Inga Budrienė atkleidė, ką reiškia matyti vos 800 gramų sveriantį savo vaiką

Asociacijos „Padedu augti“ įkūrėja ir neišnešiotų dvynukų mama Inga Budrienė papasakojo, kad jai gimdymas prasidėjo vos šeštąjį mėnesį.

Inga Budrienė.
Inga Budrienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 10:45 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:07 PM

„Tai yra baisi nelaimė, nes niekas tau negali pasakyti, kokia bus baigtis, ar jie išgyvens, – kalbėjo I.Budrienė. – Pirmo naujagimio aš net nemačiau, nes atvažiavo komanda su specialiu inkubatoriumi, jį vežė į naujagimių reanimacijos skyrių, mačiau tik dukrytę, ja privežė ir parodė. Sunku net apibūdinti, kaip atrodo mažas žmogelis, kuris net telpa į tavo delną, koks jis mažytis. Ir nepamačius to sukrečiančio vaizdo – sunku pasakyti“.

Ingos gimęs sūnus svėrė kiek daugiau nei 800 g., tačiau vėliau svoris sumažėjo iki 600 gramų.

LNK laidoje „KK2 penktadienis“ – išskirtiniai moterų pasakojimai apie neišnešiotus vaikelius. Kauno klinikų Neonatologijos klinikos vadovė, profesorė Rasa Tamelienė laidoje pasakojo, kad jų skyriuje kiekvieną dieną vyksta kova už mažųjų gyvybes.

„Neišnešiotų naujagimių yra visada. Ir kaip jau girdėjote, jie visada balansuoja tarp gyvybės ir mirties“, – laidoje pasakojo profesorė.

Profesorė sakė, kad jų klinikoje nuo visų gimstančių vaikučių, 15 – 16 proc. būna neišnešiotukai: „Tai yra apie 500 – 600 naujagimių per metus“.

„Mažiausias vaikelis, kuris yra išgyvenęs, yra mergaitė Vokietijoje, kuri buvo 229 gramų, o Kauno klinikose užaugusi mažiausia mergytė, kuriai dabar yra ketveri, kai ji gimė, ji svėrė 462 gramus“, – pasakojo Kauno klinikų profesorė.

Gruodžio ir sausio mėnesiais lietuviai yra kviečiami prisidėti prie akcijos „Kalėdų naktį tylią“, kurios metu aukojamos lėšos Kauno klinikoms bei padėti įsigyti reikiamą aparatūrą neišnešiotukų gydymui bei priežiūrai.

Akcijos globėja, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad kiekvienas turime padėti mūsų mažiausiesiems.

„Turime nuostabią akciją – padėti mažiausiems žmonėms gimti ir užaugti. Jau galime neišnešiotus vaikučius užauginti nuo 500 g. Lietuvoje ir tai yra geriausi pasiekimai, bet jie galimi tik todėl, kad ir valstybė ir mūsų nuostabūs gydytojai ir Jūs kiekvienas galite tame dalyvauti. Todėl kviečiu padėti tiems, kurie nesutiks Naujųjų metų ir gražiųjų Kalėdų namuose. Jiems galime padėti visi.

Visiems linkiu prisiminti, kad kiekvienas atsakome ir galime būti pagalba kiekvienam mažyliui, kuris gimsta Lietuvoje“, – laidoje kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.