Įžymybės, paskui kurias driekiasi kruvinas šleifas

Jie turtingi ir garsūs. Tačiau šias įžymybes gaubia ne tik šlovės spinduliai. Vienus jų teismas pripažino žudikais, kitiems šiaip taip pavyko iš- sklaidyti šiurpius kaltinimus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Jay Simpsonas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Jay Simpsonas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Phillipas Spectoras ir Lana Clarkson.
Phillipas Spectoras ir Lana Clarkson.
Matthew Broderickas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Matthew Broderickas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Robertas Wagneris ir Natalie Wood.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Robertas Wagneris ir Natalie Wood.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Rebecca Gayheart.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Rebecca Gayheart.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Johnny Lewisas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Johnny Lewisas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Sidas Viciousas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Sidas Viciousas.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„ViDAPress“ nuotr.
Markas Wahlbergas.<br>„ViDAPress“ nuotr.
Valentina Maliavina.
Valentina Maliavina.
Robertas Blake’as.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Robertas Blake’as.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

„Lietuvos rytas“

Jan 22, 2017, 6:17 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:36 PM

Namuose – du lavonai

Buvęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas, aktorius ir verslininkas Jay Simpsonas (69 m.) 1994-aisiais buvo apkaltintas žmonos Nicole Brown ir tariamo jos meilužio Ronaldo Goldmano nužudymu.

Nicole per vakarienę restorane pamiršo akinius, o padavėju jame dirbęs Ronaldas juos atvežė moteriai į namus.

Ten jųdviejų lavonus ir aptiko kaimynė. Pora buvo nužudyta itin žiauriai. Moteriai buvo nupjauta galva, veidas sumaitotas. Vyrui peiliu smogta į kaklą, krūtinę ir pilvą.

Po šio įvykio J.Simpsonas dingo. Kai jo pėdsakai buvo aptikti, gaudynes ir areštą tiesiogiai transliavo televizija.

Nors vyras teigė, kad tuo metu, kai įvykdytas nusikaltimas, buvo toli nuo namų, daugybė įkalčių bylojo ką kita.

Sode prie namų buvo aptikta kraujo. DNR ekspertizė parodė, kad jis J.Simpsono. Taip pat buvo rasta kruvina dešinės rankos pirštinė su futbolininko pirštų atspaudais. Teisme daug žmonių liudijo prieš J.Simpsoną.

Atrodė, kad už dvigubą žmogžudystę amerikiečio laukia tiesus kelias į elektros kėdę, bet prisiekusieji nerado pakankamai motyvų pripažinti jį kaltu.

Pirštinė netiko J.Simpsonui pagal dydį, o advokatai teisme profesionaliai sužaidė rasine korta. Jay buvo išteisintas, o netrukus parašė knygą „Jeigu aš tai būčiau padaręs“.

J.Simpsono akistata su teisingumu tuo nesibaigė. 2007 metais buvęs sportininkas buvo apkaltintas ginkluotu apiplėšimu, žmogaus pagrobimu ir nusikaltimo organizavimu.

Jam buvo skirta 33 metų laisvės atėmimo bausmė su galimybe prašyti malonės.

Kulka perskrodė galvą

2003 metais garso režisieriaus ir dainų tekstų autoriaus Phillipo Spectoro (77 m.) viloje Kalifornijoje buvo rastas 40-metės aktorės Lanos Clarkson lavonas.

Su Johnu Lennonu, Tina Turner ir grupe „The Ramones“ dirbęs Ph.Spectoras tvirtino, jog aktorė nusižudė, tačiau daugybė įrodymų liudijo, kad gyvybę atėmė būtent jis.

Phillipas buvo pripažintas kaltu dėl antrojo laipsnio žmogžudystės ir 2009-aisiais nuteistas kalėti 19 metų.

P.Spectoras iki šiol savo kaltę neigia ir tvirtina, kad tragediją lėmė siaubingas atsitiktinumas. Esą vakarėlyje alkoholio prisigėrę ir kokaino prisiuostę svečiai nutarė juokais pažaisti rusišką ruletę. P.Spectoras dievagojasi manęs, kad pistoletas neužtaisytas, tačiau ginklas iššovė, kai moteris įsikišo jo vamzdį į burną ir paspaudė gaiduką. Kulka gražuolei nunešė pusę galvos.

