Demi Moore: kaip žvairas ančiukas virto gražuole gulbe

Iš drovios herojės ji lengvai persikūnija į lemtingą gražuolę, bet visada sugeba išlikti jaunatviškai žavi. Tokia yra Holivudo aktorė Demi Moore, neseniai atšventusi 55-ąjį gimtadienį.

A.Leibovitz darytas D.Moore atvaizdas (kairėje) įtrauktas į visų laikų reikšmingiausių nuotraukų šimtuką. 
A.Leibovitz darytas D.Moore atvaizdas (kairėje) įtrauktas į visų laikų reikšmingiausių nuotraukų šimtuką. 
Šis A.Leibovitz darytas D.Moore atvaizdas įtrauktas į visų laikų reikšmingiausių nuotraukų šimtuką. 
Šis A.Leibovitz darytas D.Moore atvaizdas įtrauktas į visų laikų reikšmingiausių nuotraukų šimtuką. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 4:46 PM

Kalbėdami apie D.Moore prisimename jos vaidmenis filmuose „Vaiduoklis“, „Nepadorus pasiūlymas“, „Eilinė Džeinė“, „Striptizas“, bet ne visi žino, kad jos kelias į ekraną nebuvo rožėmis klotas.

Demetria Gene Guynes gimė Rosvelio miestelyje (JAV), pagarsėjusiame tuo, kad jo apylinkėse prieš pusantro dešimtmečio neva sudužo ateivių kosminis laivas.

Šnekama, kad Demetrios vardą ji gavo pagal šampūno, kurį motina pamatė parduotuvėje, pavadinimą.

Tėvas Charlesas Hormanas metė šeimą dar prieš gimstant dukrai, o motina Virginia po 3 mėnesių ištekėjo už Dano Guyneso – abiem buvo po 19 metų. D.Guynesas lošdavo, dažnai keitė darbą ir, kaip ir Demi motina, gėrė. Vyras nusižudė 1980-aisiais.

Būsimos žvaigždės motina vis pakliūdavo į kalėjimą arba už tai, kad vairuodavo neblaivi, arba už padegimus. Dešimtajame dešimtmetyje Demi apmokėjo jos gydymą nuo alkoholizmo, bet ši pabėgo iš klinikos. Tuomet dukra nusprendė nutraukti ryšius. Netrukus moteris mirė nuo vėžio.

Mergaitė, vaikystėje kentėjusi nuo žvairumo (prireikė dviejų operacijų), virto gražia mergina, kuri, beje, būdama šešiolikos metė mokyklą. Ji filmavosi menkaverčiuose filmuose, ištekėjo už muzikanto Freddy Moore’o ir greitai išsiskyrė, bet jo pasiliko pavardę. Dar ji bandė kokainą ir alkoholį.

Su pastaraisiais pomėgiais teko atsisveikinti, kai režisierius Joelis Schumacheris pagrasino atimti vaidmenį romantinėje dramoje „Šventojo Elmo ugnys“ (1985 m.).

Pasirodžius šiam filmui pirmą kartą prabilta apie aktorę D.Moore.

Aktorė buvo tris kartus ištekėjusi ir garsiausias jos vyras tebėra Bruce’as Willisas (62 m.). Iki jo Demi turėjo aistringą romaną su kolega Emilio Estevezu. Kaip tik per filmo „Pasala“, kuriame vaidina E.Estevezas, peržiūrą Demi ir sutiko Bruce’ą.

Naujas romanas truko keturis mėnesius, o vėliau įsimylėjėliai tapo vyru ir žmona. Jie turi tris dukteris keistais vardais: Rumer, Scout ir Tallulah. 1988 metais pora išsiskyrė, bet liko geri draugai.

2003-iaisiais D.Moore susipažino su 16 metų jaunesniu aktoriumi Ashtonu Kutcheriu ir karštai įsimylėjo. Po dvejų metų jie susituokė ir atrodė ideali pora.

Demi netgi kalbėjo apie dar vieną vaiką, įkandin vyro nėrė į socialinius tinklus, ten skelbė juokingas kvailas nuotraukas.

Idilė baigėsi, kai Ashtonas per šeštąsias santuokos metines pasimylėjo su 23-ejų modeliu Sara Leal, o ši nedelsdama pasidalijo įspūdžiais su žiniasklaida. Po poros mėnesių Demi pranešė apie skyrybas.

Demi karjera prasidėjo apsinuoginant žurnalo „Qui“ viršeliui. Tuomet jai buvo 17 metų. 1991-aisiais, kai D.Moore jau buvo žvaigždė ir laukėsi pirmagimės, „Vanity Fair“ viršelį papuošė garsiausia Annie Leibovitz nuotrauka: D.Moore profiliu, apsinuoginusi, su didžiuliu pilvu.

Mes visada žavėsimės D.Moore vaidyba, bet atrodo, kad jos šlovingiausi laikai – praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžia, kai ji nusifilmavo romantinėse dramose „Vaiduoklis“ ir „Nepadorus pasiūlymas“.

Dešimtmečio viduryje po „Striptizo“, už kurį susižėrė rekordinę sumą – 12,5 mln. JAV dolerių, ir „Eilinės Džein“ viskas ėmė ristis žemyn.

Ji du kartus gavo Auksinę avietę kaip blogiausia aktorė, paskui kelerius metus apskritai buvo dingusi iš kino ir nuo to laiko neturėjo reikšmingų darbų. Finansinė sėkmė lydėjo tik vieną filmą – „Griausminguosius Čarlio angelus“ (2003 m.).

Neseniai D.Moore pasirašė sutartį dėl vaidmens populiariame televizijos seriale „Imperija“.

Šmeižikas pateko už grotų

Ar žinote, kad...

D.Moore kairė akis žalia, o dešinė – šviesiai rusva.

Aktorė pasisamdė tris operatorius, kad jie įamžintų pirmo kūdikio gimimą.

D.Moore – trijų komedijų apie šnipą Ostiną Pauersą vykdomoji prodiuserė.

2003 m. aktorę į teismą padavė jos rančos Teksase valdytojas. Vyras tvirtino, kad D.Moore prie jo priekabiavo kaip jos herojė prie Michaelo Douglaso vaidinamo kompiuterių specialisto filme „Demaskavimas“. Bylą jis pralaimėjo ir 10 dienų atsėdėjo kalėjime.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.