Seriale „Giminės. Gyvenimas tęsiasi“ atskleistas Petro Dimšos personažo likimas

„Ar statysime miestelyje mečetę?“ – tokia viena temų, kurias gvildens seniausio Lietuvos serialo „Giminės“, visada reaguojančio į aktualijas, herojai naujose serijose. Jas žiūrovai matys nuo sausio 29-osios, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Aktorius Petras Dimša.<br>T.Bauro nuotr.
Aktorius Petras Dimša.<br>T.Bauro nuotr.
Naujausiose „Giminių“ serijose išvysime ir R.Lee.<br>T.Bauro nuotr.
Naujausiose „Giminių“ serijose išvysime ir R.Lee.<br>T.Bauro nuotr.
P.Dimša.
P.Dimša.
Naujausiose „Giminių“ serijose išvysime ir R.Lee.
Naujausiose „Giminių“ serijose išvysime ir R.Lee.
Daugiau nuotraukų (4)

Milda Augulytė („Lietuvos rytas“)

Jan 28, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:48 AM

Šepučių giminės istorija, giminystės ryšiais susijusių žmonių gyvenimas ir likimai vėl išsiskleis TV žiūrovams prieš akis. Kūrybinė grupė pernai sukūrė dar 12 serijų, kurios bus rodomos LRT eteryje po „Panoramos“ sekmadieniais.

„Giminės. Gyvenimas tęsiasi“ – taip pavadintas dabartinis serialas. Pernykščio sezono serijas siejo maro tema – ir tiesiogine, ir perkeltine prasmėmis.

O koks šio sezono leitmotyvas? „Pabėgėliai, – uždangą praskleidė filmo režisierius Saulius Vosylius. – Labai opi tema ir mes stengiamės jautriai apie ją kalbėti.

Pagrindinis dalykas – ar statysime miestelyje mečetę?“

Žiūrovai vėl išvys senus pažįstamus, „Giminėse“ vaidinančius nuo pirmos serijos: Iloną Balsytę, Vytautą Rumšą, Vaivą Mainelytę, Reginą Varnaitę ir daugybę kitų garsių lietuvių aktorių.

Bus ir naujų veidų. Bene didžiausia staigmena – garsios lietuvių kilmės amerikiečių aktorės Rūtos Lee pasirodymas. Mintis pakviesti ją nusifilmuoti „Giminėse“ kilo serialo prodiuseriui Algirdui Žvinakevičiui, o aktorė mielai sutiko.

Scenarijaus autorius Bronius Bušma, sužinojęs, kad filmuosis garsioji tautietė iš Holivudo, specialiai jos herojei Onai Jonaitis sukūrė sceną: po daugelio metų, vykdydama velionio vyro Anupro paskutinę valią, Ona grįžta į Lietuvą, kad susirastų jo buvusią sužadėtinę Pauliną Šakalytę (akt. R.Varnaitė) ir perduotų daugybę metų Anupro saugotą sužadėtuvių žiedą.

Mat Anupras dar prieš sovietinę Lietuvos okupaciją išvyko į Ameriką, ten šachtoje sunkiai dirbo, kad sukauptų pinigų namui, kurį svajojo pasistatyti kartu su mylimąja Paulina. Karas sužadėtinių gyvenimą apvertė aukštyn kojomis: Amerikoje Anupras vedė Oną, bet Paulinos iki pat mirties nepamiršo.

Abi Anupro mylimosios susitiko jau nepriklausomoje Lietuvoje. Ona atidavė Paulinai žiedą, o ši – drobinį maišelį su žemės sauja iš tos vietos, kurioje svajojo su Anupru pasistatyti namą, kad teisėta žmona išbarstytų ją ant kapo.

R.Lee taip patiko vaidinti su mūsų aktoriais, kad pažadėjo dar kartą atvykti iš JAV, jei tik „Giminių“ scenaristas sukurtų jos herojės istorijos tęsinį.

Tarp kitų naujokų – aktorė Gabija Jaraminaitė. Jos herojė susitiks su buvusiu vyru, kurį vaidina Robertas Aleksaitis, o Sauliaus Bareikio herojus Ruginis pames dėl jos galvą. Šalia – ir Rūtos Ščiogolevaitės Virginija, Ruginio mylimoji. Aistrų „Giminėse“, atrodo, netrūks.

O koks ūkininko Juozo Šepučio, kurį vaidino dabar bausmę atliekantis aktorius Petras Dimša, likimas?

„Nė vienas personažas mūsų seriale nėra nei nužudomas, nei kaip nors kitaip jo atsikratoma, nebent patys aktoriai išeina anapilin. Juozas Šeputis taip pat gyvena, tik išvykęs į kitą šalį“, – siužeto vingius atskleidė režisierius.

Serialas „Giminės“ kuriamas nuo 1993-iųjų, taigi netrukus minės ketvirčio amžiaus sukaktį. Per tą laiką keitėsi ir aktorių asmeninis gyvenimas, o tos permainos neretai pakoreguodavo scenarijų.

Kadaise kūdikio susilaukusi aktorė Ilona Balsytė motina tapo ir ekrane, tik jos dukrai Saulei teko vaidinti berniuką, mat taip buvo parašyta dar iki gimdymo sukurtame scenarijuje.

R.Ščiogolevaitės herojė kartu su pačia aktore ankstesnėse „Giminių“ serijose taip pat laukėsi.

„Esame ištikimi savo tradicijai – mūsų aktorės gimdo, jų vaikai vaidina. R.Ščiogolevaitė pirmose serijose savo kūdikio nedrįso parodyti ekrane, o šįkart išvysime ją su savo atžala“, – dar vieną paslaptį išdavė S.Vosylius.

Televizijos eteryje jau rodomame serialo anonse Rimgaudo Karvelio herojus pasigenda Šepučių avino. Ar nepaklius jis po traukiniu?

„Titruose pabaigoje parašome, kad nė vienas mūsų herojus ar gyvūnas nenukentėjo. Taigi ir avinui nieko neatsitiko“, – užtikrino S.Vosylius.

Beje, kūrybinė grupė tikrai įsigijo aviną, o darbams pasibaigus paliko jį Trakų rajono ūkininkui, kurio sodyboje filmavo.

„Jis klausė, ką daryti su tuo avinu. Paprašiau tik vieno – kad nepapjautų“, – pridūrė režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.