ją, nes policijai, turinčiai jį prižiūrėti, davė būtent jos namų adresą. Pora apsigyveno kartu.

„Jis gyrėsi, kad buvo didelis kriminalinio pasaulio autoritetas, važinėjo į Maskvą, ten kažkam paskolino savo prabangų automobilį – juo buvo partrenkta moteris. Esą už tai jį norėjo pasodinti į kalėjimą.

Jis pasakojo, kaip pabėgo nuo policijos per karjerus, vos nepaskendo. Aš buvau labai jauna ir tikėjau šiais pasakojimais“, – prisipažino laidos dalyvė.

Ana prisiminė, kad dažnai susidurdavo su mylimojo pavydu. Jeigu išeidavo į parduotuvę ir užtrukdavo ilgiau nei pusvalandį, grįžusi būdavo koneveikiama, neva parduotuvėje su darbininkais ar apsaugininkais voliojosi ant bulvių maišų.

Eidama gatve ji neturėjo teisės sveikintis su pažįstamais vyrais. Niekas jai negalėdavo paskambinti. Laikui bėgant buvęs kalinys ėmė fiziškai smurtauti.

Galiausiai ūmaus būdo draugas antrą kartą pateko į kalėjimą, tad pasitaikė puiki proga nutraukti santykius.

Pajutęs, kad Ana bando pasprukti, psichologinių gudrybių nestokojantis vyras ėmė atakuoti meilės laiškais, siuntė pasikalbėti draugus, net policininką iš kalinimo įstaigos, kad įtikintų nenutraukti ryšių. Ana dar kartą įbrido į tą pačią upę.

„Susiklostė taip, kad dėl smurtaujančio brolio negalėjau gyventi savo namuose. Kaip tik tuo metu iš kalėjimo išėjo buvęs draugas. Jis atrodė sportiškai, turėjo pinigų, gerą automobilį. Santykius atnaujinome, jis tapo savotišku mano užtarėju prieš brolį. Aš galėjau grįžti į namus“, – pasakojo Ana.

Netrukus moteris sužinojo, kad laukiasi. Būsimas tėvas nerodė nei džiaugsmo, nei nepasitenkinimo.

Kaip tik tada draugas pradėjo lakstyti pas kitas moteris, vis dažniau gerdavo. Vieną savo meilužę net atsivedė į namus ir pasodino priešais būsimą motiną. Kai Ana pradėjo priekaištauti dėl palaido gyvenimo būdo, buvęs kalinys parbloškė ją ant grindų ir primušė.

Pagimdžiusi Ana metus augino vaiką, paskui išėjo dirbti. Kalėjimo duonos ragavęs vyras dirbti neketino, nors tuo metu jo finansiniai reikalai buvo prasti.

Neapsikęsdama drastiškai blogėjančių santykių moteris savo vaiko tėvą išvarė iš namų. Tai padaryti nebuvo lengva, prireikė ir policijos pagalbos. Kerštaudamas vyras namuose nukirpo visus laidus.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.