Vitalijus Cololo – apie savo auginamą ožką: „Ji protinga“

Televizijos laidų vedėjo Vitalijaus Cololo (42 m.) gyvenimą paįvairina ir kolektyvinį sodą saugo naujas šeimos narys. Tai ne koks nors piktas sarginis šuo, o keturių mėnesių baltakailė ožka Zita, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

V.Cololo augina ožką Zitą.<br>T.Bauro nuotr.
V.Cololo augina ožką Zitą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 25, 2016, 2:42 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:49 AM

Kai rugsėjo pradžioje TV3 sezono atidarymo šventėje V.Cololo pasirodė glėbyje laikydamas ypatingą viešnią – nedidelę ožką, daugelis suprato, kad komikas taip norėjo pareklamuoti naują šou „IššŪKIS kaime“.

Viešumoje nepratusią būti ožką išsipustę svečiai sutiko džiugiai. Kurį laiką Zita jautėsi rami ant Vitalijaus rankų, tačiau vėliau išsigando ryškių kamerų ir šurmulio. Nerimą ožka išreiškė atlikdama gamtinius reikalus ant V.Cololo kostiumo.

Vitalijus žadėjo, kad Zita dalyvaus šou „IššŪKIS kaime“, tačiau televizijos žiūrovai jos nepamatys. Zita lyg kurorte poilsiauja V.Cololo sode.

„Zitos nevežiau į šou, ji verta ramesnio gyvenimo. Kai po filmavimų apsilankydavau sode, papasakodavau jai, kas vyksta kaime. Ji apie viską informuota“, – juokėsi ožkos šeimininkas.

Televizijos laidų vedėjas ožkai yra surentęs tvartą. Zita mėgsta žmonių draugiją, leidžiasi paimama ant rankų, bet yra kieto charakterio. Šaukiama vardu atbėga, kai žino, kad gaus skanėstą.

Gyvūnai nėra kvaili. Jei tuščiomis pas Zitą ateisi, gali įvairiausiais vardais šaukti, nereaguos. O jei pamatys rankose duonos riekę, atsilieps į bet kokį vardą. Šiaip ji žino, kad jeigu ją šaukiu, vadinasi, turiu ką nors skanaus“, – pasakojo Vitalijus.

Televizijos laidų vedėjas tvirtino, kad paaugusią Zitą atiduos patikimiems ūkininkams.

Zita sode nesijaučia vieniša. Kompaniją jai palaiko Jorkšyro terjerų kalytė Agata. Gyvūnai dažnai guli susiglaudę. Zita gal ir norėtų pažaisti, tačiau Agatai jau 9 metai – skiriasi amžius ir interesai.

Vitalijus Zitą gavo dovanų per vieną ūkininkų renginį. Iš pradžių ožka augo dėžutėje, o vėliau persikėlė į tvartą.

Tai ne pirma tokio pobūdžio dovana. Kartą Vitalijus vedė ūkininkų renginį su aktoriumi Džiugu Siaurusaičiu. Renginio dalyviai atsidėkodami bandė įsiūlyti dekoratyvinių gaidžiukų. Tąkart Vitalijus dovanos nepaėmė, nes manė, kad prie gaidžių reikės ir vištų. Vadinasi, sodas virstų ferma, o televizijos laidų vedėjui vasarą norisi pabėgti nuo rūpesčių, pagulėti ant gulto, pasisupti sūpynėmis.

„Daugiau gyvulių sode nebus. Ten mažai žemės. Aš ir taip pykstu, kad žmona su mama augina gėles. Manau, kiekvienas laisvas žemės lopinėlis turi būti užsodintas vaiskrūmiais, daržovėmis. Esu praktiškas žmogus“, – kalbėjo Vitalijus.

Humoristas yra turėjęs įvairių augintinių. Viskas prasidėjo nuo papūgų ir žuvyčių. Studijuodamas Šiaulių universitete studentų bendrabučio kambaryje augino dvi angis. Viena jų buvo be dantų. Angis Vitalijus šerdavo varlėmis, laikomomis po lova. Vėliau kambario draugai varles išmetė, nes jos naktį garsiai kvarkdavo.

Vėliau Vitalijus augino žiurkę. Šį gyvūną diplomuotas pradinių klasių mokytojas prisimena su nostalgija – labai jau protinga buvusi.

Studentų bendrabutyje jis laikė ir didžiulį bokserį Kingą. Baigęs mokslus augino rotveilerį Boną. Dukteriai buvo nupirkęs baltą triušį. Pastaruoju metu simpatiją jaučia Jorkšyro terjerams. Augina jau trečią šios veislės šunį.

Ožka – pirmas ir greičiausiai vienintelis kaimiškas gyvūnas V.Cololo gyvenime. Rugsėjį iš miesto pabėgęs Vitalijus su projekto „IššŪKIS kaime“ dalyviais prisižiūrėjo įvairių naminių gyvulių ir paukščių.

Šou dalyvių laukė įvairios užduotys. Jie prižiūrėjo gyvulius, dirbo statybose, pjovė žolę, grėbė šieną.

V.Cololo teko ypatinga misija – dalyvius žadindavo ketvirtą valandą ryto, jie turėdavo melžti karves.

Vitalijus džiaugėsi, kad filmuodamasis išmoko vairuoti traktorių – kartu su darbininkais pjovė rapsus: „Žemės ūkio technika aukšto lygio – viskas kompiuterizuota. Manau, man patiktų ūkininkauti, nes kaime nėra darbinės monotonijos.“

Ūkyje V.Cololo labiausiai nemėgtų tvarkyti buhalterijos. Karvių melžti vyras nebijotų, nes dideliuose ūkiuose viskas automatizuota. Kita vertus, kadaise karves jis kuo puikiausiai melžė rankomis.

„Augau Druskininkuose, bet vasaras praleisdavau kaime. Esu melžęs ir girdęs karves, kirpau avis, dirbau elevatoriuje su grūdais, rinkau ir mėčiau spudulus. Galiu ūkyje daryti viską, – kaimiška patirtimi didžiavosi Vitalijus. – Mieste mes gyvename sočiai ir gerai, tad neretai elgiamės neatsakingai, kvailai ar net žiauriai.

Žmonės gyvūnus išmeta į gatvę, kankina, spardo. Pažiūrėčiau, kaip tokie drąsuoliai kaime atėję į tvartą pabandytų nepririštam jaučiui įspirti. Kaime žmonės vištą pjauna ne dėl noro žudyti, o dėl to, kad turėtų ką valgyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth