Algimantas Čekuolis netrukus paliks televiziją

Ilgiausiai pasaulyje televizijos laidą vedančiu solidaus amžiaus žmogumi laikomas garsus Lietuvos žurnalistas, keliautojas ir publicistas Algimantas Čekuolis ruošiasi atsisveikinti su televizija.

A.Čekuolis – ilgiausiai laidą vedantis solidaus amžiaus žmogus pasaulyje.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Čekuolis – ilgiausiai laidą vedantis solidaus amžiaus žmogus pasaulyje.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniaus knygų mugėje po naują savo knygą rašytojas ir žurnalistas pristato beveik kasmet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus knygų mugėje po naują savo knygą rašytojas ir žurnalistas pristato beveik kasmet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Čekuolis ketina atsiduoti rašymui – nori, kad žmonės jį prisimintų ne tik kaip žurnalistą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Čekuolis ketina atsiduoti rašymui – nori, kad žmonės jį prisimintų ne tik kaip žurnalistą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 19, 2016, 12:44 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:42 PM

Daugybę metų LRT televizija žiūrovams transliavo jo autorinę laidą „Popietė su Čekuoliu“. Joje šalies publicistikos ąsas aptardavo aktualiausias politines, geopolitines temas, žiūrovus pažindindavo su įdomiausiais pasaulio faktais.

Kol kas suplanuota, kad „Popietę su Čekuoliu“ žiūrovai dar galės žiūrėti įprastu laiku iki kitų metų pradžios.

Pats A.Čekuolis atskleidė, kad prašymą išeiti iš darbo pateikė dar šių metų gegužės mėnesį.

„Noriu grįžti prie beletristikos. Liko nedaug laiko, aš nežinau kiek. Nenoriu, kad mane atsimintų vien kaip žurnalistą. Tai yra labai garbingas darbas, juo didžiuojuosi, bet esu ir rašytojas. Pastaruoju metu apie mano rašymą niekas nežino“, – portalui lrytas.lt kalbėjo jis.

Nors A.Čekuolis po knygą parašo beveik kasmet, į rašymą šiuo metu nori pasinerti dar labiau, o savo pastaraisiais metais išleistų knygų per daug nesureikšmina.

„Tai – labiau publicistinės knygos. O šiuo metu jau esu parašęs dvi apysakas. Viena jų buvo pradėta jau seniai, tačiau negalėjau pabaigti. O kitą parašiau per mėnesį. Pastaroji išeis 2018-aisiais, nes mano amžiuje svarbu turėti perspektyvą, žinoti, ką darysi kitais metais, antrais, trečiais... Kitąmet bus išleista apysaka pavadinimu „SALOS ir jos žmonės“, – pasakojo A.Čekuolis.

Jis juokavo nenorintis visų kiaušinių sudėti į vieną krepšį ir per vienus metus „atsišaudyti“. Jo įsitikinimu, vieno rašytojo per vienerius metus išleistos kelios knygos užmuštų viena kitą. Priešingu atveju, džiaugėsi, turės galimybę ilgiau padirbėti su knyga, ją redaguoti.

Ar negaila Nacionalinės televizijos senbūviui atsisveikinti su žydruoju ekranu ir nutraukti savo autorinę laidą?

„Geriau pats nutrauksiu negu pats pajusiu, kad žmonėms jos užtenka. Ją mėgstu, juk pradėjau kartu su atgimimo banga. 20 metų – tas laikas, kai reikia nutraukti. Jeigu tai būtų vedybos, seniai pasakyčiau, kad esame vieni kitiem įgrisę. Turiu daryti taip, kaip jaučiu“, – tvirtino legendinis žurnalistas ir rašytojas.

Jo giliu įsitikinimu, tuopat metu atliekamų skirtingų darbų kokybė kenčia.

„Negalima vienu metu atsakingai daryti dviejų darbų. Nepavyksta. Kai darau laidas, dieną naktį galva ūžia, darbai visi sustatyti į vertikalią poziciją – galvoju, kaip padaryti. Jei žinau, kaip padaryti, vertikalumas neprapuola. Jei randu kaip padaryti gerai, galvoju kaip padaryti geriau. Tai yra retas žanras – kalbėti ekrane ir nieko daugiau. Ne kiekvienas žiūrovas ištveria tokį dalyką – klausytis kalbėjimo. Žiūrovas ekrane nori ir matyti“, – išmintimi dalijo LRT paliekantis A.Čekuolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.