Aktoriaus Dustino Hoffmano žmona: „Jį įsimylėjau dar būdama motinos pilve“

Dvi santuokos, šeši vaikai ir dvi „Oskaro“ statulėlės. Tai dar ne visas rugpjūčio 8-ąją 80-metį atšventusio aktoriaus Dustino Hoffmano gyvenimo kraitis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

D.Hoffmano ir L.Gottsegen meilės istorija verta kino filmo.<br>„ViDA Press“ nuotr.
D.Hoffmano ir L.Gottsegen meilės istorija verta kino filmo.<br>„ViDA Press“ nuotr.
D.Hoffmanas (kairėje) filme „Lietaus žmogus“ su Tomu Cruise’u.
D.Hoffmanas (kairėje) filme „Lietaus žmogus“ su Tomu Cruise’u.
„Absolventas“.
„Absolventas“.
„Kramer prieš Kramerį“ su M.Streep.
„Kramer prieš Kramerį“ su M.Streep.
„Tutsi“.
„Tutsi“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 15, 2017, 9:56 AM

Dustinas gimė žydų emigrantų šeimoje Los Andžele. Jo motina Lillian buvo džiazo pianistė, o tėvas Harry dirbo asistentu kino studijoje „Columbia Pictures“, vėliau pardavinėjo baldus.

Būdamas 12 metų D.Hoffmanas vaidino mokyklos spektaklyje „Kalėdų giesmė“. Dėl ištartos frazės „Tesaugo mus Dievas, velniai griebtų!“ jis buvo išmestas iš mokyklos. Kitoje mokykloje Dustinas išmoko groti pianinu ir net svarstė apie džiazo muzikanto karjerą.

Trumpai pasimokęs Los Andželo konservatorijoje vaikinas nutarė būti aktoriumi. Išvyko į Niujorką, į Aktorių studiją. Kad sudurtų galus, Dustinas dirbo psichiatrijos ligoninėje sanitaru, teatro rūbininku, žaislų pardavėju.

Aktoriaus karjerą jis pradėjo teatre. Po kurio laiko talentingą teatro aktorių pastebėjo kino režisieriai. Rimtu karjeros šuoliu tapo pagrindinis vaidmuo filme „Absolventas“ (1967 m.).

„Knygos, pagal kurią buvo kuriamas filmas, personažas buvo gražuolis blondinas, universiteto bėgikų komandos narys. Režisieriui Mike’ui Nichollsui pasakiau abejojantis, ar tinku šiam vaidmeniui.

Po premjeros žmonės prieidavo prie prodiuserio ir sakydavo: „Filmas puikus, gaila, kad suklydote pasirinkdami pagrindinį aktorių“, – prisiminė D.Hoffmanas.

„Absolventas“ sulaukė sėkmės, o Dustinas pelnė Auksinį gaublį ir BAFTA apdovanojimą, buvo nominuotas „Oskarui“.

„Labai gerai prisimenu pirmą interviu. Tai buvo iškart po „Absolvento“. Su Studsu Terkeliu (garsus amerikiečių žurnalistas. – Red.) kalbėjomės gal tris valandas. Paskui jis patikrino diktofoną ir šis neveikė. Tada Studsas pasakė: „Ar neprieštarausi, jei pasikalbėsime dar kartą?“ Ir vėl kalbėjomės tris valandas. Taip pasielgiau ne dėl to, kad buvau pradedantysis aktorius. Šiandien pasakyčiau tą patį“, – sakė D.Hoffmanas.

Už vaidmenį dramoje „Kramer prieš Kramerį“ (1979 m.) D.Hoffmanas pelnė pirmą „Oskarą“. Filme jis įkūnijo vyrą, priverstą bylinėtis su buvusia žmona (akt. Meryl Streep) dėl sūnaus globos.

Įsimintinas ir vaidmuo romantinėje komedijoje „Tutsi“ (1982 m.). Joje D.Hoffmanas įkūnijo bedarbį aktorių Maiklą, kuris apsimetęs moterimi tampa serialo žvaigžde.

Už šį vaidmenį aktorius pelnė Auksinį gaublį ir BAFTA premiją. JAV juosta įtraukta į geriausių šimtmečio filmų šimtuką.