Už dviejų žmonių gyvybę – 175 JAV doleriai

Dvi moteris pražudęs Auksinio gaublio nominantas Matthew Broderickas (54 m.) atsipirko simboline bausme.

1987 metų balandį M.Broderickas su savo tuomete drauge aktore Jennifer Grey (56 m.) poilsiavo Airijoje.

Pora važiavo išsinuomotu automobiliu. Prie vairo sėdęs amerikietis nesuvaldė transporto priemonės, išlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į atvažiuojantį automobilį.

Drauge važiavusios 28 metų Anna Gallagher ir jos motina 63-ejų Margaret Dorothy žuvo iškart.

M.Broderickas susilaužė keletą šonkaulių, koją, patyrė smegenų sutrenkimą. J.Grey irgi atsipirko keliomis nesunkiomis traumomis.

Tragišką avariją sukėlusiam aktoriui grėsė penkeri metai kalėjimo, tačiau jis buvo pripažintas kaltu tik dėl neatsargaus vairavimo. Vyrui skirta 175 JAV dolerių bauda.

Aukų artimieji tokį teismo sprendimą pavadino pasityčiojimu iš teisingumo.

Žūties paslaptys liko neįmintos

Holivudo aktoriai Robertas Wagneris (86 m.) ir Natalie Wood buvo vadinami svajonių pora. Jie susipažino, kai Natalie buvo 18-a, o Robertui – 26-eri. Po metų įsimylėjėliai atšoko vestuves.

Penkerius metus atrodė, kad tai pavyzdinė pora, tačiau santuoką sugriovė Natalie romanas su kitu aktoriumi. Sutuoktiniai išsiskyrė.

Po 10 metų Robertas ir Natalie vėl susituokė, bet šįkart meilės istorija baigėsi tragiškai: 1981-ųjų lapkričio 21-ąją moters kūnas buvo rastas plūduriuojantis Ramiajame vandenyne.

Ji buvo su naktiniais marškiniais, kojinėmis ir gelbėjimosi liemene. Netoliese plūduriavo guminė valtis.

Tragedija nutiko, kai sutuoktiniai plaukiojo savo jachta.

Tyrėjai nutarė, kad aktorė nuskendo, kai per audrą bandė stipriau pririšti valtį prie jachtos. Netrukus pasklido kalbos, kad R.Wagneris prisidėjo prie žmonos žūties.

2000 metais vienas amerikiečių žurnalas išsiaiškino, kad ant aktorės kūno teismo medicinos ekspertai buvo radę daug mėlynių ir nubrozdinimų. Žurnalistai taip pat sužinojo, kad tragedijos vakarą moteris buvo smarkiai susipykusi su pavydžiu vyru.

N.Wood karjera tuomet klostėsi geriau nei R.Wagnerio, tad jis turėjo priežastį pavydėti.

Be to, paaiškėjo, kad Natalie labai bijojo vandens, tad vargu ar būtų ryžusis per audrą artintis prie jachtos borto.

Prokurorai remdamiesi žurnalistų tyrimu iš naujo atvertė seną bylą, tačiau taip ir nepavyko įrodyti, kad R.Wagneris prisidėjo prie žmonos žūties.

Suvažinėjo vaiką

Amerikiečių aktorė Rebecca Gayheart (45 m.) naktimis turėtų sapnuoti košmarus.

2001 metais ji suvažinėjo 9-metį berniuką, kuris ėjo per pėsčiųjų perėją.

Priešais važiuojantis automobilis sustojo, kad praleistų vaiką, o mobiliuoju plepanti Rebecca jį aplenkė. Būtent tada įvyko nelaimė – aktorės automobilis partrenkė vaiką. 9-mečio gyvybė užgeso ligoninėje.

Tragišką avariją sukėlusi R.Gauheart atsipirko lengva bausme – metus neturėjo teisės vairuoti.

