A. Kudabienė: „Atrodo, kuo daugiau skausmo patiria vaikas, tuo jis atviresnis ir nuoširdesnis“

„Žinau, kaip yra sunku, kiek kantrybės reikia, kiek reikia tikėjimo, kad patikėtum, jog galbūt rytojus bus geresnis ir šviesesnis“, – sako penkiolikmetė Greta. Merginai diagnozuota veninė malformacija.

„Atrodo, kuo daugiau skausmo patiria vaikas, tuo jis atviresnis ir nuoširdesnis“,- sakė A.Kudabienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Atrodo, kuo daugiau skausmo patiria vaikas, tuo jis atviresnis ir nuoširdesnis“,- sakė A.Kudabienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 10:31 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:39 PM

Už „Išsipildymo akcijos“ aukas 2014 metais buvo nupirktas modernus dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas, kuris padėjo gydytojams atlikti Gretai būtiną operaciją.

Iki jos Greta galėjo kvėpuoti per 1,5 milimetrų tarpelį, o dabar šypsosi ir linki tvirtybės šių metų akcijos herojei Ramunei.

Ramunė serga įgimta pūsline epidermolize. Ramunės liga įtraukta į retų ligų sąrašą. Ji pasireiškia sunkiai gyjančių žaizdų atsiradimu nuo menkiausio dirginimo. Mergaitės kūnas – kaklas, nugara, rankos ir kojos – nusėtas didelėmis pūslėmis, kurios ilgainiui subliūkšta. Lieka randai.

„Dabar Ramunei jau vienuolika, o kai ją sutikau pirmą kartą, jai buvo šešeri. Tuomet labiausiai nustebino, kad mergaitė neišsigando kamerų, svetimų žmonių ir po kokių penkių minučių atrodė, kad kalbiesi su vaiku, kurį jau seniai pažįsti ir kad jau tapome draugėmis“, – pažintį su Ramune prisiminė TV3 laidos „Prieš srovę“ vedėja Audrė Kudabienė.

Pasak laidos vedėjos, tiek pati Ramunė, tiek jos tėvai yra labai nuoširdūs ir dėkingi žmonės.

„Tie skausmai, žaizdos net iš suaugusio žmogaus atimtų bet kokį entuziazmą ir džiaugsmą, o Ramunė tokia atvira, taip greitai priima žmones, susidraugauja su jais.

Galbūt šie bruožai, kaip ir dėkingumas, paveldėti iš šeimos. Menkiausia pagalba, nesvarbu, ar tai paplepėjimas, ar nuėjimas į kiną, ar finansinė pagalba, kurią jie gauna iš žmonių, yra priimama, kaip didžiausia dovana“, – sako A.Kudabienė.

Ramunės mama Judita pripažįsta, kad be žmonių pagalbos jų šeima tiesiog neišgyventų. Mergaitei reikalinga nuolatinė priežiūra, specialūs rūbai, net tvarsčiai žaizdoms paprasti netinka.

Ramunė 4–5 kartus per metus guli ligoninėje ir bent 2 kartus važiuoja į sanatoriją. Ramunės mama Judita kreipėsi į Audrę dėl dar vienos problemos.

Šį antradienį, gruodžio 20 d., laidoje „Prieš srovę“ Judita pasakojo, kad jau ne vienerius metus mina Sveikatos apsaugos ministerijos slenkstį, prašydama, kad valstybė kompensuotų ir jos keliones į sanatoriją kartu su Ramune.

„Pabandėme apie tai pakalbėti su naujuoju sveikatos ministru, nes ministerijos atsakymas, kad biudžete tam nenumatyta lėšų, skamba gana ciniškai“, – kalbėjo Audrė Kudabienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.