„Kai baigė grimuoti, pažvelgiau į veidrodį ir mane ištiko šokas – mano herojė neatrodė patraukli, – savo vaidmenį šiame filme prisiminė aktorius. – Tada pasakiau: „Ačiū, kad padarėte mane panašų į moterį, o dabar padarykite iš manęs gražią moterį.“ Gavau atsakymą: „Atleiskite, bet tai daugiausia, ką sugebėjome išspausti iš jūsų išvaizdos.“

1988 metais pasirodė drama „Lietaus žmogus“. Joje D.Hoffmanas įkūnijo autistą Reimundą, sugebantį atlikti sudėtingus matematikos veiksmus. Rengdamasis šiam vaidmeniui aktorius daug bendravo su autistais ir jų šeimomis. „Lietaus žmogus“ Dustinui pelnė antrą „Oskarą“.

Nuo 2000-ųjų pradžios D.Hoffmanui dažniausiai tekdavo antraplaniai vaidmenys, taip pat jis vaidino televizijos seriale „Sėkmė“, kuris buvo rodomas 2011–2012 metais.

„Gyvenau Holivudo aukso amžiuje, bet to nežinojau. Didžiulės studijos kūrė filmus ir atrodė, kad niekada neteks vaidinti serialuose“, – kalbėjo aktorius.

D.Hoffmanas jėgas išbandė ir kaip režisierius. Jo sukurtas filmas „Kvartetas“ (2012 m.) buvo šiltai sutiktas publikos ir kritikų.

Pirmoji D.Hoffmano santuoka su balerina Anne Byrne (73 m.) buvo įregistruota 1969-aisiais. Po vestuvių moteris dėl šeimos paliko sceną. Iš pirmos santuokos ji turėjo dukterį Kariną, ją D.Hoffmanas įsivaikino. Santuokoje porai gimė Jenna.

1975 metais Anne grįžo į baletą, o D.Hoffmano pečius užgulė šeimos rūpesčiai. Jis net atsisakė vaidmens Ingmaro Bergmano trileryje „Gyvatės kiaušinis“.

Įtampa šeimoje vis augo, o 1980 metų spalį poros santuoka buvo nutraukta.

Labai greitai – nepraėjus nė savaitei po skyrybų – aktorius susituokė su teisininke Lisa Gottsegen (62 m.).

Pora juokauja, kad jų medaus mėnuo trunka daugiau nei keturis dešimtmečius. Jų meilės istorija verta kino filmo.

Jaunystėje Dustinas buvo pakviestas groti kaimynės vestuvėse. Tuo metu jaunoji Marcia buvo nėščia, o po trijų mėnesių pagimdė dukterį Lisą. Po daugybės metų Lisa juokavo: „Būdama mamos pilve išgirdau Dustiną grojantį ir jį įsimylėjau.“

Kartą, kai Lisai buvo 10 metų, Dustinas apsilankė kaimynės namuose. Jis grojo, o mergaitė šoko. Prieš užmigdama Lisa pareiškė močiutei: „Tikiuosi, Dustinas palauks, kol aš užaugsiu, nes noriu už jo ištekėti.“

Po daugybės metų šeimos krizės slegiamas D.Hoffmanas dalyvavo Lisos tėvo laidotuvėse. Jose aktorius pagavo savę susimąsčiusį, ar nepamiršo Lisa vaikiškos meilės. Paaiškėjo, kad ne.

„Kiek mes norėtume turėti vaikų?“ – vėliau paklausė Dustinas diplomuotos psichologės, siekiančios tapti ir teisininke, kai jie sėdėjo universiteto kavinėje.

„Manau, šešių užteks“, – nusijuokė mergina. „Du jau turiu, tad iš tavęs – keturi“, – suskaičiavo Dustinas.

„Sutinku, bet pirmiau leisk baigti mokslus. Tekėsiu su sąlyga, kad turėsime tvirtą šeimą. Aš važinėsiu su tavimi į filmavimus, o tu padėsi man auginti vaikus“, – savo reikalavimus išdėstė Lisa.

Kai po vestuvių praėjo metai, aktorius vos neprarado žmonos ir sūnaus Jake’o: sąrėmiai prasidėjo per anksti, Lisa stipriai kraujavo. Ligoninėje Dustinas išgirdo, kaip žmona tyliai paprašė gydytojo: „Jei reikės rinktis, gelbėkite vaiką.“

„Žmona man parodė tikrą stiprybės pavyzdį“, – didžiavosi aktorius.

Išauginusi keturis pažadėtus vaikus Lisa ėmėsi karjeros. Ji visada mėgo eksperimentuoti su kosmetika, kurdavo receptus.

Galiausiai moteris įkūrė bendrovę „Lisa Hoffman Beauty“. Jos kremai ir kvepalai pardavinėjami Londono, Paryžiaus ir Milano butikuose.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?