Andrius Šedžius: „Visa sistema Lietuvoje skirta švaistyti“

„Per septynis mėnesius Šiaulių meras restorane pravalgė 4300 eurų ir tai buvo pateikta kaip kanceliarinės išlaidos. Buvo aiškinama, esą jis priimdavo Seimo narius, nors jiems paskambinęs sužinojau, kad jokių susitikimų su meru  neturėjo.

Garsūs žmonės laidoje diskutavo apie padėtį Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Garsūs žmonės laidoje diskutavo apie padėtį Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Garsūs žmonės laidoje diskutavo apie padėtį Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Garsūs žmonės laidoje diskutavo apie padėtį Lietuvoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 1:11 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:00 PM

O paskambinęs kavinės vadovams sužinojau, kad už mokesčių mokėtojų pinigus jis kaskart valgė su žmona.

Užuot susigėdęs ir atgailavęs, paaiškėjus tiesai meras pareiškė, esą kas gi čia tokio, juk jo išlaidos mažesnės už prieš tai buvusio mero...“ – valdžios ciniškumu pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ stebėjosi Andrius Šedžius, be verslo, šiuo metu vadovaujantis Šiaulių miesto savivaldybės Kontrolės komitetui.

Pasipiktinimo valdžios išlaidavimu neslėps ir Saulius Bagdonas, išgarsėjęs, kai pėstute per 40 dienų apėjo visą Lietuvą ir įveikė net 1300 kilometrų rinkdamas pinigus specialioms lovoms vaikams, sergantiems vėžiu ir gydomiems Kauno klinikose.

Kaip tik Sauliaus žygio metu Kauno klinikose kilo skandalas. 18 metų klinikoms vadovavęs Juozas Pundzius buvo priverstas trauktis iš pareigų po to, kai nesugebėjo paaiškinti, iš kur atsirado daugiau nei 1,5 milijono eurų turtas, kurį jis esą paveldėjo iš tėvo.

„Vieni savo sveikatą dėl kitų aukoja, o ponai mūsų pinigus į kišenę dedasi...“ – teigė S.Bagdonas.

Žygio pėstute per Lietuvą metu Sauliui pavyko per specialų fondą surinkti tiek pinigų, kad funkcinėmis lovomis pavyks aprūpinti visus ligoniukus Kauno klinikose.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo pirmininkė Kristina Paulikė buvo atvira – penki iš septynių jos vaikų jau gyvena ir dirba užsienyje.

Netrukus su vyru emigruos ir ji. „Lietuvai esame reikalingi tol, kol dirbame, mokame mokesčius ir neturime problemų. Tačiau, neduokdie, susergame ar ištinka nesėkmė versle, lieka krautis lagaminus ir dingti iš čia“, – teigė Kristina.

Tuo metu tiesiai iš Norvegijos į studiją atvykusi 27-erių Gintarė Šmigelskytė pasakos apie vienatvę ir pažeminimus, kuriuos patyrė, nes ji – svetimšalė.

Gintarei pavyko įveikti visas kliūtis, pritapti, o netrukus ji atidarė drabužių parduotuvę, kuri sėkmingai veikė trejus metus.

„Kaskart grįždama į Lietuvą patiriu šoką dėl kainų, todėl dabar rimtai svarstau – likti Lietuvoje ar vėl emigruoti....“ – atviravo Gintarė.

Žurnalistė Vilma Danauskienė, parengusi dešimtis straipsnių apie valdininkų išlaidas, nerinko žodžių.

„Kaskart paviešindama straipsnius apie valdininkų išlaidavimą girdžiu ne apgailestavimus, atsiprašymus, o priekaištus, esą lendu į jų asmeninį gyvenimą. Bandoma mane net sugėdinti“, – pasakojo Vilma.

Jai pritarė pastaruosius ketverius metus Seime dirbę Jolita Vaickienė ir Stasys Brundza.

„Išvada viena: pinigų turime, tačiau juos naudojame neefektyviai, neracionaliai ir neatsakingai.  Svarbu juos panaudoti, o rezultatai nelabai kam ir reikalingi... “ – valdininkų požiūrį atskleidė Seimo Audito komitetui priklausiusi J.Vaickienė.

„Į Seimą daugiau niekada neisiu todėl, kad nieko negaliu ten pakeisti. Ten valdo tik interesai ir pinigai“, – teigė milijonierius pensininkas S.Brundza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.