Naujosios „KK2“ vedėjos širdies dar nebuvo užkariavęs vaikinas

„Tiek sveikinimų, kaip dabar, turbūt nesulaukiau per visus gimtadienius“, – nusijuokė Justė Žičkutė (22 m.). Guvi mergina nuo šio rudens dažnai šypsosis LNK eteryje – ji tapo naująja laidos „KK2“ vedėja, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
J.Žičkutė T.Ališauską vadina ne partneriu, o mokytoju.
J.Žičkutė T.Ališauską vadina ne partneriu, o mokytoju.
Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
Justė Žičkutė.
Daugiau nuotraukų (5)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Sep 10, 2016, 8:31 PM, atnaujinta May 13, 2017, 12:00 PM

Ši mergina žino, ką reiškia keisti sutapimai. Atrankos į laidos vedėjas anketą Justė netyčia pamatė tą pačią dieną, kai nusprendė palikti darbą verslo konsultacijų įmonėje.

„Anketa buvo detali, daug klausimų. Pamaniau – reikia nors vieną dalyką padaryti iki galo. Ir užpildžiau“, – prisiminė J.Žičkutė.

Tuo metu tai darė dar 500 merginų. Eterį palikusiai Ugnei Skonsmanaitei pamainos ieškantys prodiuseriai Justę įtraukė tarp 64 pagrindinių kandidačių.

„Atvažiavau, prieš kameras perskaičiau duotą tekstą. Buvo toks jausmas – tikrai nesu blogesnė už kitas.

Man atrodė, kad daug galimybių laimėti turi Simona Burbaitė (tituluota gražuolė, 2013-aisiais tapusi konkurso „Mis Lietuva“ pirmąja vicemis. – Red.). Bet atranką laimėjau aš – buvo daug džiaugsmo“, – pasakojo Justė.

Atranka neapsiėjo be žiežirbų – kai kurios konkurentės stebėjosi, kad laimėtoja nepelnė pirmos vietos nei žiūrovų interneto, nei SMS balsavimuose, tačiau ją savo favorite pasirinko „KK2“ vedėjas Tomas Ališauskas.

J.Žičkutei nuotaikos tai nesugadino – nusivylimas ir nuoskaudos, merginos įsitikinimu, yra visiškai natūrali reakcija.

„Aš turbūt irgi būčiau liūdėjusi ir nepatenkinta. Bet gal penkios merginos, kurios dalyvavo atrankoje, mane pasveikino, iš kitų irgi nesulaukiau nė vieno pikto žodžio“, – šyptelėjo Justė.

Studijos, draugai ir svajonė kada nors nubėgti maratoną – J.Žičkutės kasdienybė dar visai neseniai atrodė tokia, kaip ir devynių iš dešimties bendraamžių.

Sklandžiai ir raiškiai kalbanti, simpatiška, išmananti politikos aktualijas – nesunku suvokti, kodėl J.Žičkutei pavyko prasiskinti kelią į daugelio merginų išsvajotą vietą prieš kameras.

Iki tol TV studijoje ji lankėsi tik kaip žiūrovė – „Dainų dainelės“ ir „Eurovizijos“ atrankos filmavimuose. Vis dėlto prieš kamerą yra save išbandžiusi kitu vaidmeniu – prieš porą metų viename mados šou buvo pastebėta prodiuserio Žilvino Žusino ir kartu su dainininku Ilja Aksionovu nusifilmavo muzikiniame klipe „Greitkelyje“.

Vėžaičiuose gimusi ir augusi Justė lankė muzikos mokyklą, grojo prosenelio smuiku, tačiau tuo visos jos sąsajos su pramogų pasauliu ir baigėsi. Iki šio rudens.

„Mokykloje mane labai žavėjo istorija, tačiau ją baigusi pasirinkau politikos mokslų studijas.

Jaučiuosi savo vietoje – šie mokslai suteikė daug žinių, jaučiu, kad išmokau sklandžiau rašyti ir kalbėti.

Mokausi gerai, šįmet – paskutinis kursas. Gal tėvai dėl to irgi ramiai reaguoja į mano darbą televizijoje – žino, kad mokslai man yra svarbiausia, jų dėl nieko nemesčiau.

