Nuodėmingi filmų epizodai vienus aktorius vilioja, kitus baugina

Išgirdusios, kad ekrane teks apsinuoginti, vienos žvaigždės bando derėtis su režisieriais, kad to daryti nereikėtų, kitos siūlosi nusirengti daugiau, nei pageidaujama pagal scenarijų.

M.Bellucci („Malena“), A.Seyfried („Kloja“) ir K.Dunst („Melancholija“).
M.Bellucci („Malena“), A.Seyfried („Kloja“) ir K.Dunst („Melancholija“).
„Malena“.
„Malena“.
„Vilko brolija“.
„Vilko brolija“.
„Svajotojai“.
„Svajotojai“.
„Svajotojai“.
„Svajotojai“.
„Gėda“.
„Gėda“.
„Intymus dienoraštis“.
„Intymus dienoraštis“.
„Kloja“.
„Kloja“.
„Kloja“.
„Kloja“.
„Gili gerklė“.
„Gili gerklė“.
„Marija Antuanetė“.
„Marija Antuanetė“.
„Melancholija“.
„Melancholija“.
„Melancholija“.
„Melancholija“.
„Melancholija“.
„Melancholija“.
Daugiau nuotraukų (14)

„Lietuvos rytas“

Mar 6, 2017, 10:27 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:06 PM

Metų žymes naikina akupunktūra

Melancholiško žvilgsnio italų aktorė Monica Bellucci net įkopusi į šeštąją dešimtį nepabūgo ekrane nusimesti drabužių. Tai ji padarė 24-ajame bondiados filme „Spektras“ (2015 m.).

Juostos kūrėjų sprendimas pasirinkti tuo metu 51 metų M.Bellucci kaip vieną Bondo merginų sulaukė dvejopų vertinimų, nes įprastai slaptąjį britų agentą viliojančios moterys yra daug jaunesnės.

M.Bellucci juostoje įkūnijo samdomo žudiko, kurį nugalabija agentas 007, našlę.

Šiuo metu 52 metų aktorė tvirtino, kad sendama jaučiasi seksuali. „Mane visuomet intrigavo tai, kaip ekrane pateikiamas kūnas: veidas, lūpos, rankos, kojos, plaukai, žvilgsnis, nuogumas. Tai motinos gamtos duotas talentas.

Reikia gerai sutarti su savimi, o kad pažintum save, būtina tobulėti“, – yra sakiusi M.Bellucci.

Aktorė ekrane ir anksčiau traukdavo vyrų žvilgsnius. Galima paminėti nuotykių dramą „Vilko brolija“ (2001 m.), kurioje M.Bellucci demonstruoja nuostabias moteriškas formas, arba „Maleną“, kurioje daug erotinių scenų.

Pastarajame filme M.Bellucci įkūnijo vyro kare netekusią gražuolę, nuo kurios akių atitraukti negali ne tik suaugę vyrai, bet ir 13-metis.

Šį filmą JAV leista rodyti tik iškirpus tam tikrus epizodus.

M.Bellucci įsitikinusi, kad seksualumas yra natūralus dalykas, kuriam įtakos nedaro nei amžius, nei pastangos. „Vienos moterys traukia paslaptingumu, kitos bendravimu, dar kitos – laisva dvasia. Gyvenimas per trumpas, kad jaudintumės dėl amžiaus nulemtų pokyčių“, – sakė ji.

Metų žymes M.Bellucci naikina akupunktūra, o plastinėmis operacijomis nesižavi.

Drovuolė atsiveria prieš kameras

Nepadoriai graži. Taip režisierius Bernardo Bertolucci apibūdino prancūzų aktorę Evą Green (36 m.), kviesdamas ją atlikti pagrindinio Izabelės vaidmens romantinėje dramoje „Svajotojai“.

Tai buvo Evos debiutas kine. Jaunoji aktorė drąsiai nusirengė šioje juostoje.

Vėliau, kad ir kokių vaidmenų ėmėsi – ar Džeimso Bondo mylimosios, ar raganos fantastiniame nuotykių filme „Auksinis kompasas“ (2007 m.), – erotiškoji aktorė pelnydavo žiūrovų ir kritikų simpatijas.

2007-aisiais žurnalas „Empire“ sudarė šimto seksualiausių kino istorijoje žvaigždžių sąrašą. E.Green jame užėmė šeštą vietą. Aktorė ne kartą sakė, kad yra labai drovi, o atsiverti gali tik scenoje ir filmavimo aikštelėje.

E.Green nuomone, būtent seksuali išvaizda jai padeda gauti pagrindinių herojų merginų vaidmenis.

„Tai taip nuobodu, – skundėsi aktorė. – Pastaruoju metu moterys filmuose yra tik tam, kad papuoštų vyrus. Sunku rasti stiprią, sudėtingo charakterio heroję, tačiau labai stengiuosi ieškoti būtent tokių vaidmenų.“

Nuogas vyras – pažeidžiamas?

