Kim Kardashian, Paris Hilton ir kitos įžymybės, tapusios vagių aukomis

Neseniai nustatyti asmenys, apiplėšę amerikiečių TV realybės šou žvaigždę Kim Kardashian (36 m.). Moteris papildė nuo grobikų nukentėjusių garsenybių sąrašą: Michaelas Douglasas neteko jachtos, iš Paris Hilton nugvelbtas tortas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Praėjusią savaitę nustatyti asmenys, apiplėšę amerikiečių TV realybės šou žvaigždę Kim Kardashian.<br>„Scanpix“ nuotr.
Praėjusią savaitę nustatyti asmenys, apiplėšę amerikiečių TV realybės šou žvaigždę Kim Kardashian.<br>„Scanpix“ nuotr.
Viešbučių tinklo „Hilton“ paveldėtoja P.Hilton (35 m.) nuolat tampa vagių auka.<br>„Scanpix“ nuotr.
Viešbučių tinklo „Hilton“ paveldėtoja P.Hilton (35 m.) nuolat tampa vagių auka.<br>„Scanpix“ nuotr.
B.Willisas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
B.Willisas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
J.Aniston.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
J.Aniston.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Douglasas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Douglasas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
N.Cage’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
N.Cage’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Travolta.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Travolta.<br>„ViDA Press“ nuotr.
G.Clooney.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
G.Clooney.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Madonna.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Madonna.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

„Lietuvos rytas“

Feb 16, 2017, 4:38 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:49 PM

Kruopščiai suplanuotą K.Kardashian apiplėšimą praėjusių metų spalį Paryžiuje galima drąsiai priskirti prie garsiausių XXI a. nusikaltimų: iš vakarėlių liūtės pagrobtų brangenybių vertė – daugiau kaip 9 milijonai eurų.

Priminsime, kad naktį į spalio 3-iąją į Paryžiaus viešbučio, kuriame buvo apsistojusi Kim, kambarį įsiveržė penki policininkų uniformomis vilkintys ir veidus kaukėmis slepiantys asmenys. Banditai surišo persigandusią amerikietę laidais ir lipniąja juosta, uždarė vonioje ir pagrobė dėžutę su papuošalais, kurių vertė apie 5 milijonai eurų, ir 4 milijonais įvertintą unikalų žiedą, padovanotą vyro reperio Kanye Westo.

Po trijų mėnesių policijai pavyko sulaikyti nusikaltėlius ir nustatyti jų vedlį. Pasirodo, tai 27-erių žvaigždės vairuotojas, kuris ne kartą aptarnavo gausią Kardashianų šeimą, kai kas nors iš jos atvykdavo į Paryžių. Rasti papuošalus ir grąžinti savininkei tvarkos sergėtojams kol kas nepavyko.

Prisiminkime, kurios kitos žvaigždės buvo patekusios į kriminalinę kroniką.

Grobis – tortas, kuris kainavo 2000 dolerių

Viešbučių tinklo „Hilton“ paveldėtoja P.Hilton (35 m.) nuolat tampa vagių auka, kartais – net kelis kartus per metus.

Iš žvaigždės ilgapirščiai vogė pinigus, juvelyrinius dirbinius, vakarinius drabužius, bikinius, rankines, nuotraukas ir netgi... šventinį tortą!

Be gardumyno blondinė liko 2011-ųjų kovo pradžioje, kai vis dar tęsė audringų vakarėlių seriją savo 30-ojo gimtadienio (vasario 17 d.) proga.

Vieną tokių švenčių Los Andžele aptemdė nemalonus incidentas: vos sukaktuvininkė užpūtė žvakutes, nuo stalo dingo didžiulis tortas su užrašu „Paris“.

Vagis nevengė viešumos: kažkoks Pazas į internetą įdėjo iš P.Hilton pavogto torto nuotrauką ir pranešė, kad supjaustęs jį gabaliukais išdalijo Angelų miesto benamiams. Be deserto likusi Paris apie vagystę policijai nepranešė.

„Kietas riešutėlis“ liko be ginklo

Aktorius Bruce’as Willisas (61 m.) – užkietėjęs medžiotojas ir šiaip mėgėjas pašaudyti.

Jis nuolat lankosi šaudykloje po atviru dangumi Los Andželo priemiestyje. Kaip tik ten nežinomas vagis iš aktoriaus pavogė kolekcinį ginklą.

2006-ųjų gegužę atvykęs į šaudyklą Bruce’as nuėjo persirengti. Automobilio, kaip buvo įpratęs, neužrakino. Grįžęs vyras nerado jame palikto šautuvo.

Vagies paieškos karštais pėdsakais buvo bevaisės. B.Willisą ketinta patraukti baudžiamojon atsakomybėn už aplaidų ginklo laikymą, tačiau galiausiai buvo atleista. O įžūlaus ilgapirščio, vidury baltos dienos pavogusio šautuvą, policininkai taip ir nerado.

Neteko beveik visų brangenybių

Jennifer Aniston (47 m.) 2005-ųjų lapkričio pabaigoje tapo savo aplaidumo auka.