Šie metai nebus lengvi, nes teks filmavimus derinti su paskaitomis ir bakalauro darbo rašymu, bet tikiuosi viską suderinti“, – atviravo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute besimokanti J.Žičkutė.

Dar neseniai ji svarstė, kad kitais metais norėtų magistro laipsnio siekti užsienyje. Dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Galimybė dirbti televizijoje pasitaiko ne kasdien, tad jei įsitvirtins eteryje, mintys apie ilgą išvykimą į užsienį Justei nebeatrodys tokios patrauklios.

„Prisipažinsiu: kai gyvenime netikėtai atsirado televizija, dėl studijų užsienyje planų kiek sutrikau. Stengiuosi tiesiog gyventi čia ir dabar. Ir esu visiškai patenkinta tuo, kas man nutiko.

Kita vertus, ką gali žinoti, gal po metų manęs eteryje nebebus, juk niekada nežinai“, – nusijuokė Justė.

Jei būtų jos valia, ekrano nuotykiai truktų gerokai ilgiau.

Justė atrodo rimtai nusiteikusi įrodyti, kad yra verta eterio galimybės, kurią gavo. Dabar – pramoginiame aktualijų šou, o kada nors tolimoje ateityje – galbūt ir kitokiose laidose.

Savo ekrano idealu žurnalistę Rasą Tapinienę vadinanti mergina neslepia – nori pabandyti kurti ir reportažus, o kada nors vesti žinių ar pokalbių laidą.

Tik vienas prašymas – nelyginkite jos su U.Skonsmanaite. Ir ne todėl, kad ši su „KK2“ atsisveikinusi vedėja Justei nepatiktų.

„Kai atėjau į atranką, pasakiau, kad noriu pavaduoti Ugnę. Prodiuseriai mane iškart pataisė, pasakė, kad turiu būti savimi. Tai tiesa. Nenoriu į nieką būti panaši“, – susimąstė Justė.

Televizijos užkulisių subtilybes dabar ji stebi labai atidžiai, o tai, kad šalia yra patyręs partneris, irgi netrukdo.

Tiesa, daug metų televizijoje dirbantį „KK2“ vedėją T.Ališauską Justė vadina ne partneriu, o mokytoju.

„Kad galėčiau save vadinti jo partnere, dar daug reikia išmokti.

Taip, jis pakritikuoja, pasako, ką darau ne taip, bet man tai labai patinka.

Žaviuosi Tomo gebėjimu visiškai pasikeisti, kai atsistoja prieš kamerą. Atrodo visiškai paprastas žmogus, bet kai ateina metas filmuotis, virsta tikru televizijos profesionalu“, – pasakojo mergina.

Kai neseniai ji nuėjo į polikliniką, pajuto nustebusių vaikų žvilgsnius, o atėjusi į „Radistų“ laidą išgirdo nenutrūkstantį telefono pypsėjimą – pasipylė pasiūlymai draugauti feisbuke.

Daugiausia, žinoma, bičiuliautis veržiasi vaikinai. Ir jiems, beje, galima pranešti gerą žinią: J.Žičkutės širdis yra laisva.

Mergina ir čia labai atvira – iki šiol nėra turėjusi rimtos draugystės su vaikinu.

„Daug kas klausia, kaip tai įmanoma, bet man tik 22-eji, esu labai jauna ir desperatiškai neieškau draugo.

Juokauju, kad man buvo lengviau patekti į televiziją nei susirasti vaikiną. Tikiu – kai bus laikas, tikri jausmai ateis savaime, specialiai jų niekada neieškojau.

Tai nereiškia, kad nevaikštau į pasimatymus, bet, pavyzdžiui, tėvai nėra matę nė vieno mano draugo. Man atrodo, tai ir pagarbos jiems klausimas. Du susitikimai kavos nėra priežastis, dėl kurios vaikiną reikėtų pristatyti tėvams.

Tiesiog dar nebuvo žmogaus, su kuriuo norėčiau lipdyti ką nors gražaus ir tvirto“, – prisipažino Justė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.