Amerikiečių aktorius Michaelis Fassbenderis (39 m.) ypač išgarsėjo nusifilmavęs režisieriaus Steve’o McQueeno dramoje „Gėda“ (2011 m.). Jo įkūnytas Brendonas – 30-metis verslininkas, kuris aplinkiniams atrodo ramus, o iš tiesų yra pakvaišęs dėl sekso ir vienos nakties nuotykių.

Už šį vaidmenį Auksiniam gaubliui nominuotas aktorius prisipažino, kad erotinės scenos filme jam sekėsi sunkiai.

„Reikėjo nugalėti savo nuostatą, kad nuogas vyras yra pažeidžiamas, o pažeidžiamumas vyrui netinka, – prisipažino Adomo kostiumu nusifilmavęs aktorius. – Bandžiau derėtis su režisieriumi, kol jis atsiduso ir pasakė: „Michaeli, dėl Dievo meilės, juk mes visi mirsime!“

Tiesą sakant, nesitikėjau, kad jis apie apsinuoginimą kine mąsto iš amžinybės perspektyvos, bet supratau, kad kalba tiesą. Pasakiau sau: „Nusirenk ir ženk į kadrą.“ Taip ir padariau. Juk esu aktorius, todėl ekrane – ne mano, o mano herojaus penis.“

Siūlosi apsinuoginti kuo daugiau

Škotų aktorius Ewanas McGregoras (45 m.) – vienas iš nedaugelio aktorių, kurie meilės scenose nesinaudoja dublerių paslaugomis.

Aktoriui teko apsinuoginti tokiuose filmuose kaip „Ema“ (1996 m.), „Intymus dienoraštis“ (1996 m.), „Silpnas balselis“ (1998 m.).

„Man patinka nusirengti, – atvirai prisipažino E.McGregoras. – Juk gulėti nuogam su gražia moterimi malonu, net jei tai tik filmas.

Kiekvienoje juostoje siūlausi apsinuoginti kuo daugiau. Manykite, kad tai mano indėlis į moterų judėjimą.

Beje, dar vienas dalykas, dėl ko aš visai nesijaučiu nepatogiai apsinuogindamas ekrane, – mano labai didelis penis. Aš juo didžiuojuosi.“

Erzina dietos

Amanda Seyfried (31 m.) žavi ne tik aktoriniu meistriškumu, bet ir mokėjimu gundyti.

Romantinėje dramoje „Kloja“ (2009 m.) ji įkūnijo prostitutę, kurios turtinga ginekologė paprašo suvilioti sutuoktinį, kad patikrintų, kaip šis elgiasi su kitomis moterimis per slaptus pasimatymus.

Biografinėje dramoje „Gili gerklė“ (2013 m.) Amanda įkūnijo vieną pirmųjų pornografijos žvaigždžių Lindą Lovelace (1949–2002), kuriai populiarumą lėmė to paties pavadinimo filmas.

Šviesiaplaukė prisipažino, kad jos visiškai nejaudina tai, jog reikia apsinuoginti prieš filmavimo kameras.

Aktorę nervina tik tai, kad dėl erotinių scenų dažnai tenka laikytis ypač griežtos dietos.

„Kai žiūriu į savo paauglystės nuotraukas, kuriose esu putlesnė, suprantu, kad jose sau patinku labiau nei dabar, – su apmaudu sakė A.Seyfried. – Labiausiai pasiilgstu didelės, putlios krūtinės.

Šiuo metu esu labai liekna. Moteris turi būti moteriška ir turėti didelę krūtinę. Man tenka segėti storesnę liemenėlę, kad krūtys atrodytų didesnės.“

Įveikė santūrumą

Kino kritikai pastebi, kad amerikiečių aktorės Kristen Dunst (34 m.) švelnus seksualumas kelia romantinius jausmus, ekrane ji primena undinę.

Sofios Coppolos istorinė drama „Marija Antuanetė“ (2006 m.) buvo puikus įrodymas, kad katalikišką mokyklą baigusi santūrioji K.Dunst nebijo vaidinti erotinėse scenose.

Larso von Triero dramoje „Melancholija“ (2011 m.) žiūrovai ilgai gali grožėtis nuogu K.Dunst kūnu, kai besiartinančią pasaulio pabaigą nuspėjanti jos herojė Džastina guli ant ramiai tekančios upės akmenų.

Šis filmas K.Dunst atnešė milžinišką sėkmę. Kanų kino festivalyje ji pelnė geriausios metų aktorės apdovanojimą.

Šiuolaikiniai grožio kanonai iš aktorių reikalauja vapsvos liemens, siaurų klubų ir įspūdingo biusto, tačiau Kristen visiškai nekompleksuoja dėl to, kad negali pasigirti akį rėžiančiais iškilumais.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.