Kaip ir daugelis žvaigždžių, gaunančių milijoninius honorarus, aktorė namuose įsirengė moderniausią seifą, tačiau tingėjo į jį sudėti papuošalus. Moteris kaišiojo juos į slaptus namų kampelius, o kartais – kur papuolė.

Profesionaliems vagims slaptų kampelių nėra. Įsigavę į aktorės namus jie be vargo rado visas slėptuves ir prie seifo nė neprisilietė.

Vagių grobis – juvelyriniai dirbiniai, verti maždaug 2 milijonų JAV dolerių.

Vagys taip pat pasisavino aktorės kompiuterį su asmeniniais planais ir nuotraukomis, brangios technikos ir keletą dizainerių drabužių. Policijai ilgapirščių rasti nepavyko.

Apvogė tarptautiniai nusikaltėliai

Aktorius M.Douglasas (72 m.) 2006-aisiais tapo vienos labiausiai aptarinėjamų kriminalinių naujienų herojumi: tiesiai iš saugomos Teksaso miestelio Galvestono prieplaukos pavogta „Esminio instinkto“ žvaigždės dviejų denių jachta.

Policija bandė aptikti 10 mln. JAV dolerių vertės laivą pagal jame įrengtą navigacinę sistemą, bet ji buvo išjungta.

Operatyvinių tyrimų duomenimis, įžūlią vagystę iš gerai saugomos vietos įvykdė tarptautinė gauja – profesionalai, nugvelbiantys ir perparduodantys jachtas. Nepaisant pastangų, rasti laivo nepavyko.

Nusikaltimą tyrusių privačių detektyvų, kuriuos pasamdė M.Douglasas, nuomone, jachta greičiausiai buvo nuplukdyta į Meksiką, perdažyta ir suklastojus dokumentus parduota už trečdalį kainos.

Apšvarino žmogus, kuriuo pasitikėjo

Holivudo aktoriaus Nicolo Cage’o (53 m.) vilą Kalifornijoje 2002-aisiais apvogė asmens sargybinis. Pasinaudodamas garsenybės, kuri išvyko užmiršusi įjungti signalizaciją, pasitikėjimu apsaugininkas įlindo į vidų ir išsinešė juvelyrinių dirbinių bei įvairių daiktų, kurių vertė apie 300 tūkst. JAV dolerių.

Perduoti perpardavėjams visų žvaigždės brangenybių ir asmeninių daiktų vagišius nespėjo: policijai greitai pavyko nustatyti piktadarį ir jį areštuoti. Didžiąją dalį iš N.Cage’o pavogtų daiktų policininkai rado jo buvusio apsaugininko namuose.

Nusikaltėlis iškart prisipažino ir grąžino beveik viską, ką pavogė. N.Cage’as labiausiai krimtosi dėl to, kad jį apvogė žmogus, kuriuo besąlygiškai pasitikėjo.

Išardė senovinį automobilį

2011 metų rugsėjį vagys aktoriui Johnui Travoltai (62 m.) iš panosės nuvarė jo 1970-ųjų „Mercedes“. Po keturių mėnesių policininkai automobilį rado, bet jis jau buvo išardytas.

Tyrimas padėjo policijai atskleisti visą tinklą parduotuvių, prekiaujančių vogtais automobiliais ir jų atsarginėmis detalėmis. Didžiuliam J.Travoltos nusivylimui, iš rastų senojo „Mercedes“ detalių jau nebuvo galima atkurti automobilio – kai kurios jų buvo parduotos.

Šnekėta, jog J.Travoltai buvo principo reikalas, kad piktadariai, išardę jo pamėgtą „Mercedes“, būtų nubausti.

Teisėjas automobilių vagis pasodino keleriems metams už grotų, o nukentėjusysis gavo solidžią kompensaciją.

Išnešti butelio vyno nepavyko

2014 metais į kriminalinę kroniką pateko Holivudo širdžių daužytojas George’as Clooney (55 m.), kai į jo vilos prie Komo ežero (Italija) teritoriją įlindo gausaus vertingų daiktų derliaus besitikintis vagis.

Pakeliui į vilą vagišius užsuko į pavėsinę sode, rado ten butelį brangaus vyno ir jį priglobė. O štai bandymas patekti į namą baigėsi fiasko – laužiantis suveikė signalizacija.

Išnešti grobio iš vilos teritorijos nepavyko – atskubėję apsaugininkai sulaikė vagį, 29 metų rumuną. Kai atvyko policininkai, apsaugininkai perdavė jiems nusikaltėlį su nelemtu vyno buteliu rankose.

Nuvarė brangų visureigį

Amerikiečių dainininkė Madonna (58 m.) ir britų režisierius Guy Ritchie (48 m.) 2000-aisiais taip pat tapo vagių aukomis.

Naktį, kai žvaigždžių pora ir vaikai miegojo, iš jų namų Londone garažo grobikai pasisavino brangų visureigį.

Anksti ryte režisierius apstulbo neradęs savo automobilio ir iškvietė policiją.

Paaiškėjo, kad vagys prigriebė ir keletą daiktų, tarp jų – Madonnos brangenybių.

Pavogtas automobilis netrukus buvo rastas Londono vakarinėje dalyje, bet nusikaltėlių taip ir nepavyko sulaikyti.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.