80-metį švenčiantis Morganas Freemanas: „Energiją padeda išsaugoti seksas“

„Kas man padeda išsaugoti jaunystę ir energiją? Seksas“, – šypsodamasis prisipažino „Oskaro“ ir dviejų Auksinių gaublių laureatas Morganas Freemanas, birželio 1-ąją šventęs 80 metų jubiliejų.

 Sklido kalbos, kad M.Freemanas ketino vesti 45 metais jaunesnę savo netikrą anūkę E'deną.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 Sklido kalbos, kad M.Freemanas ketino vesti 45 metais jaunesnę savo netikrą anūkę E'deną.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
 M.Freemanas su M.Colley-Lee išsiskyrė po 23 bendro gyvenimo metų.<br> "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
 M.Freemanas su M.Colley-Lee išsiskyrė po 23 bendro gyvenimo metų.<br> "Reuters" / "Scanpix" nuotr. 
M.Freemanas stebėtinai panašus į N.Mandelą (nuotr.), kurį įkūnijo dramoje „Nepalaužiamas“.
M.Freemanas stebėtinai panašus į N.Mandelą (nuotr.), kurį įkūnijo dramoje „Nepalaužiamas“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-06-02 21:04, atnaujinta 2017-06-02 21:28

Dvi iširusios santuokos ir daugybė meilės romanų. Tai patyręs Holivudo aktorius atvirai prisipažino, kad ir dabar neatsispiria meilės nuotykiams. O seksą jis vadina jaunystės eliksyru, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. 

„Jeigu myliesi reguliariai, jautiesi jaunas. Jeigu moterys sako, kad esi aistringas ir seksualus, niekada nepasensi“, – kalbėjo po kelių dienų į devintą dešimtį įkopsiantis aktorius.

M.Freemanas prisipažino, kad bendraudamas su moterimis ištisus dešimtmečius taiko tą pačią taktiką.

„Kuo mažiau moterį mylime, tuo labiau jai patinkame, – patirtimi dalijosi aktorius. – Moterų nereikia persekioti, tada jos pačios pas jus ateis. Jei reikia didžiulių pastangų, kad atkreiptumėte jų dėmesį, vadinasi, šioje srityje jums nesiseka.

Tik didžiausias nevykėlis bare eidamas pro moterį klausia: „Ar mes nebuvome susitikę anksčiau?“, o paskui ima kalbėti visokias banalybes. Toks elgesys moteriai kelia tik pasibjaurėjimą.“

Vieno daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių asmeninis gyvenimas spalvingas. Jis turi du nesantuokinius sūnus: Alfonso (57 m.) ir Saifoulayne’ą (56 m.).

1967 metais M.Freemanas vedė Jeanette Adair Bradshaw ir įsidukrino jos dukterį Deeną iš pirmosios santuokos. Vėliau porai gimė Morgana.

Santuoka nutrūko 1979-aisiais. 1984 metais aktorius vedė kostiumų dailininkę Myrną Colley-Lee. Pora skirtingais keliais pasuko po 23 bendro gyvenimo metų. Oficialiai santuoka nutraukta 2010-aisiais.

Buvo kalbama, kad žmona aktorių paliko dėl jo meilės ir netgi planuojamų vedybų su netikra anūke E’dena Hines – pirmosios žmonos dukters Deenos dukra. Tokius gandus M.Freemanas neigė.

Užpernai 33 metų E’dena tragiškai žuvo. Merginą JAV peiliu nudūrė jos vaikinas. Apklausiamas jis teigė norėjęs iš mylimosios išvaryti velnią.

Skausmą dėl E’denos mirties M.Freemanui padėjo numalšinti rūpinimasis nuosavame ūkyje Misisipės deltoje auginamais žirgais ir skraidymas lėktuvu. Beje, piloto licenciją jis gavo sulaukęs 65-erių.

Aktorius daug laiko praleidžia gamtos prieglobstyje ir ypač mėgsta vakarais prie nedidelio ežero stebėti saulėlydį.

„Pats nuostabiausias laikas fermoje – pavasaris. Dažnai iš ryto sėdu į balną ir paprasčiausiai jodinėju. Mes nusileidžiame nuo vienos kalvos ir pakylame į kitą. Kai kada einu pėsčiomis ir veduosi arklį.

Esu ramus ir jaučiuosi absoliučiai laisvas. Kartais giedrą dieną jodamas per mišką pasižiūriu į dangų ir pagalvoju: „Dieve, dabar ir mirti nebaisu.“

Šlovė aktoriui nusišypsojo tik sulaukus 50-mečio, nors jis sukūrė daugiau nei šimtą vaidmenų. Tarp jų – Dievo fantastinėje komedijoje „Yvanas Visagalis“.

„Žmonės manęs dažnai klausia, kaip rengiausi Dievo vaidmeniui. Aš viso labo perskaičiau scenarijų“, – juokėsi aktorius.

2011 metais Amerikos kino institutas M.Freemaną apdovanojo už nuopelnus kinui. Šventėje dalyvavo būrys garsenybių.

