Metų pasiekimais pasidžiaugęs Justinas Jankevičius užsiminė apie vestuves

„Šiemet buvo daug gerų naujų pradžių, bet svarbiausia, kad laida įsivažiavo“, – paklaustas apie praėjusius metus džiaugėsi „Gero vakaro šou“ (TV3) vedėjas Justinas Jankevičius (31 m.).

T.Bauro nuotr. 
T.Bauro nuotr. 
R.Mikelkevičiūtė ir J.Jankevičius išrinkti simpatingiausiais TV veidais.   <br>T.Bauro nuotr. Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“). 
R.Mikelkevičiūtė ir J.Jankevičius išrinkti simpatingiausiais TV veidais.   <br>T.Bauro nuotr. Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“). 
T.Bauro nuotr. 
T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Dec 31, 2017, 1:30 PM, atnaujinta Dec 31, 2017, 1:36 PM

Metams baigiantis jį ir LNK laidos „Valanda su Rūta“ vedėją Rūtą Mikelkevičiūtę (44 m.) „TV antenos“ skaitytojai ir lrytas.lt lankytojai, balsuodami portale, elektroniniu paštu ir telefonais, išrinko simpatingiausiais TV veidais. 

– Kaip jaučiatės pirmą sykį „TV antenos“ skaitytojų išrinktas simpatingiausiu TV laidų vedėju?– paklausiau J.Jankevičiaus.

– Kaip laidų vedėjas iki šiol jokiame konkurse nieko nesu laimėjęs. Man tai – didelė privilegija, garbė ir žiūrovų pasitikėjimo ženklas. Ir, žinoma, didelis laimėjimas, kuris papildys mano vedamos TV3 laidos „Gero vakaro šou“ apdovanojimų kolekciją. Tikiuosi, metams bėgant ji augs.

– Jei kadaise, kai atėjote kaip komikas pasirodyti šou „Humoro klubas“, jums kas nors būtų pasakęs, kad laimėsite tokius rinkimus, ką būtumėte pamanęs?

– „Humoro klubas“ buvo mėgėjiškas saviveiklininkų renginys. Net nemaniau, kad po jo liksiu televizijoje. Mes ten tiesiog linksminomės.

Man šis įvertinimas – labai norėtas ir netikėtas. Aš žiauriai džiaugiuosi, kad žmonės mane išrinko į tokią garbingą poziciją.

Jei kas nors būtų pasakęs, kad laimėsiu „TV antenos“ rinkimus, būčiau paklausęs, kiek tas žmogus tą vakarą išgėrė. Niekaip nebūčiau patikėjęs.

Prisipažinsiu – kai tai sužinojau, pasisakiau Martynui Starkui, kuris šį įvertinimą pelnė dvejus metus iš eilės.

Jis pasakė – na, va, aš ir svarsčiau, kas laimės po manęs.

Jis šiuo metu nėra laidų vedėjas, todėl turbūt jam ir turiu jaustis dėkingas, nes tik dėl to ir aš pagaliau galiu laimėti. (Juokiasi.)

– Iš ekrano moterų išrinkta R.Mikelkevičiūtė. Ką manote apie tokį skaitytojų pasirinkimą?

– Ji yra ekrano klasika, televizijos ikona, tiek metų iš eilės veda vieną populiariausių ekrano projektų. Ji – kiekvienoje Lietuvos šeimoje žinomas veidas. Nors dirbame konkuruojančiose televizijose, aš nevengiu iš jos mokytis.

Tiek metų išlaikyti tokį gerą reitingą – didžiulės, nepasiekiamos aukštumos. Bet mes vieną dieną pasieksime jas ir sulaužysime jos rekordą. (Juokiasi.)

Žmonės gali ginčytis, ar esu geriausias Lietuvos laidų vedėjas, pats prisidėčiau prie šių ginčų. Bet dėl Rūtos nekyla jokių ginčų, ji – išties geriausia. Lenkiu savo dabar jau žilą galvą prieš ją.

– Jūsų karjera – pastangų ir darbo rezultatas ar jums tai tiesiog nutiko?

– Jei nori išsilaikyti darbe, privalai tobulėti. Aš labai stengiuosi. Be to, tai elementari atsakomybė žiūrovams.

Jie mane įsileidžia į savo namus, intymiausią erdvę. Jei nesistengsiu joje būti bent pusėtinai įdomus ir padorus, ko tada aš vertas kaip svečias tuose namuose?

– Televizijoje jau esate nemažai nuveikęs. Ar yra svajonių darbas, kurio ekrane dar nedarėte?

– Prieš maždaug septyniolika metų pamačiau amerikiečių komiko Conano O’Brieno vakaro šou. Supratau, kad būsiu laimingiausias žmogus pasaulyje, jei turėsiu tokią laiką.

Esu fantastiškai dėkingas „Gero vakaro šou“ komandai, nes šioje laidoje išsipildė mano svajonė. Šį apdovanojimą laimėjau ne aš, o „Gero vakaro šou“.

