Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale

LRT TELEVIZIJOS daugiaserijinio istorinio vaidybinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ tęsinyje „Laisvės kaina. Partizanai“ ir toliau nagrinėjama okupacijos ir laisvės tema. Naujajame sezone prie kūrybinės grupės prisijungė šiuo metu retai vaidinantis aktorius, teatro režisierius ir muzikantas Vidas Bareikis.

 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
 Po ilgos pertraukos vėl vaidinantis Vidas Bareikis sukūrė vaidmenį istoriniame TV seriale.
Daugiau nuotraukų (4)

LRT.lt

Nov 4, 2017, 7:49 PM

Pirmą kartą televizijos seriale nusifilmavęs aktorius tikina, kad nors vaidybos išsiilgęs, iškart sutinka ne su visais pasiūlytais vaidmenimis.

Originalumu pasižymintį V. Bareikį daugelis įprato matyti kaip atlikėją ar teatro režisierių. Žinomas vyras tikino, kad aktorystę buvo ilgam nustūmęs į šoną. „Kai pats režisuoju, stengiuosi labai nemiksuoti dalykų, todėl normaliai nevaidinu jau ilgą laiką, veikiu tik kaip muzikantas ir režisierius“, – sakė jaunosios kartos teatralas.

Nors V. Bareikiui veiklos kūryboje netrūksta, jį sudomino pasiūlymas vaidinti seriale „Laisvės kaina. Partizanai“. Televizijoje kol kas tik kaip atlikėjas žinomas aktorius atskleidė, kodėl yra retai matomas TV ekranuose.

„Aš nevengiu televizijos, tiesiog nesakyčiau, kad esu baisiai užpilamas tais pasiūlymais. Bet jei gaunu pasiūlymų, tai stengiuosi atsirinkti. Šitas pasiūlymas buvo konkretus vaidmuo, ne masuotė, o ir pataikė reikiamu metu, vasarą, kai neturėjau per daug veiklos“, – apie galimybę filmuotis Sauliaus Balandžio režisuotame televizijos filme „Laisvės kaina. Partizanai“ sakė V. Bareikis.

Pastaruoju metu daugiausia režisūra ir muzika užsiimantis menininkas neslepia, jog aktorystės itin pasiilgo. „Kadangi turiu aktorius studentus, su kuriais dirbu, tai daug tenka prisivaidinti repeticijų metu, ir, tiesą sakant, grįžo tas poreikis vaidinti ir pačiam“, – šypsosi aktorius.

Savo vaidmenį intriguodamas V. Bareikis pristato kaip neigiamą personažą, tačiau džiaugiasi galėjęs į tokį įsikūnyti ir jį perprasti. „Tai žmogus, pardavęs savo sielą komunistų valdžiai. Nuo pat pradžių, kai gavau šį pasiūlymą, galvojau, jog nebūtinai turi būti tik teigiami personažai, yra ir neigiamų. Jie irgi turi turėti savo alibi, kodėl jie taip daro. Tą ir stengiausi šiame vaidmenyje rasti. Niekad nežinai, kurioje barikadų pusėje atsidursi, yra ir didžiausio blogiuko antra pusė, kodėl jis taip daro, gal jis neturėjo kito pasirinkimo“, – kalbėjo V. Bareikis.

Atsidūręs TV serialo filmavimo aikštelėje, aktorius neslėpė džiaugsmo galėjęs pabūti kitokiame kūrybos lauke, nei yra įpratęs. „Įdomiausias tas istorinis laikotarpis, kuriame visa tai vyksta. Ypač, kai tai nėra teatras, kuriame aš daugiausiai dirbu, čia yra kinas, susiduri su visa autentika, lokacijomis, drabužiais – tai tikras malonumas pabūti lyg history channel“, – pripažįsta jis.

V. Bareikis džiaugėsi galėjęs susipažinti ir su visa kūrybine komanda, suprasti, ką mąsto režisierius. „Filmuojantis sutikau aktorių Marių Repšį, kuris buvo mano kursiokas. Mes nuo studijų laikų kartu nebuvom jokioje vienoje vaidybinėje aikštelėje. Todėl toks geras flashback į praeitį visai kitokioje aplinkoje susitikti“, – prisiminė aktorius.

Daugiaserijinis filmas „Laisvės kaina. Partizanai“ pasakoja apie skaudžią Lietuvos istoriją, apie kųrią, pasak V. Bareikio, šiandien kalbėti vis dar aktualu. „Man atrodo, kad žmonės pasižymi trumpa atmintimi ir po kokių 5 metų net ir juodžiausias politikas gali staiga vėl pretenduoti tapti prezidentu. Žmonės turi, pagal mano teoriją, tokią 5 metų žuvies atmintį, kad po 5 metų mes nebeatsimenam daug dalykų. Tai ką jau kalbėt apie dalykus, kurie vyko prieš 50, 100 metų. Todėl manau, jog bet koks tos istorijos priminimas yra labai naudingas. Tai yra mūsų istorijos dalis, elementarus žmonių išprusimas, kad jie suprastų, kuo gyveno mūsų protėviai ir negyventų vien tik šia diena“, – svarsto aktorius.

Prodiuserių kompanijos „Videometra“ sukurtas daugiaserijinis filmas primins apie praėjusio amžiaus viduryje vykusias tris okupacijas ir masinius trėmimus, holokaustą, terorą, bandymą fiziškai ir dvasiškai sugniuždyti Lietuvą. Kartu – ir apie šioje tamsybėje sužydusias gėles: žmones, kurie, nebijodami mirties, vieną ranką ištiesė žydams, o į kitą paėmė ginklą, kad apgintų Lietuvos laisvę.

Filme „Laisvės kaina. Partizanai“ laukia ne tik žiūrovų jau pamėgtų Marcelės Kubiliūtės (akt. Toma Vaškevičiūtė), Prano Kuktos (akt. Marius Repšys), bet ir naujų herojų nuotykiai ir žygdarbiai. Istorinis vaidybinis filmas „Laisvės kaina. Partizanai“, režisuojamas Sauliaus Balandžio, rodomas sekmadieniais, 21.00 val. per LRT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.