Algimantas Čekuolis su žmona ligoninėje kėlė šampano taures

Šeštadienį rodomą paskutinę LRT televizijos laidą „Popietė su Algimantu Čekuoliu“ jos autorius stebės ligoninės palatoje. Vyriausiu pasaulyje reguliarių TV laidų vedėju tituluojamas 85 metų žurnalistas ir rašytojas joje leidžia jau antrą mėnesį, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Jis visada buvo ir bus man likimo dovana“, – apie A.Čekuolį sakė žmona Edita.<br>T.Bauro nuotr.
„Jis visada buvo ir bus man likimo dovana“, – apie A.Čekuolį sakė žmona Edita.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

Dec 31, 2016, 12:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:03 PM

Ilgametis TV laidų vedėjas Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus ligoninėje priverstas praleisti dėl dubens kaulų lūžių.

Sudėtingą traumą A.Čekuolis patyrė lapkričio 18-ąją – kitą dieną po to, kai LRT kavinėje kolegoms surengė atsisveikinimo vakarą.

Per šventes šalia A.Čekuolio buvo žmona Edita (62 m.). Vienvietėje palatoje gulinčiam žurnalistui artimieji sukūrė šventinę aplinką, pastatė Kalėdų eglutę.

„Kūčių vakarienę pradėjome ne nuo silkių, o nuo šampano taurės. Tokios tradicijos laikomės jau 19 metų“, – sakė E.Čekuolienė.

1997-ųjų ankstyvą Kūčių rytą Algimantas ir Edita slapta susituokė. Apie vedybas žinojo tik poros vaikai iš ankstesnių santuokų.

„Nei giminės, nei draugai neįtarė, kad sumainėme žiedus. Po vedybų ceremonijos vakare nuėjome pas Algimanto brolį valgyti Kūčių vakarienės.

O per Kalėdas visus artimuosius pasikvietėme į svečius ir prie vaišių stalo atskleidėme tikrąją susitikimo priežastį“, – prisiminė Edita, labai vertinanti savo šeimos netradicinį požiūrį į šventes, santykius, dovanas.

Per Kūčias sutuoktiniai ligoninėje vaišinosi žuvies patiekalais, kuriuos itin mėgsta Algimantas. O per Kalėdas E.Čekuolienė tradiciškai kepė žąsį. Palatoje moteris padengė šventinį stalą.

Sveikstantį žurnalistą aplankė iš Madrido parskridusi duktė Ieva, taip pat Vilniuje gyvenantis sūnus Justas su šeima.

A.Čekulio nepamiršo ir kiti artimieji bei draugai – atėjo jo pasveikinti su dovanomis.

Aktyviam vyrui neveiklumas yra baisiau nei fizinis skausmas. Todėl E.Čekuolienė kaip įmanydama stengiasi išvaikyti nuobodulį.

„Tikrąją Kalėdų šventę atidėjome kitiems metams, atšvęsime su dvigubu trenksmu“, – žadėjo laidų vedėjo žmona.

Žinomam žurnalistui, rašytojui ir keliautojui lapkritis ne pirmi metai pažeria nelaimių.

Pernai kitą dieną po gimtadienio, kurį švenčia lapkričio 10-ąją, A.Čekuolis taip pat buvo atsidūręs ligoninėje.

„Kai kada susiduriu su mistiniais nutikimais, – sakė jis. – Visada du mėnesius iki gimtadienio jaučiu jėgų antplūdį. Per gimtadienį įvyksta lūžis ir jėgos išsenka.

Pernai, kitą dieną po gimtadienio, aš tris kartus praradau sąmonę. Kai nuvežė į Santariškių ligoninę ir padarė kraujo tyrimus, paaiškėjo, kad raudonųjų kraujo kūnelių yra maždaug 100 kartų mažiau, nei turėtų būti.

Labai bijojau, kad šiemet viskas pasikartos. Todėl daugelį darbų atlikau iki lapkričio 10 dienos. Gėriau papildus, kraujo spaudimą mažinančius vaistus, sveikai maitinausi.“

Šiemet traumą patyrusiam A.Čekuoliui taip pat teko nelengvas išbandymas. Judrus vyras turėjo gulėti ant nugaros nekeisdamas pozos.

Tai išvedė organizmą iš rikiuotės – vyras, nors nebuvo peršalęs, susirgo plaučių uždegimu. Kad išvengtų dar didesnių sveikatos bėdų, kęsdamas skausmus pradėjo judėti, net vaikščioti.

Nors išsigydė plaučių uždegimą, rentgeno nuotrauka parodė, kad lūžę kaulai negyja ir dėl to gali kilti rimtų komplikacijų. Medikai vėl liepė gulėti. Per Naujųjų metų šventę bus dvi savaitės, kai energingasis žurnalistas yra prikaustytas prie lovos.

Gydytojai kol kas neprognozuoja, kada A.Čekuolis galės išvykti namo.

E.Čekuolienė dabar džiaugiasi kiekvienu vyro noru ir stengiasi juos patenkinti: „Kai jis užsimanė kavos, mane tai labai nudžiugino. Blogai, kai žmogus nieko nenori.“

Jeigu likimas būtų buvęs gailestingas, šiuo metu Čekuoliai Tenerifėje mėgautųsi saulės ir vandens teikiamais malonumais.

Atsisveikinęs su LRT televizija A.Čekuolis su žmona nusipirko bilietus į Kanarus ir lapkričio 22 dieną turėjo išskristi. Užsienyje sutuoktiniai planavo būti iki vasario pradžios.

Tenerifėje A.Čekuolis ketino parašyti apsakymą naujai prozos knygai, kurią rengiasi išleisti 2018 metais.

„Nežinau, kas yra poilsis, to niekada neturėjau, – apie planuojamą kelionę LRT atsisveikinimo vakare kalbėjo žurnalistas ir rašytojas. – Man poilsis yra darbas. Jei per parą neparašau nors vieno puslapio, susergu.“

E.Čekuolienė teigė, kad vyras be darbo ir streso numirtų.

2017-ųjų Vilniaus knygų mugėje bus pristatyta nauja žurnalisto ir rašytojo knyga apie salas bei jų gyventojus.

„Aš nesigraužiu, kad neišvykome į kelionę ir praradome pinigų. Svarbiausia, kad Algimantas kuo greičiau atsistotų ant kojų ir neprarastų pakilios dvasios.

Jeigu matysiu, kad puola į neviltį, iškart parsivešiu į namus. Jis visada buvo ir bus man likimo dovana“, – kalbėjo E.Čekuolienė.

Iš peties kirs biurokratams

„Ačiū, kad žiūrėjote, rašėte ir kritikavote“, – tokiais žodžiais šiandien su laidos žiūrovais atsisveikins A.Čekuolis.

Per 20 metų parodyta maždaug 1000 laidų. Paskutinė bus apie biurokratiją.

Žurnalisto žmona Edita atskleidė, kad ji bus išskirtinė: „Dalyvavau įrašant laidą. Algimantas iš peties kirto Lietuvos biurokratams. Nežinau, ar dėl to jo nedeportuos iš šalies.“

Prieš pusantro mėnesio vykusiame atsisveikinimo vakarėlyje LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius A.Čekuoliui įteikė garbės svečio leidimą 15 metų įeiti į LRT pastatą ir pledą, kad būtų šilta rašant knygas.

A.Čekuolis tąkart pajuokavo: „Jei nebūtumėte įteikę to leidimo, būčiau bandęs išsaugoti raktą. Čia juk kava skanesnė. Be to, žiūrėkite, kokios moterys į mane žiūri ir kokie vyrai pavydi tų moterų žvilgsnių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.