Gigantas „Metro Goldwyn Mayer“ įsigijo teises į „Lietuvos Supermiestą“

Viena didžiausių pasaulio kino ir televizijos gamybos kompanijų „Metro Goldwyn Mayer“ pasirašė sutartį su Lietuvos prodiuserine kompanija „TV Play“, kuriai vadovauja prodiuseris Laurynas Šeškus.

L.Šeškus.
L.Šeškus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 2:51 PM, atnaujinta May 12, 2017, 7:12 AM

Tai reiškia, kad šis Holivudo gigantas perima lietuvių kurto formato „Supermiestas“ tarptautines teises. „Metro Goldwyn Mayer“ ir „TV Play“ kartu jį vystys toliau ir pristatinės viso pasaulio televizijoms.

„Metro Goldwyn Mayer“ vinjetėje riaumojantis liūtas visame pasaulyje atpažįstamas jau nuo 1924-tų metų, tačiau tai – bene pirmas kartas, kai per beveik šimtą metų kompanija atkreipė dėmesį į rytinėje Europos dalyje sukurtą TV projektą. Nors Lietuvos televizijose kasmet transliuojama ne viena laida, kuriama pagal gerai žinomus tarptautinius formatus („Lietuvos balsas“, „Aš galiu“, „Su cinkeliu“, ir kt.), sutartis su „MGM“ kol kas yra didžiausias Lietuvos prodiuserinių kompanijų laimėjimas tarptautinėje formatų prekyboje.

„Mums tai – ypač didelis istorinis žingsnis. Kalbant krepšinio terminais, tai tarsi kontraktas su NBA, nors jis dar ir negarantuoja minučių skaičiaus aikštelėje. Bet dar niekada liūto riaumojimas nebuvo toks malonus“, – džiaugsmo neslėpė „TV Play“ vadovas Laurynas Šeškus.

„Stogą neša faktas, kad projektu užsiima pats kompanijos vadovas, legendinis prodiuseris, devynių Emmy apdovanojimų savininkas Mark Burnett, kurį žurnalas „Time“ yra pripažinęs ir vienu įtakingiausių pasaulio žmonių. O už paramą ir tikėjimą esame labai dėkingi mūsų partneriams, Los Andžele įsikūrusiai kompanijai „New Media Vision“ ir jos vadovui Todd Lituchy, su kuriuo kartu jau esame sukūrę 6 dokumentinius filmus „Discovery“ kanalui ir puoselėjame dar daug ateities planų“, – kalbėjo prodiuseris L.Šeškus.

Lietuvos žiūrovams „Supermiesto“ formatas puikiai pažįstamas iš LNK televizijos eteryje rodytos laidos „Lietuvos supermiestas“. Projekto metu dėl Supermiesto titulo kovoja 8 šalies miestai ar regionai, o kiekvienoje laidoje miestai tarpusavyje varžosi siekdami įrodyti, kad būtent pas juos gyvena talentingiausi atlikėjai, menininkai, sportininkai, ir pilietiškiausi miestiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.