Aktorius Chrisas Hemsworthas mojuodamas kūju susikrovė milijonus

Dviejų metrų ūgio australo Chriso Hemswortho (34 m.) karjerą galima apibūdinti vienu žodžiu: „pasakiška“. Tai, ko kiti aktoriai siekia metų metus, jis pasičiupo pamojavęs kūju filmuose apie superherojų Torą. Naujausia juosta apie jį pristatyta penktadienį Auksinėje pakrantėje (Australija).

Chrisas Hemsworthas filme  „Toras. Pasaulių pabaiga“. 
Chrisas Hemsworthas filme  „Toras. Pasaulių pabaiga“. 
Chrisas Hemsworthas. 
Chrisas Hemsworthas. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2017, 12:34 PM

Toro figūrėlės su gražuolio Ch.Hemswortho veidu iki šiol perkamos ne prasčiau nei garsiųjų „Žvaigždžių karų“ personažų.

Trečias vaidybinis filmas apie superherojų „Toras. Pasaulių pabaiga“ buvo laukiamiausia kino studijos „Marvel“ juosta – pirmas naujo filmo anonsas tapo žiūrimiausiu kino studijų „Marvel“ ir „Disney“ vaizdo klipu – sulaukė daugiau kaip 136 milijonų peržiūrų per pirmas 24 valandas.

Filme, be Ch.Hemswortho, vaidina Cate Blanchett, Idrisas Elba, Anthony Hopkinsas, Markas Ruffalo, Tomas Hiddlestonas, Benedictas Cumberbatchas.

Kai pasimatuoti skandinavų dievo Toro raudonąjį apsiaustą atsisakė išrankusis Danielis Craigas, komiksų sagos kūrėjai atsigręžė į visus perspektyvius Holivudo stipruolius nuo Alexanderio Skarsgårdo iki Channingo Tatumo. Vėliau, kaip šnekama, ėmėsi Leonardo DiCaprio, Matto Damono, Brado Pitto.

Ch.Hemsworthas, kaip visada atsitinka legendose, buvo pačioje ilgo sąrašo pabaigoje – jame keliomis eilutėmis aukščiau figūravo net jo jaunesnis brolis Liamas.

Tuo metu Chrisas buvo laikomas viso labo simpatišku jaunuoliu, šmėkštelėjusiu atnaujinto J.J.Abramso „Žvaigždžių kelio“ epizode, – įkūnijo kapitono Kirko tėvą; filmas prasideda jo žūties scena.

Tačiau kaip tik nematytas Ch.Hemswortho veidas, kaip ir raumeningas kūnas, suvaidino lemiamą vaidmenį pradedant didžiulį kino projektą.

„Mane trikdė nebent kostiumas, – prisipažino žurnalistams Ch.Hemsworthas, kurį akimirksniu išgarsino „Toras“. – Kas per idiotiškas apdaras? Koks save gerbiantis superherojus pasirodytų gatvėje mūvėdamas apatines kelnes ir apsigaubęs raudonu apsiaustu?

O tie ilgi šviesūs plaukai... Perukas mane ypač erzino, ir ne vien dėl formos, – filmuotis buvo pragariškai karšta. Kita vertus, linksma. Kadangi keistokus kostiumus gavo visi, vienas iš kito šaipydavomės, tai mūsų darbui suteikė įvairovės. O gyvenime esu paprastas vaikinas – labiausiai man patinka džinsai ir marškinėliai.“

Nors pirmą „Torą“ – epą apie nepaklusnų dievą, atsidūrusį Žemėje, – filmavo šekspyrologas Kennethas Branagh, Ch.Hemsworthui nereikėjo skausmingai ieškoti vaidmens grūdo: kai jis pasirodė filmavimo aikštelėje su visa ekipuote, Anthony Hopkinsas (filme jis įkūnijo Odiną, Toro tėvą) sušuko: „Jam ir vaidinti nieko nereikia!“ Gerbiamasis seras buvo teisus.

Filmo tęsinyje „Toras: tamsos pasaulis“ filmavimo kamera vėl išryškino Chriso įspūdingumą. Tai, kaip ir anksčiau, dar labiau pabrėžė T.Hiddlestono (Lokis, Toro netikras brolis) blyškumas ir Natalie Portman (Džeinė Foster, mokslininkė ir Toro mylimoji) trapumas.

„Kartais pagalvoju: Dieve, nejaugi aš išties tokio didžiulio projekto centre? – savo laime netikėjo aktorius. – Toro vaidmuo – neįtikėtina sėkmė.

Juolab kad jis pasirodo ir kituose filmuose, pavyzdžiui, „Keršytojuose“, kurie kokybe ir populiarumu nenusileidžia George’o Lucaso „Žvaigždžių karams“.“

Komiškas personažas krauna turtus

* Kai „Marvel“ visatos personažai buvo sėkmingai parduoti, prodiuseriai nutarė padaryti didžiulį šiupinį.

* 2012-aisiais pasirodę „Keršytojai“ pasaulio kino rinkoje uždirbo pusantro milijardo dolerių, atsipirko septynis kartus.

* Ch.Hemsworthui „Keršytojų“ superherojų draugijoje teko antraplanis vaidmuo – filme jis tapo pašaipų objektu, herojumi, kuris išlaikydamas akmeninę veido išraišką mosuoja savo kūju.

Proto skvarbumu jis nusileidžia ir Geležiniam Žmogui, ir Juodajai Našlei, ir žaliajam milžinui Halkui, bet nieko nepadarysi – toks vaidmuo.

* Šis vaidmuo pavertė Ch.Hemsworthą ne tik superžvaigžde, bet ir turtuoliu: 2014 metais uždirbęs 37 mln. JAV dolerių jis įsitaisė reitinge tarp L.DiCaprio ir Liamo Neesono. Nebloga draugija atvykėliui iš Australijos.

* Patekęs į Holivudo konvejerį Ch.Hemsworthas vos spėja keisti kostiumus didelio biudžeto filmuose, išlaikydamas tą pačią veido išraišką: ar tai būtų medžiotojas juostoje „Snieguolė ir medžiotojas“ su Kristen Stewart, ar nevykėlis gražuoliukas siaubo filme „Namas girios glūdumoj“, ar keršytojų būrio vadas šizofreninėje „Raudonojoje aušroje“.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.