Dainininkei Oliviai Newton-John vėžys antrąkart smogė po ketvirčio amžiaus

Australų dainininkė ir aktorė, aštuntojo dešimtmečio superžvaigždė Olivia Newton-John buvo įsitikinusi, kad 1992 metais nugalėjo krūties vėžį. Dabar jis grįžo su nauja jėga.

O.Newton-John<br>„ViDA Press“ nuotr.
O.Newton-John<br>„ViDA Press“ nuotr.
O.Newton-John su kolega J.Travolta 1978-ųjų miuzikle „Briliantinas“.
O.Newton-John su kolega J.Travolta 1978-ųjų miuzikle „Briliantinas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 11:59 AM

Nieko dramatiško, viso labo užspaustos nervo šaknelės. Taip iš pradžių manė O.Newton-John (68 m.), pajutusi nugaros skausmus.

Skausmai vis stiprėjo. Galiausiai tik didžiulės valios pastangomis atlikėja galėjo stovėti scenoje ir dainuoti populiariąsias dainas „Physical“, „Xanadu“ ar „You’re The One That I Want“ – kūrinį iš miuziklo „Briliantinas“, kuriame jos partneris buvo Johnas Travolta (63 m.).

Būtent šis 1978-aisiais į didžiuosius ekranus atkeliavęs filmas O.Newton-John pavertė įžymybe.

Kai vaistai jau nepajėgė nuslopinti skausmų, O.Newton-John plyštančia širdimi atsisakė kai kurių koncertų.

Neseniai atlikėja savo „Facebook“ paskyroje parašė: „Nugaros skausmai atsirado dėl krūties vėžio, kurio metastazės išplito po kryžkauliu.“

Dainininkę ir aktorę pirmą kartą vėžys užklupo 1992-aisiais. „Šią baisią diagnozę sužinojau tą patį savaitgalį, kai mano tėvas mirė nuo kepenų vėžio. Negalite įsivaizduoti mano patirto šoko“, – pasakojo O.Newton-John.

Ji ištvėrė chemoterapiją, teko nupjauti dalį krūties. Tuo pat metu O.Newton-John naudojosi alternatyviais gydymo metodais: daug meditavo, lankė akupunktūros procedūras.

„Greitai supratau, kaip svarbu teigiamai mąstyti. Kai paskambinau draugei ir pranešiau blogą žinią, ji pravirko. Supratau – per daug streso, turiu rasti žmogų, su kuriuo galėčiau ramiai aptarti savo būklę.“

Pamažu liga atsitraukė. Dešimtmečius nebuvo jokių požymių.

Gali būti, kad vėžiui atsinaujinti padėjo asmeninės dramos. 2005-ųjų birželį be žinios dingo O.Newton-John mylimasis tuo metu 48-erių fotografas Patrickas McDermottas. Jis išplaukė žvejoti į atvirą jūrą prie Los Andželo ir negrįžo.

Po ketverių metų paaiškėjo, kad vyras ramiausiai gyvena Meksikoje su savo drauge vokiete. O.Newton-John labai sielojosi dėl šios išdavystės.

Atlikėja daug metų remia vėžiu sergančius žmones. Dalis O.Newton-John pajamų, gautų iš koncertų ir garso įrašų, atitenka vėžininkų pagalbos fondui, be to, kasmet rugsėjį ji surengia didžiulį labdaros koncertą.

2008-ųjų balandį dainininkė su kitomis įžymybėmis ir vėžio kamuojamais likimo draugais tris savaites keliavo palei Didžiąją kinų sieną. 228 įveikti kilometrai simbolizavo daugybę žingsnių, kuriuos tenka nueiti bandant pasveikti.

Tais pat metais O.Newton-John už surinktus pinigus Melburne (Australija) atidarė vėžio kliniką ir tyrimų centrą.

„Susirgusi daug išmokau ir užjaučiu visus, kurie tai patyrė“, – sakė atlikėja.

Vis dėlto O.Newton-John negalėjo padėti vienam artimiausių žmonių – jos seserį Roną Newton-John 2013-aisiais palaužė piktybinis galvos smegenų auglys. Keturių vaikų motina užgeso vos po mėnesio, kai buvo nustatyta liga.

Dabar O.Newton-John tapo viena iš daugelio savo įsteigtos klinikos pacienčių.

„Oliviai bus atlikta protono spindulių terapija. Neabejojama, kad rugpjūtį ji vėl stovės scenoje stipresnė nei bet kada“, – pranešė atlikėjos atstovai.

Įžymybės dukra Chloe Lattanzi (31 m.) pasakojo, kad motina naudoja kanapių aliejų ir kitas natūralias gydomąsias priemones, jas derina su šiuolaikine medicina.

„Vėžys – mūsų kartos liga, tad mano ir motinos uždavinys – nugalėti šią pabaisą“, – sakė Ch.Lattanzi.

Su klastinga liga kovojančią O.Newton-John palaiko ir sutuoktinis Johnas Easterlingas (64 m.). Pora susipažino 2007-aisiais, po metų susituokė.

„Amžius – ne kliūtis įsimylėti. Gyvenimo meilę sutikau prieš pat 60-metį“, – laiminga kalbėjo O.Newton-John.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.