Seimo narė išsiaiškino: Minedas susigalvojo organizaciją, kad suviliotų merginas

Anksčiau buvęs žinomas atlikėjas, o dabar visuomenininkas Minedas sukėlė nemažą skandalą, kuomet apsilankė pas sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą ir parlamente, prisistatydamas  nevyriausybinės organizacijos prezidentu.

 Mindaugas Jonušas-Minedas.<br> D.Umbraso nuotr.
 Mindaugas Jonušas-Minedas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 11:16 AM

Į Seimo narę Dovilę Šakalienę kreipėsi merginos, kurios teigė, kad Minedas neva bandė su jomis kalbėtis ne tik apie visuomeninę veiklą, bet ir apie jų galimus asmeninius santykius.

„Į mane kreipėsi jo organizacijos savanorės ir papasakojo, kad jis su jomis elgėsi nederamai“, - laidoje KK2  per LNK kalbėjo D. Šakalienė.

Po šio skandalo Seimo narė pradėjo organizacijos „Nebūk naivus kelyje“ patikrą. Išaiškėjo, kad nėra nei tokios organizacijos, nei tokio prezidento.

„Visų pirma, nėra tokios nevyriausybinės organizacijos tokiu pavadinimu. Jeigu ir laikysime, kad čia nevyriausybinė veikla, tai tik sambūris“, - laidoje kalbėjo D. Šakalienė.

Pasak D. Šakalienės, pats Minedas susigalvojo organizaciją, pats pasiskyrė save prezidentu tam, kad suviliotų daug gražių merginų. „Žmogus prisistato organizacijos vadovu, suteikinėja vaikams visokias tariamas pareigas ir elgiasi neetiškai“.

Pats Minedas neigia kaltinimus ir teigia, kad yra prezidentas. „Esu už šios sąjungos vairo, esu prezidentas ir ši tarnyba, kurioje esu, man labiau patinka nei būti ant scenos“, - gynėsi Minedas.

Visą reportažą apie Minedo organizaciją žiūrėkite šį pirmadienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

Primename, kad dar gegužės pradžioje „Lietuvos rytas“ išsiaiškino, jog „Nebūk naivus kelyje“, gaunanti įvairią finansinę paramą, yra nelegali, nes neužfiksuota nei Registrų centre, nei Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje. Pats prieštaringai pagarsėjęs dainininkas tikino, kad sąjungą įregistruos ateityje, o dabar gaunama parama – neva privačių verslininkų reikalas.

Jokių duomenų apie M.Jonušo veiklą neturi ir mokesčių inspektoriai, nes sąjungos „Nebūk naivus kelyje“ ar kokio nors kito subjekto, kuriam vadovautų šis visuomenininkas, VMI duomenų bazėse nėra. „Paramos ir labdaros įstatymas numato, kas gali gauti paramą, kiekviena parama turi būti įtraukiama į apskaitą ir panaudojama tinkamai. Jei gauta parama naudojama netinkamai, ji jau nebėra parama, o pajamos“, – teigė VMI komunikacijos vadovas Darius Buta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?