Arūno Valinsko įspėjimas politikams: „Žodis pūku išlekia, akmeniu sugrįžta“

„Politikai turėtų prisiminti: žodis pūku išlekia, akmeniu sugrįžta“, – įspėjo Arūnas Valinskas (50 m.), šį šeštadienį TV3 eteryje vėl vesiantis tradicinę „Auksinių svogūnų“ ceremoniją.

A.Valinskas ceremoniją ves su Donaldu Trumpu (Dž.Siaurusaitis).<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas ceremoniją ves su Donaldu Trumpu (Dž.Siaurusaitis).<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas: „D.Trumpas – geras, emocingas personažas.“<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas: „D.Trumpas – geras, emocingas personažas.“<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas ceremoniją ves su Donaldu Trumpu (Dž.Siaurusaitis).<br>„PIX studijos“ nuotr.
A.Valinskas ceremoniją ves su Donaldu Trumpu (Dž.Siaurusaitis).<br>„PIX studijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Apr 1, 2017, 3:43 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 6:14 PM

Televizijos kvailiausi bei keisčiausi politikų veiksmai ir nusikalbėjimai bus prisiminti po pusmečio pertraukos. Paprastai „Auksiniai svogūnai“ vyksta kartą per metus – būtent Melagių dieną, balandžio 1-ąją, tačiau pernai spalio 1-ąją buvo surengta papildoma ceremonija, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Buvo tobula proga – prieš pat Seimo rinkimus. Turbūt nuo šiol vėl grįšime į ankstesnes vėžes, Auksinius svogūnus dalysime kartą per metus. Nors yra manančių, kad reikėtų daryti kitaip.

Iš Algimanto Salamakino sulaukiau įdomaus pasiūlymo.

Jis sakė, kad jau septynias kadencijas yra Seime, bet dar nematė, jog per kelis mėnesius Seimas viršytų visų ketverių kadencijos metų skandalų limitą.

Šis Seimas elgiasi būtent taip, todėl Algimantas siūlo „Auksinius svogūnus“ rengti kas tris mėnesius. Apsvarstysime“, – juokėsi A.Valinskas.

Visose apdovanojimų kategorijose laukia nuožmi konkurencija. Metų posakio apdovanojimą pelnyti gali Viktoras Uspaskichas (nes, anot Arūno, jis kasmet pasako ką nors tokio, kad įtraukti tarp pretendentų būtina), bet jam ant kulnų mina buvęs Mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas.

„Šįmet apskritai pirmą sykį ceremonijos istorijoje nominuoti tėvas ir sūnus. Bronius Bradauskas – Metų sugrįžimo kategorijoje, ir jo sūnus Dainoras.

Dėl Metų moters titulo kovoja Živilė Pinskuvienė ir Aušra Maldeikienė.

Dar linksmiau, kad vieną apdovanojimų kategoriją pasiūlė ne TV žiūrovai ir ne mes patys, o politikai.

Turiu omenyje Eugenijų Gentvilą, kuris pasiūlė rinkti Metų idiotą. Nujaučiu, kad laimėtojas bus išrinktas vienbalsiai, gaus specialųjį prizą“, – žadėjo A.Valinskas.

Šio pavasario ceremonijos tema – istorinės asmenybės, todėl scenoje žiūrovai pamatys ir Napoleoną, ir Antaną Smetoną.

Vienas ryškiausių svečių bus JAV prezidentas Donaldas Trumpas – į jį persikūnys kartu su Arūnu renginį vesiantis aktorius Džiugas Siaurusaitis.

Apie „Auksinius svogūnus“ įkvepiantį politikų darbą, JAV vadovo vizitą ir ceremonijos staigmenas A.Valinskas prieš transliaciją pasakojo „TV antenai“.

– Nuo ankstesnės „Auksinių svogūnų“ ceremonijos prabėgo vos pusmetis. Įkvėpimo scenarijui nepristigs?

– Ne, atvirkščiai. Baigdami jį rašyti svarstėme galimybę kreiptis į Seimą, kad jis arba darytų pertrauką, arba pristabdytų nesąmones, nes politikų nuveikti darbai jau netelpa į ceremonijos siužetą.

Turime du galvos skausmus – kaip nepamiršti, ir kaip padaryti, kad viskas tilptų į ceremoniją. Turime penkias dideles lentas, kuriose viską užsirašome, bet jų jau neužtenka.

Pasitvirtina sena humoristų patarlė – apie valdžią juokauti naudinga. Jei ji supras ir pradės dirbti, mes pradėsime geriau gyventi. O jei nesupras, turėsime daugiau darbo.

– Ką ceremonijoje veiks D.Trumpas – bus jūsų asistentas?

– Ne, ką jūs, Trumpas negali būti asistentas. Jei ką ne taip pasakysiu, jis gali mane atleisti ir baigti vesti ceremoniją vienas.

Turbūt sunkiausia bus nuo jo apsaugoti moteris, bet esu tikras, kad tai kainuos mažiau nei apsaugoti nuo Kęstučio Pūko.

Scenoje, beje, bus viena moteris, kuri nešios prizus. Išgirdusi, kad bus Trumpas, ji du kartus nualpo, bet dabar atsakingai ruošiasi, pasisiuvo net tris kostiumus.

Tai labai galinga moteris, nes kai ji pakelia ranką TV laidoje, prodiuseriai lekia iš posto. (Juokiasi.)

