Audrius Siaurusevičius: apie Astos Baukutės elgesį ir bendradarbiavimo su prodiuseriais pabaigą

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius sako, jog aktorės Astos Baukutės elgesys, kai penktadienį transliuotoje laidoje ji demonstravo Hitlerį vaizduojančius gestus, yra netoleruotinas, todėl buvo nuspręsta nutraukti laidos transliavimą per visuomeninį kanalą.

Audrius Siaurusevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Audrius Siaurusevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2017, 2:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:37 PM

„Mes tikrai netoleruosime šio dalyko ir vakar priimti sprendimai – laida uždaryta. Kadangi žmonės nejaučia atsakomybės, tai taikomos griežčiausios sankcijos. Tai yra man kaip asmeninis įžeidimas prieš visus mano principus“, – BNS sakė A.Siaurusevičius.

Jo teigimu, LRT nutraukė visus sutartinius ryšius su televizijos laidų prodiuserio Modesto Karnaševičiaus įmone „Viena planeta“ ir ateityje neplanuojama atnaujinti verslo santykių.

„Manau, kad reikalų su jais nebeturėsime. Pasitikėjimas yra sulaužytas. Dirbame pasitikėjimo pagrindu ir negali visko sužiūrėti. Jie neatitinka kvalifikacinių reikalavimų, kuriuos mes keliame LRT viduje“, – tvirtino LRT vadovas.

Pats M.Karnaševičius BNS sakė, kad kol kas nemąsto, kaip atnaujinti santykius su LRT ir bando išspręsti iškilusią problemą su A.Baukutės elgesiu laidoje „Atspėk dainą“.

„Laida yra sustabdyta, o kitų laidų mes dabar nedarome. Paprasčiausiai čia buvo žmogiška klaida. Ten keletos sekundžių kadras ir buvo pasakyta, kad kadras turi būti uždengtas, bet jis nebuvo uždengtas. Žmogus praleido ir neuždengė. Toje laidoje buvo daug visko ir yra labai daug iškarpyta. Žinant Astą Baukutę ir jos temperamentą, jos būdą, tai ten yra prakarpyta 99 procentai“, – teigė M.Karnaševičius.

A.Baukutė penktadienį LRT transliuotoje pramoginėje laidoje „Atspėk dainą“ atspėjusi Simono Donskovo dainą atsistojo ir pradėjo demonstruoti Hitlerį vaizduojančius gestus. Laida nebuvo transliuojama tiesiogiai, o buvo rodomos jos iš anksto padarytas įrašas.

Prasidėjus diskusijoms dėl A.Baukutės elgesio, LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad po penktadienio laidos „Atspėk dainą“ yra stabdoma bei nevyks tolimesni jos filmavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.