Mia ir Juozas Statkevičius grasina emigruoti. Priežastys gali būti panašios

Dizaineris Juozas Statkevičius (48 m.) kelti sparnus iš Lietuvos pagrasina maždaug kas metai. O štai prieš savaitę apie emigraciją prabilusi dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia (33 m.) tvirtina, kad jos apsisprendimą vargu ar kas nors galės pakeisti.

Mia ir J.Statkevičius žada emigruoti.<br>J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr.
Mia ir J.Statkevičius žada emigruoti.<br>J.Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr.
V.Pilibaitytė-Mia išvykusi iš Lietuvos ketina tapti interjero dizainere.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pilibaitytė-Mia išvykusi iš Lietuvos ketina tapti interjero dizainere.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Statkevičiui noras emigruoti kyla periodiškai.<br>T.Bauro nuotr.
J.Statkevičiui noras emigruoti kyla periodiškai.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pilibaitytė-Mia išvykusi iš Lietuvos ketina tapti interjero dizainere.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pilibaitytė-Mia išvykusi iš Lietuvos ketina tapti interjero dizainere.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Mar 18, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 6:59 PM

„Kuris iš jų pirmas paliks Lietuvą?“ – klausia „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. J.Statkevičius apie planus emigruoti paprastai prabyla tuomet, kai artėja laikas atsiskaityti su valstybe.

Mia apie ketinimus išvykti pareiškė, kai Druskininkų apylinkės teismas jai skyrė 3 tūkstančių eurų baudą už nelegalų dešimties žmonių įdarbinimą nuosavame restorane „Pepe“.

Praėjusių metų balandį Druskininkuose atidarytas restoranas po pusmečio bankrutavo.

„Reikia imtis veiksmų, kraut lagaminą, nieko čia nebus! Ir jums patariu! Varom iš čia! Nes ateis laikas, kai neišleis! Varom!“ – maždaug prieš mėnesį savo feisbuko paskyroje ragino dizaineris.

„Gal dabar pusė Lietuvos ant manęs grieš dantį, bet aš pasakysiu: savo vaikui nematau čia ateities“, – prieš savaitę TV3 laidoje „Raudonas kilimas“ sakė V.Pilibaitytė-Mia.

Dainininkė prisipažino, kad pastarieji dveji metai buvo ypač sunkūs – kas dieną po naujieną ir visos jos blogos.

„Buvo tokių dienų, kad iš chalato neišlįsdavau. Tai buvo sunkiausias laikotarpis mano gyvenime, – nesulaikydama ašarų pasakojo Mia. – Bet kartą pažvelgiau į save veidrodyje ir tariau: „Žinai, brangioji, dabar jau galas.

Tai yra dugnas. Arba tu stojiesi ir eini pirmyn, arba tu čia ir numirk dabar. Yra du keliai: arba dvėsk čia, arba stokis ir eik.“ Ir atsistojau, ir ėjau.“

Garsi dainininkė guodėsi, kad sunkiomis akimirkomis, kai žlugo verslas, žiniasklaidą pasiekdavo žinutės apie konfliktus su sutuoktiniu, o ją pačią persekiojo nesibaigiantys skandalai, šalia nebuvo nė vieno žmogaus, kuris padrąsintų, paguostų ir pasakytų, kad viskas bus gerai.

Priešingai, buvo nemažai tokių, kurie žlugdė, paskambindavo ir sakydavo: „Tau – šakės.“

„Aš pamiršau, ką reiškia naktimis miegoti. Žinau, kad yra verslininkų, kurie po nesėkmių nesugeba atsitiesti ir nusižudo. Prieina liepto galą, ir viskas. Aš sakiau sau, kad tokia nebūsiu, neleisiu sau. Turiu vaiką (dainininkės sūnui yra 16 metų. – Red.). Jei nesusiimsi, gali sau leisti čiuožti žemyn dar labiau, bet aš sau to neleidau“, – prisipažino atlikėja.

Nemigos naktimis Mia svarstė įvairius variantus, ko griebtis, kaip išbristi iš nemalonios padėties. Vis dėlto ji sugebėjo susikaupti, pradėjo mąstyti pozityviai ir naikinti viską, kas gali pakenkti siekiui susikurti naują gyvenimą.

„Suvokiau, kad visiškai nenoriu alkoholio, kad man tiesiog negalima jo gerti. Anksčiau manydavau: truputėlį išgersiu, nusiraminsiu, atsipalaiduosiu ir viskas bus labai gerai.

Ne, tai tik dar labiau sutirštindavo spalvas, man būdavo dar blogiau. Žmonės neatsipalaiduoja nuo alkoholio, bent jau aš negaliu atsipalaiduoti. Kai tavo smegenys kasdien užkrautos problemomis ir išgeri alkoholio, galvoje pasidaro košė.

Be to, juk esu pavyzdys savo vaikui, tad baigta – alkoholio nė lašo“, – apsisprendimą keisti įpročius pranešė Mia.

Galvodama tik apie sūnų ir nematydama ateities Lietuvoje Mia nusprendė: reikia ne stovėti vietoje, o pabandyti ieškoti laimės kitur.

„Aš noriu, kad mano vaikas čia lankytų mokyklą, kad įstotų į universitetą, kad po to dirbtų ir gyventų šalia manęs, bet nematau perspektyvų.

Nenoriu, kad mano vaikas, įgijęs aukštąjį išsilavinimą, sėdėtų parduotuvės kasoje ir uždirbtų 350 eurų per mėnesį, kai normalaus buto nuoma kainuoja 600 eurų.

Kaip gali būti laimingi tie, kurie gyvena iš 350 eurų? Man baisu. Nieko nekaltinu, nekaltinu Lietuvos žmonių, kad jie taip gyvena, bet yra kaltų“, – svarstė Mia, nors ir nemano, kad kiti kalti dėl jos nepasisekusio verslo – koją pakišo naivumas ir patiklumas.

Moteris teigė, jog jai nerūpi, kad dabar, planuojant emigruoti, bus tokių, kurie pasakys: „Dar viena išvyksta, dar viena bėga iš šalies.“ Anot jos, kiekvienas išvykęs vis tiek liko lietuvis, be to, žmonės turi teisę ir privalo rūpintis savimi bei savo šeima.

„Skaičiau komentarus apie emigrantus, kaip blogai jie ten gyvena – tarsi čigonai viename kambaryje. O man kyla klausimas, kaip Lietuvoje gyvena žmonės, kurie per mėnesį uždirba 300 eurų. Ar jie negyvena susigrūdę viename kambaryje?“ – klausė į svečią šalį sparnus kelianti moteris.

Dainininkė sakė išvykstanti su visa šeima ir pasidžiaugė, kad turės mielą darbą, nors tai ne dainavimas. Mia pasakojo, kad turi pasiūlymą dirbti interjero dizainere – ši veikla yra jos naujoji aistra ir pomėgis.

O perkračiusi savo gyvenimą ji suprato gabumų tam turinti nuo vaikystės, tik jie neatsiskleisdavo.

„Vilniuje tekdavo nuomotis butus. Iš karto atėjusi matydavau, ką reikia pakeisti, kaip namus padaryti gražesnius. Kai kilo klausimas dėl restorano įrengimo, vyras pasakė: „Tu pati ir įrengsi.“

Man tai buvo didžiulis iššūkis, labai bijojau, nes tai ne namai, o viešoji erdvė, kuri turi įtikti ne vieno skoniui“, – interjero dizainerės patirtimi dalijosi dainininkė.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.