Žilvino Grigaičio kelionės: per metus – keturis kartus aplink Žemę

Verslininkas Žilvinas Grigaitis (46 m.) – visada atviras pašnekovas, mielai pasakojantis ne tik apie savo keliones, bet ir menkiausias gyvenimo smulkmenas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ko dar nežinojote apie šį vyrą?

Ž.Grigaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ž.Grigaitis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ž.Grigaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Grigaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 3, 2016, 6:20 AM, atnaujinta May 11, 2017, 2:43 PM

1. Vaikystėje lankė piešimo ir grafikos studiją. Jo darbų ciklas „Rudens etiudai“, už kurį gavo aukso medalį, buvo eksponuojamas Maskvos ir Jerevano vaikų meno galerijose. Piešiniuose dominavo varnos, senas ąžuolas ir spalvoti medžių lapai.

2. Nemėgstamiausias dalykas mokykloje buvo chemija. Iki šiol sapnuoja, kad sėdi chemijos pamokoje ir baiminasi būti pakviestas prie lentos.

3. Nemėgsta jauno vyno ir ožkų sūrio.

4. Būdamas 23 metų laimėjo Didžiosios Britanijos finansų ministro premiją. Tai jam leido Londone studijuoti finansų rinkos valdymą.

5. Filmo apie Džeimsą Bondą prodiuserė Barbara Broccoli Žilvinui atsiuntė vardinį kvietimą į juostos „Kazino „Royale“ premjerą.

6. Pernai viešėdamas Turkijos kurorte Marmaryje gavo ypatingą verslo partnerių dovaną. Dideliame šokančiame fontane vyras išvydo savo atvaizdą ir užrašą „Su gimtadieniu, Žilvinai Grigaiti“.

7. Kol pirmąkart nenuvyko į Australiją, nevalgė avienos. Šioje šalyje avių mėsa smarkiai skiriasi, nes neturi specifinio poskonio ir kvapo.

8. Per metus nuskrenda tiek kilometrų, kiek susidarytų 4 kartus apkeliavus Žemę.

9. Afrika – vienintelis gyvenamas žemynas, kurio nėra išmaišęs.

10. Skrisdamas lėktuvu ar važiuodamas traukiniu mėgsta pasiimti valgiaraštį – jų turi per 120. Kelių ar keliasdešimties puslapių leidiniai jam primena ir tas skrydžių bendroves, kurių jau nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.