Aukos – moteris ir jos katinas

Manoma, kad TV serialo „Anarchijos vaikai“ žvaigždei Johnny Lewisui (1983–2012) buvo pasimaišęs protas, kai jis ryžosi kraupiam nusikaltimui.

Aktorius įsilaužė į 81 metų senolės namus, apiplėšė, o galiausiai nužudė šeimininkę ir jos katiną.

Bandydamas pasprukti vyras nukrito nuo aukos namo stogo ir užsimušė.

Paaiškėjo, kad J.Lewisas priklausė scientologams. Visuomenėje kilo protesto banga, buvo net reikalaujama uždrausti šį judėjimą.

Nužudė apsvaigęs nuo kvaišalų

1978 metų spalio 12-ąją roko grupės „Sex Pistols“ bosistas Sidas Viciousas po audringo vakarėlio pabudo viename Niujorko viešbučių ir vonios kambaryje rado 20-metės draugės Nancy Spunger lavoną.

Merginos pilve styrojo peilis, kurį Sidas buvo nusipirkęs prieš kelias dienas.

Išvakarėse heroiną vartojęs muzikantas nieko neatsiminė. Kambario durys buvo užrakintos iš vidaus, be jo ir aukos, numeryje daugiau nieko nebuvo. Apimtas siaubo S.Viciousas pats iškvietė policiją.

Muzikantas buvo pripažintas kaltu, bet lemtingos teismo dienos nesulaukė – mirė 1979 metais perdozavęs heroino. Manoma, kad tai galėjo būti savižudybė. Sidui buvo 22 metai.

Užpuolė vietnamiečius

Prieš tapdamas aktoriumi Markas Wahlbergas (45 m.) buvo paprasčiausias chuliganas. Jaunystėje jis daugiau kaip 20 kartų buvo patekęs į policijos akiratį.

Kartą Markas buvo sulaikytas dėl to, kad mėtė akmenis į juodaodžius moksleivius.

Būdamas 16 metų jis pagaliu aptalžė vidutinio amžiaus vietnamietį ir paliko jį gulėti be sąmonės vidury gatvės. Tą pačią dieną M.Wahlbergas užpuolė kitą vietnamietį ir išmušė jam akį.

Būsimas aktorius buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti. Kaltę pripažinęs jaunuolis buvo nuteistas dvejus metus kalėti pataisos kolonijoje, bet ten praleido tik 45 dienas.

Suklastojo atsisveikinimo raštelį

Vieną gražiausių Rusijos aktorių Valentiną Maliaviną (75 m.) buvo įsimylėję ne tik milijonai žiūrovų, bet ir tokie aktoriai kaip Aleksandras Zbrujevas ir Aleksandras Kaidanovskis.

Vis dėlto V.Maliavinos biografijoje yra ne tik svaigių meilės istorijų, bet ir žmogžudystė.

Ji buvo nuteista už draugo aktoriaus Stanislavo Ždanko nužudymą 1978-ųjų balandžio 13 dieną. Aukai buvo 24 metai.

Talentingas, bet neįvertintas S.Ždanko mėgo išgerti. Dėl to tarp jo ir V.Maliavinos dažnai kildavo vaidų.

Per vieną audringą barnį Stanislavas mirė nuo dūrio peiliu.

V.Maliavina teigė, kad vyras netyčia nusižudė. Esą jis norėjo susižeisti, kad sukeltų išgąstį, bet neapskaičiavo smūgio.

Aktorė tardytojui net pateikė S.Ždanko atsisveikinimo raštelį, tačiau ekspertizė parodė, kad jis rašytas ne velionio ranka.

Galiausiai byla buvo nutraukta, o aktoriaus mirtis įvardyta kaip savižudybė. Tik 1983 metais atliktas tyrimas parodė, kas S.Ždanko negalėjo nusižudyti.

Žmogžude pripažinta V.Maliavina buvo nuteista 9 metams kalėjimo, tačiau sulaukusi malonės į laisvę ištrūko anksčiau – po 5 metų.