Noriu padėkoti kolegai Mindaugui Stasiuliui ir visai komandai, nuo įgarsintojo iki operatoriaus, su kuria padarėme šią laidą. Kadangi aš – vedėjas, gavau nusifotografuoti su R.Mikelkevičiūte, bet iš tiesų turėtų fotografuotis visa mūsų laidos komanda.

Mindaugui dar nieko nesakiau. Manau, kad jam linksmiausia bus pamatyti „TV anteną“ parduotuvės lentynoje ir suprasti, kad, cha, cha, laimėjo ne jis. (Juokiasi.)

– Tokie vakaro šou pasaulyje kartais gyvuoja kelis dešimtmečius. Norėtumėte, kad taip būtų ir „Gero vakaro šou“?

– Šioje laidoje galima daryti bet ką, reaguoti į žiūrovų poreikius.

Jei galėčiau tai daryti trisdešimt metų, tai būtų geriausias dalykas pasaulyje. Dabar labai myliu savo gyvenimą, ir „Gero vakaro šou“ – svarbi to priežastis. Esu vedęs labai daug siaubingų laidų. Ne visose laidose gali improvizuoti, turėti savo nuomonę.

Bet pastaruosius penkerius šešerius metus turiu privilegiją dirbti fantastiškose laidose. Labai mėgau laidą „Klauskite daktaro“, maniau, kad tai jau yra gražiausia, kas man nutiks televizijoje.

O tada nusprendėme rengti „Gero vakaro šou“. Prieš tai daug kartų buvo bandoma kurti tokio formato laidą, bet dėl įvairių priežasčių nepavykdavo.

O dabar mūsų laida rodoma jau antrą sezoną. Galėti kiekvieną savaitę daryti tai, ką noriu, – didžiulė dovana.

– Kalbamės metų pabaigoje. Kas gero jums nutiko per šiuos dvylika mėnesių?

– Nusipirkau šunį. Tai – metų pasiekimas. (Juokiasi.) Niekada neturėjau ir nesuprasdavau, kodėl juos reikia mylėti.

Dabar suprantu, žinau, kad tapau kiek geresniu žmogumi.

Buvo daug gerų naujų pradžių, bet svarbiausia, kad „Gero vakaro šou“ įsivažiavo.

– Ką norėtumėte nuveikti 2018-aisiais, gal net ne televizijoje?

– Dabar noriu į „Gero vakaro šou“ įtraukti daugiau humoro siužetų – skečų. O kebabinę atidarysiu, jei nepavyks karjera televizijoje. (Juokiasi.)

– Esate susimąstęs, ką veiktumėte, jei nedirbtumėte ekrane?

– Darbas pramogų pasaulyje – sėdėjimas ant klibančios trikojės kėdės, viena koja gali bet kada nulūžti.

Bet kol kas man gerai sekasi, dirbu daug, tai atsiperka. O jei reikės – eisiu į Darbo biržą ir žiūrėsiu, ką gali pasiūlyti.

Nebijau dirbti kitų darbų. Esu dirbęs padavėju, sankryžose laikraščius pardavinėjęs. Dirbsiu, ką tik reikės. Bet kol kas esu dėkingas likimui, kad nereikia apie tai per daug galvoti.

– Niekam ne paslaptis, jog jūsų širdis nėra laisva (J.Jankevičius draugauja su tituluota gražuole, modeliu Greta Mikalauskyte. – Red.). Gal jau yra minčių apie vestuves?

– Toks klausimas lyg ir reiškia, kad dar nesu susituokęs. (Juokiasi.) O kas ten žino, gal aš tai jau esu padaręs?

Kai manęs klausia apie asmeninį gyvenimą, sakau, kad jei minią įsileidi į porą, tai jau – ne pora, o orgija.

– Bet jūsų gyvenime viskas gerai?

– Chebra, aš – ant „TV antenos“ viršelio! Ant jo nededa žmonių, kuriems nesiseka. Gal po trijų mėnesių ir nakvosi po tiltu, bet jei šiandien esi ant „TV antenos“ viršelio, vadinasi, viskas gerai.

– Kaip šįmet atšventėte Kalėdas?

– Esu vilnietis, bet šįmet pirmąsyk Kalėdas švenčiau ne namie, o Šiauliuose su savo antrąja šeima (iš šio miesto kilusi J.Jankevičiaus mylimoji. – Red.). Pabuvau pas tėtį prieš Kūčias, Kūčias švenčiau Šiauliuose.

Sausį skrisiu pratęsti kalėdinio laikotarpio į JAV – aplankyti ten su šeima gyvenančios sesers.

– O kokie Naujųjų sutikimo planai?

– Turime šunį, tad gali būti, kad palaikysime jam kompaniją. O jei taip išeitų, kad jis užmigtų – o mes gyvename gana arti Vilniaus centro – nueitume pasilinksminti ten. Bet kol kas planuoju švęsti namie. Man čia geriausia.

– Ko šįmet prašėte Kalėdų Senelio?

– Man jis viską atnešė per šiuos metus. Labai norėčiau jį sutikti, bet ne tam, kad jis man ką nors padovanotų, o tam, kad pats jam atsilygindamas ką nors padovanočiau.

Šie metai buvo žiauriai geri. Nieko nenoriu gauti, aš jau viską turiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.