Aktorius Forestas Whitakeris pavadino M.Freemaną patarėju, gynėju ir draugu, o Timas Robbinsas prisimindamas bendrą darbą dramoje „Pabėgimas iš Šoušenko“ pareiškė: „Bučiuotis su tavimi man buvo garbė, Morganai!“

Gražių žodžių negailėjo ir aktorius bei režisierius Clintas Eastwoodas: „Dirbti su juo nepaprastai lengva. Nežinau, kiek stipriai galima mylėti vyrą, bet aš esu labai arti to!“

Po tokių kalbų šventės šeimininkas jautėsi sujaudintas ir pamalonintas.

„Tokius skambius žodžius lengva priimti, bet sunku jais patikėti, – pareiškė M.Freemanas. – Jei kalbėsime apie darbą kine, dangus man visada buvo geranoriškas. Didžiuojuosi, kad esu aktorius.“

Aktorius net penkis kartus buvo nominuotas „Oskarui“. Sėkmė nusišypsojo 2005 metais – M.Freemanas atsiėmė statulėlę už antraplanį vaidmenį C.Eastwoodo dramoje „Mergina, verta milijono“.

Žiūrovų mėgstama Holivudo žvaigždė neketina baigti karjeros. Neseniai ekranuose pasirodė komedija „Seni lapinai“, kurioje M.Freemanas įsiamžino su „Oskarų“ laureatais Michaelu Caine’u ir Alu Arkinu.

Žilagalviai herojai surengė banko apiplėšimą. „Mano kolegos filme buvo tie žmonės, su kuriais drąsiai eičiau plėšti banko ir tikrame gyvenime. Filmavimo aikštelėje mes ne vaidinome, o linksminomės. Darbas teikė daug gerų emocijų“, – džiaugėsi M.Freemanas.

Viename interviu jis prisipažino: „Mano darbo kokybė nuo manęs nepriklauso. Ji priklauso nuo scenaristo ir režisieriaus. Jeigu scenarijus geras, aš paprasčiausiai veikiu pagal jį, kaip kad nutiko ir dramoje „Mergina, verta milijono“. Man ten nereikėjo stengtis.

Aš nieko ypatinga nepadariau. Vaidinti man labai lengva. Jei būtų sunku, susirasčiau kitą darbą.

Iš tiesų man svarbiausia tinkama herojaus apranga. Todėl kostiuminėje pirmiausia stengiuosi rasti skrybėlę.“

Į kino olimpą – duobėtais aplinkkeliais

* M.Freemano kelias į kino pasaulį nebuvo lygus, bet jis niekada nesiliovė tikėti, kad svajonėms lemta išsipildyti. „Be svajonių nėra gyvenimo. Kurk planus, o tada stumkis ta kryptimi. Jei ko nors labai trokšti, tai ir gausi“, – mėgsta kartoti vyras.

* Būsimas aktorius gimė Tenesio valstijoje, Memfyje, vargingoje šeimoje. Jo tėvas buvo kirpėjas, o motina – namų tvarkytoja. Ieškodama geresnio gyvenimo Freemanų šeima dažnai kraustydavosi iš vienos vietos į kitą ir galų gale įsikūrė Čikagoje.

* M.Freemanas yra pasakojęs, kad motina jį neretai mušdavo diržu, bet nė sykio už tai jos nesmerkė: „Manau, kad vaikus reikia auklėti griežtai.“

* Būdamas aštuonerių Morganas atliko pagrindinį vaidmenį mokyklos spektaklyje ir nuo tada susidomėjo vaidyba.

* Baigęs mokyklą jis atsisakė stipendijos universitete ir įstojo į JAV kariuomenę. Vaikinas svajojo pilotuoti lėktuvą, bet buvo paskirtas mechaniku. Po penkerių metų jis išėjo į atsargą.

* M.Freemanas klajojo po šalį, dirbo kurjeriu, vaidino šokių trupėje, o galiausiai įsidarbino Los Andželo teatre „Pasadena Playhouse“ ir ėmė lankyti aktoriaus meistriškumo kursus.

* Kine M.Freemanas debiutavo 1968 metais – vaidino filme „Kas pasakė, kad negaliu pasivaikščioti po vaivorykštę?“.

Nors žiūrovai ir kritikai jo vaidybą įvertino teigiamai, kiti 12 metų praėjo kūrybinėje prieblandoje.

* Aktorius vėl sužibėjo 1980-aisiais kriminalinėje dramoje „Brubeikeris“.

* 1987 metais jis buvo nominuotas „Oskarui“ už antraplanį vaidmenį juostoje „Gatvės vaikinas“. Dar po poros metų aktorius atliko pagrindinį vaidmenį dramoje „Ponios Deizės vairuotojas“.

* Šis vaidmuo M.Freemanui pelnė antrą „Oskaro“ nominaciją ir pastatė jį į vieną gretą su Holivudo grandais.

* Paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje aktoriaus karjera staigiai šovė į viršų. 1991 metais jis pasirodė nuotykių filme „Robinas Hudas – vagių karalius“, 1992-aisiais – „Menantis pikta“.

* Didžiausią šlovę M.Freemanui pelnė 1994 metais pasirodęs „Pabėgimas iš Šoušenko“. Už vaidmenį šiame filme aktorius buvo trečią kartą nominuotas „Oskarui“.

* Dar vieną „Oskaro“ nominaciją M.Freemanas gavo 2010 metais už PAR prezidento Nelsono Mandelos vaidmenį biografinėje dramoje „Nepalaužiamas“.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.