Aktorė pasakojo, kad kalėjime jautėsi laiminga – užmezgė romaną su kaliniu, nuteistu už vagystę.

Paslaptingas šūvis

Aktorės Bonnie Lee Bakley (1956–2011) artimieji iki šiol įsitikinę, kad ją nužudė sutuoktinis amerikiečių aktorius Robertas Blake’as (83 m.), kurį išgarsino Davido Lyncho filmas „Pamirštas greitkelis“.

Paslaptinga žmogžudystė buvo įvykdyta 2001 metų gegužės 4-ąją. Mažiau nei metus susituokusi pora vakarieniavo restorane, o pasistiprinę patraukė link savo automobilio.

Vyras pasakojo trumpam grįžęs į restoraną, nes ten pamiršo savo pistoletą, o atskubėjęs į automobilį jame rado nušautą žmoną.

Įrodymų, kad nusikaltimą įvykdė R.Blake’as, buvo gausu, tačiau jis buvo išteisintas.

Yra ir daugiau įžymybių, paskui kurias driekiasi nusikaltimų šleifas.

Amerikiečių aktorė Fay Dewitt (82 m.), išgarsėjusi komedijiniais filmais, apkaltino nužudžius sutuoktinį, garsų dramaturgą Ray Alleną. Vyrui į nugarą peiliu, skirtu popieriaus pjaustymui, buvo suduoti keli smūgiai. Kadangi paskutiniu metu sutuoktiniai dažnai pykosi, tyrėjai iškart įtarė Fay, bet įrodyti jos kaltės nepajėgė.

Prieš tapdamas aktoriumi, Charlesas S. Duttonas (65 m.) buvo išmestas iš vidurinės mokyklos, o pinigų užsidirbdavo boksuodamasis. Jo pravardė buvo Rocas. 1968 metais, kai jam buvo 17 metų, jam pateikti kaltinimai nužudžius jį tariamai užpuolusį vyrą – tuomet dar nepilnametis aktorius buvo pripažintas kaltu.

Kalėjime praleidęs 7 metus ir išleistas į laisvę, tais pačiais metais Charlesas vėl buvo sulaikytas: šį kartą dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo. Teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę – už grotų jis susidomėjo dramaturgija ir nusprendė studijuoti aktorystę. Sėkminga aktoriaus ir režisieriaus karjera trunka jau 27 metus.  

Buvusi televizijos serialo „Melrouzas“ aktorė Amy Locane (45 m.) 2013 metais išgirdo teismo nuosprendį dėl Helene Seeman (60) nužudymo.

2010 metais lapkritį A. Locane automobilis rėžėsi į priešais atvažiuojantį automobilį, užmušė jame buvusią moterį ir stipriai sužeidė jos vyrą.

Aktorės kraujyje buvo rastas alkoholio kiekis, tris kartus viršijęs leistiną normą. Iš pradžių Amy grėsė 10 metų kalėjimo, bet teisėjas bausmę sumažino iki trejų metų, nesaktorė tuo metu augino dvi mažametes dukteris. Viena iš jų turi medicininę ir protinę negalią.

Žuvusios vyras Fredas Seemanas paskelbus nuosprendį teismo salėje sušuko, kad tai – „parodija“. A. Locane teismo salėje atsiprašė aukos šeimos.

Nedaug kas žino, kad buvus pirmoji JAV ponia, prezidento George Busho jaunesniojo žmona Laura Bush yra žudikė.

1963 metų lapkritį L.Bush pervažiavo sustojimo liniją ir įsirėžė į kitą automobilį. Dėl to žuvo 17 – metis Michaelas Duttonas Douglas, kuris atsitiktinai buvo L.Bush draugas. Laura patyrė nesudėtingas traumas, kaip ir jos automobilio keleivė.

Keista, bet L.Bush nebuvo apkaltina. Savo knygoje „Pasakyta iš širdies“ ji taip prisiminė įvykį: „Tai buvo labai tragiškas incidentas, kuris buvo skausmingas visiems, ką palietė ši avarija“.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.