– „Auksiniai svogūnai“ – Lietuvos politikus pašiepiantis renginys. Kuo čia dėtas D.Trumpas?

– Jo išrinkimas JAV prezidentu – vis dėlto įvykis, kuris sukrėtė visą pasaulį, Lietuvą – taip pat.

Geras, emocingas personažas. Jo nepakviesti – tai nuskriausti žiūrovus ir neįvertinti paties Trumpo.

Nors, visai atvirai kalbant, jis atvyksta ne tiek į ceremoniją, kiek pas mane, kaip buvusį Seimo pirmininką. Paklausti, ko reikia nedaryti, kad po metų tavęs „nenuimtų“.

– Ką jūs iš tiesų apie jį manote?

– Mane lietuviai labiau gąsdina. (Juokiasi.) Jei rimtai, jis yra puikus šoumenas, kuris geriausiai jaustųsi, jei ir toliau galėtų elgtis kaip buvusiame savo realybės šou „Mokinys“ ir rėkti: „Tu atleistas!“

O šiaip žmonės linkę per daug sureikšminti jo poziciją. JAV aukščiausiuose sluoksniuose demokratijos sistema yra taip išgryninta, kad apsisaugo nuo visokių netikėtumų.

Viena buvusių aukštų JAV pareigūnių Condoleeza Rice yra pasakiusi: jokio skirtumo, ką išrinks, sistema iš esmės juk nepasikeis. D.Trumpas – linksmas žmogelis, mums dėl to irgi linksma.

– Jis iš pramogų pasaulio atėjo į aukštą politinį postą, jūs – irgi. Jis buvo TV žvaigždė, jūs eteryje – daug metų. Jūs rengėte konkursą „Mis nelaisvė“, jis – „Mis visatą“. Neįžvelgiate panašumų?

– Žinoma, įžvelgiu. (Kvatojasi.) Tik mastelis šiek tiek skiriasi.

O šiaip tai turbūt pirmas kartas, kai JAV eina Lietuvos pėdomis. Nežinau, kuo tai baigsis, bet visai smagu stebėti. Gal ne mes vieni neturime humoro jausmo arba turime jo per daug.

Konkursas „Mis nelaisvė“, beje, Lietuvoje buvo pirmasis pasaulyje, paskui atsirado daugiau šalių, kurios tai darė.

Dabar D.Trumpas eina mūsų keliu, tad sugalvosime dar ką nors. Mūsų širdys plaka kartu.

Kai jis pasakė, kad statys Meksikos sieną, iškart atsitvėriau kiemą nuo alpakų.

– Kuo dar bus ypatinga ceremonija?

– Tai bus seksualiausi visų laikų „Auksiniai svogūnai“, nes akivaizdu, kad dabartinio Seimo prioritetas yra būtent tai.

Na, juk žinote, Ramūnas ir Gretutė, Kęstutis ir visos, kurios buvo greta jo. Tai, žinoma, bus gausiai atspindėta.

Be to, mes labiausiai ieškojome šokėjų. Juk kalbant apie skandalinguosius tautinius Ramūno Karbauskio ir Juozo Statkevičiaus kostiumus gerbiamas dizaineris pareiškė, kad už 20 eurų galima nupirkti tik bandelę ir kompoto.

Tai visiška tiesa – kuriant tautinį kostiumą tiek pinigų pakanka tik vyžoms ir skrybėlėms. Todėl tik tuo apsirengę vaikinai ir merginos atliks tautinį šokį.

– Ar lengva įkalbėti politikus dalyvauti „Auksiniuose svogūnuose“?

– Kad būtų patogiau, transliuosime iš Kongresų rūmų Vilniuje – tai arčiausiai Vyriausybės esanti salė. Kai kurie sakė, kad bus išvykę, kiti – kad jiems nerekomendavo eiti.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, sakė, būtinai ateis, dar ir su šeima. Dar sakė, kad po ceremonijos būtų gerai susitikti, pasišnekėti, gal patirtimi pasidalysime.

Tie, kurie turi humoro jausmą, visiškai ramiai ateina, nusiteikę pasilinksminti, o ne būti nuskalpuoti.

Juos juk skalpuoja rinkėjai, mes su jais pabūname tik balandžio 1-ąją, o paskui jie būna su savimi.

Pažiūrėjus, kaip juos skalpuoja Seime, man kartais jų gaila, bet mūsų ceremonijoje – draugiška atmosfera. Gal, pavyzdžiui, sutaikysime Petrą Gražulį su Aušra Maldeikiene, gal tarp jų atsiras simpatija. Juk Gražulis išsituokęs, maža ką?

– Jums pačiam teko dirbti Seime. Ar jums atrodo, kad dabar jame daugiau nesąmonių?

– Esu dėkingas „valstiečiams“ ir žaliesiems, jie vis padaro taip, kad net mes negalime juokingiau sugalvoti.

Kai K.Pūkas pasako, kad merginas kvietėsi, nes norėjo pagilinti pažintį, tai mes jau keliame rankas. Juk geriau tikrai neparašysime.

Kita vertus, visi Seimai, kurie bus, bus neišvengiamai blogesni už buvusius. Apie šį Seimą norėčiau rimčiau kalbėti tada, kai vertinsime būsimojo Seimo pirmuosius žingsnius.

Manau, Seime pagrindiniai mūšiai ir skyrybos vyks jau po balandžio 1-osios. Todėl dabar norime pagerbti jų žygdarbius ir laukti naujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.