Dainininkas Arvydas Vilčinskas pasidalijo vaikystės prisiminimais

„Lyg būčiau grįžęs atgal į vaikystę“, – po „Lietuvos ryto“ televizijos žaidimo „Kartų kovos“ filmavimo šypsojosi dainininkas Arvydas Vilčinskas (58). Improvizuotame ringe dainininkui prieš akis iškilo vaikystės ir paauglystės metai, išmokę jį savarankiškumo ir gebėjimo visada pasirūpinti savimi.

Arvydas Vilčinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Arvydas Vilčinskas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 9:11 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:29 AM

Kai Arvydas galvoja apie savo vaikystę, jis visada prisimena savo penktąjį gimtadienį. „Esu gimęs per Naujuosius metus, sausio 1-ąją, – pasakoja. – Tą vakarą į mano gimtadienį susirinko daug suaugusiųjų, vienas dėdė man padovanojo tortą. Kai išmušė dvylika, suaugusieji tą tortą pradėjo pjaustyti, dėti į lėkštes ir valgyti.

Man tai pasirodė be galo neteisinga, ėmiau klykti, kad tai – mano dovana ir jo valgyti negalima. Klyksmus nuramino dėdė, pakišęs mane po šalto vandens kranu. Nuo to laiko manau, kad tortas nėra dovana, o suaugusieji, tortą dovanojantys vaikams ir kartu su jais jį valgantys, yra kvailiai“.

Per savo penktąjį gimtadienį tvirtą charakterį parodęs dainininkas, užsispyrimo neprarado ir vėliau. Jis anksti tapo savarankiškas – išvyko mokytis į tuometinę Vilniaus M.K. Čiurlionio menų mokyklą. Gyveno internate, vėliau – pas dėdę, kuris po kelių metų tapo menų mokyklos vadovu.

„Man toks jo postas nebuvo naudingas. Kiekvieną kartą, kai pabėgdavau iš pamokų ar dar kokią išdaigą padarydavau, mokytojai direktoriui mane iškart apskųsdavo“.

Tėvai Arvydu pasitikėjo. Užtekdavo tik paskambinti telefonu ir pranešti apie savo planus.

„Jie man nieko nesakė net ir tada, kai su draugu devintoje klasėje dviese išvyko autobusu į Rygą pirkti garso kolonėlių“, – prisimena ir priduria, kad tėvų pasitikėjimas jį nuolat vertęs galvoti, ką daro. Svarbiausia būdavę jiems pranešti.

Ar tėvų pasitikėjimas padėjo dainininkui neišklysti iš kelio? Juk laisvė gyventi vienam dažną įvilioja į pinkles.

„Na, žinoma, buvo ir pirmoji cigaretė, ir šlakelis vyno, – prisipažįsta, – bet muzika man visada buvo svarbiau, o ir tėvai matė, kad esu pamišęs dėl muzikos ir dėl „The Beatles“.

Ar muzika padės Arvydui Vilčinskui žaidime „Kartų kovos“ įveikti vaikus? Ar pagelbės jam komandos draugas – dainininkas Paulius Stalionis? Kas vaikams šiame žaidime pakiš koją? Muzikalus, azartu ir juokais trykštantis televizijos žaidimas visai šeimai – „Kartų kovos“ šį ketvirtadienį, 21:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją. Žaidimas kartojamas sekmadienį, 19:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.