Po 6 metų į ekranus grįžusi R. Zellweger: „Buvau ant išsekimo ribos“

Šešeri metai. Tiek kine nesifilmavo „Oskaro“ ir trijų Auksinių gaublių laureatė Renee Zellweger (47 m.). Aktorė tvirtina, kad ši pertrauka buvo būtina, nes reikėjo pailsėti nuo beprotiško tempo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Vaidindama Bridžitą Džouns R.Zellweger turėjo priaugti nemažai svorio.
Vaidindama Bridžitą Džouns R.Zellweger turėjo priaugti nemažai svorio.
Vaidindama Bridžitą Džouns R.Zellweger turėjo priaugti nemažai svorio.
Vaidindama Bridžitą Džouns R.Zellweger turėjo priaugti nemažai svorio.
R.Zellweger.<br>„ViDA Press“ nuotr.
R.Zellweger.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 29, 2016, 9:04 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:50 PM

Romantinės komedijos „Bridžitos Džouns kūdikis“ premjeroje pagrindinio vaidmens atlikėja R.Zellweger pasirodė atjaunėjusi.

Aktorė neigė, kad išvaizdos pokyčius lėmė plastinės operacijos. Esą naudinga buvo šešerių metų pertrauka.

„Buvau atsidūrusi ant išsekimo ribos, – prisiminė Bridžitos Džouns vaidmens atlikėja. – Vaidinau viename filme, rengiausi antram ir galvojau apie trečiąjį. O mylimų žmonių gyvenimas bėgo pro šalį.“

Aktorė prisipažino, kad dėl darbų gausos buvo pamiršusi net asmeninį gyvenimą.

„Mano režimas, dienotvarkė ir planai priklausė tik nuo įsipareigojimų filmavimo aikštelėje.

Filmuodavausi, po to 12 valandų praleisdavau lėktuve, žingsniuodavau raudonuoju kilimu, duodavau interviu, vėl – į lėktuvą, porą valandų mokydavausi naują scenarijų, filmuodavausi iki ketvirtos valandos ryto. Tai buvo tarsi užburtas ratas.“

R.Zellweger su nuoskauda prisiminė, kad dėl tokio ritmo buvo visiškai praradusi ryšį su supančiu pasauliu.

„Prisimenu, kaip filmuodamasi „Šaltajame kalne“ (2003 m. sukurta romantinė drama. – Red.) sėdėjau ant kalvos viršūnės Rumunijoje, sklaidydama trijų mėnesių senumo žurnalus. Per tiek laiko kūrybinę grupę pasiekdavo spauda, – darboholizmo periodą su siaubu prisiminė populiari Holivudo aktorė. – Kartą viename leidinyje išvydau nuotrauką žmogaus, važiuojančio dviračiu viena iš Paryžiaus gatvių.

Pagalvojau, kad nė karto nesu mynusi dviračio Paryžiuje. O juk gyvenimas tik vienas.“

Aktorė džiaugėsi, kad šešerių metų pertrauka išėjo į naudą: ji persikraustė į naują namą Los Andžele, ėmė dažniau lankyti tėvus ir draugus.

„Be to, vėl pradėjau užsirašinėti savo idėjas, tiesiog rašyti. Tai nuostabu“, – džiaugėsi R.Zellweger.

Ištrūkusi iš darbų rato aktorė pirmiausia leidosi į kelionę. „Su bičiule aplankėme Aziją: traukiniu važiavome per Vietnamą, nukeliavome iki Kambodžos, – prisiminė R.Zellweger. – Buvo nuostabu – manęs niekas neatpažino.

Bendravau kaip paprastas žmogus. Aplinkiniai matė ir girdėjo būtent mane, o ne iš ekrano pažįstamą aktorę.

Supratau, kad tik sukaupusi tokios realaus bendravimo patirties galėsiu grįžti į kiną ir iš ekrano pasakoti kitų žmonių istorijas.

Reikėjo padaryti pertrauką. Atostogos buvo būtinybė, o ne užgaida.“

Po šešerių metų pertraukos R.Zellweger turi ką pasakyti savo gerbėjams.

Apie Bridžitą Džouns. „Bridžitos bruožų turime visos. Ji nuoširdi, neįtikėtinai miela, optimistė, į visus nemalonumus žvelgianti su humoru.

Bridžita pernelyg atkakli ir užsispyrusi, kad susitaikytų su gyvenimo sunkumais ir pripažintų pralaimėjimą po pirmos padarytos klaidos.

Ji tobula savo netobulumu. Būtent todėl ji tokia artima ir suprantama daugeliui.

Man ji artima dėl nerangumo. Nežinau kodėl, bet man lengviausia vaidinti būtent tokią – nedailią, nevikrią Bridžitą.“

Apie svorį. „Stebiuosi, kiek daug žmonių rimtai susirūpinę ir dėl savo, ir dėl visiškai svetimų žmonių svorio. Man žandikaulis persikreipia, kai kas nors paklausia: „Kaip jums pavyko sulieknėti?“

Nė vienas kitas aktorius niekuomet nesulaukė tokio dėmesio, kai dėl vaidmens sulysdavo ar priaugdavo svorio.

Nėra jokios paslapties. Kai rengiausi filmavimui, priaugau tiek kilogramų, kiek reikėjo mano herojei. Kai baigėsi filmavimas, grįžau į savo gyvenimą ir mano svoris tapo toks, koks ir turi būti.“

Apie vedybas. „Mano tėvų pažinties istorija – tarsi siužetas knygai. Mama kilusi iš Norvegijos, bet jaunystėje Didžiojoje Britanijoje dirbo tarnaite ir virėja.

Tėvas – iš Šveicarijos, bet dirbo Anglijoje inžinieriumi. Jie susitiko laive, kuris iš Danijos plaukė į Norvegiją. Jis išvydo ją draugų kompanijoje ir pakvietė pavakarieniauti. Tai buvo romanas kruizo metu.

Tėvai susituokę jau 52 metus. Net jei būčiau ištekėjusi prieš dešimt metų, šio rekordo negalėčiau pagerinti.“

Apie internetą. „Man visada atrodė, kad internetas suteikia galimybę lavintis, kad naršydami jame mes tampame ne tokie naivūs, mus sunkiau apgauti.

Apsirikau. Man dažnai skambina draugai, pažįstami ir klausia, ar tiesa, kad ištekėjau, laukiuosi, pagimdžiau. Nesuprantu, kur jie randa tokių gandų.

Internete cinizmas pakeitė šmaikštumą ir sąmojingumą.

Bet kokia proga stengiamasi kam nors įgelti, niekas nejaučia gėdos.

Tai baisu, bet tuo pat metu įdomu. Juk smalsu, kaip viskas klostysis toliau.“

Apie amžių. „Birželį mano mamai sukako 80 metų. Pasveikinti atėjo draugai ir jie visą vakarą kalbėjosi. Tai, ką jie patyrė, – neįkainojama.

Būtent jie yra šio gyvenimo nugalėtojai, o ne kažkokia iš Teksaso kilusi Renee, kuri būdama 26-erių pradėjo karjerą kine ir išgarsėjo komiškais vaidmenimis.

Todėl aš nebijau senti ir kaupti patirties. Tiesa, turiu prisipažinti, kad beveik kasdien stengiuosi daryti pritūpimus. Gal tai pravers ateityje ir atrodysiu taip, kaip bikiniu pasipuošusi aktorė Helen Mirren?“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.