Skubėdami į ryto laidą vedėjai įkliūva policijai, sukelia avarijas

1987-aisiais žurnalistas Vytautas Kvietkauskas, grįžęs iš JAV, pasisiūlė per tuomet vienintelę – valstybinę televiziją vesti laidą, panašią į ABC „Good Morning, America“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Taip atsirado „Labas rytas, Lietuva“ (LRT), kuri lapkričio 30-ąją švęs 30-metį. Ko galbūt nežinote apie šią laidą?

(Iš kairės) V.Kvietkauskas, H.Vaitiekūnas ir Romas Jankauskas rengiasi vienai pirmųjų tiesioginių ryto laidų.
(Iš kairės) V.Kvietkauskas, H.Vaitiekūnas ir Romas Jankauskas rengiasi vienai pirmųjų tiesioginių ryto laidų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 11:19 AM

1. Ją yra vedę apie 40 žinomų žurnalistų. Tarp jų – Henrikas Vaitiekūnas, V.Kvietkauskas, Algimanta Žukauskienė, Skirmantas Pabedinskas, Edita Mildažytė, Živilė Vaškytė, Lavija Šurnaitė, Raigardas Musnickas, Jogaila Morkūnas, Gražina Sviderskytė, Guoda Pečiulytė ir kiti.

2. Ilgiausiai šią laidą veda Ignas Krupavičius. Prie jos vairo jis jau dešimti metai. Pernai Ignas padarė pertrauką – kaip savanoris tarnavo Lietuvos kariuomenėje. 9 mėnesius vietoj jo dirbo Richardas Jonaitis.

3. Dabartinė „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Eglė Daugėlaitė gimė mėnesiu vėliau, nei atsirado laida.

4. Kartą tuometis laidos vedėjas Ričardas Sartatavičius, vėluodamas į studiją, nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į barikadas, kuriomis po Sausio 13-osios buvo apjuostas parlamentas. Mašina buvo aplamdyta, bet vedėjas į laidą spėjo.

5. J.Morkūnas yra prabudęs likus 12 minučių iki laidos pradžios, bet nepavėlavo.

6. Vieną rytą į laidą skubančią ir automobiliu keistai vinguriuojančią E.Daugėlaitę sustabdė kelių patruliai. „Kalti pusryčiai, kuriuos valgiau prie vairo. Policininkai įspėjo vairuoti atidžiau ir palinkėjo sėkmingos laidos“, – prisiminė ji.

7. I.Krupavičius tiesioginiame eteryje yra nualpęs. Tuomet į jo vietą sėdo ir laidą baigė vienas iš žinių vedėjų.

8. Laidų vedėjai bene daugiausia streso patiria tada, kai pašnekovai vėluoja į tiesioginį eterį. „Tačiau yra buvę atvejų, kai svečiai atvyksta savaite anksčiau“, – pasakojo E.Daugėlaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.