„Eurovizijos“ atrankos vedėjai: „Ar nebuvome vienas kito įsižiūrėję? Oi, ne“

Iki „Eurovizijos“ konkurso lieka daugiau nei keturi mėnesiai, bet Lietuvoje aistros dėl dainų konkurso jau pradėjo lietis – LRT televizijos eteryje vyksta atranka į jį, kuriai diriguoja Mantas Stonkus (30 m.) ir Ugnė Skonsmanaitė (29 m.).

 Dešimt metų pažįstami U.Skonsmanaitė ir M.Stonkus pirmąsyk dirba kartu.<br> T.Bauro nuotr.
 Dešimt metų pažįstami U.Skonsmanaitė ir M.Stonkus pirmąsyk dirba kartu.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 9:14 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 9:49 PM

Iki kovo pradžios šeštadieniais televizija rodys atrankos kovas, kuriose šįmet rungiasi apie penkiasdešimt kūrinių.

„Apie“, nes tikslaus ir išsamaus visų dalyvių sąrašo atrankos rengėjai dar nepaviešino – galbūt saugo intrigą, o galbūt kai kurie artistai vis dar šlifuoja savo dainas ir nėra visiškai tikri, ar ryšis eiti į sceną.

Šeštadienį atrankos žiūrovai išgirdo pirmąsias trylika dainų. Didžioji dalis atlikėjų kol kas yra mažai žinomi Lietuvoje, o kai kurių iš jų pasirodymai sukėlė ir šypsenų.

Bene geriausiai žinoma pirmojo atrankos koncerto dalyvė – penktą sykį joje jėgas bandanti, į kitą etapą tvirtai žengusi dainininkė Ieva Zasimauskaitė. Bet studijoje per pirmąjį filmavimą buvo ir žmonių, kurie daugiau sykių bandė patekti į „Euroviziją“.

Interneto enciklopedijos skelbia, kad dainininkė Aistė Pilvelytė atrankoje dalyvavo vienuolika kartų. Ji sako, kad tik devynis.

Esmė dėl to nesikeičia – atrankų rekordininkė pirmojoje laidoje sėdo į vertinimo komisijos kėdę. Bet tai nėra vienintelis naujas dalykas šių metų atrankoje.

Pasikeitė vedėjai – vietoj pernai dirbusių Gabrielės Martirosianaitės ir Ievos Stasiulevičiūtės atrankos vairą gavo komikas M.Stonkus ir po pusantrų metų pertraukos į TV eterį grįžtanti U.Skonsmanaitė.

Iš pirmo žvilgsnio jie labai skirtingi. Manto skardus juokas drebino LRT užkulisių kambarėlio sienas, o Ugnė atrodė susikaupusi ir užsiminė, kad prieš atranką išklausė visas pretenduojančias dainas – nors dėl šio darbo jai tai nėra būtina.

Vis dėlto kai kurie abiejų bruožai sutampa. Ir M.Stonkus, ir U.Skonsmanaitė dar niekada nėra buvę Portugalijoje, kur gegužę vyks „Eurovizija“. Ir abu labai norėtų ten nuvykti.

„Aš tikiuosi, atrankos rengėjai mums ten ras kokį nors vaidmenį. Aš norėčiau būti atsakingas už feisbuką ir instagramą, visokias transliacijas internete. Nes aš tai tikrai sugebu“, – nusikvatojo Mantas.

Ugnė norėtų skelbti Lietuvos balsavimo rezultatus. „Gerai, šitą aš jai užleidžiu. Ji geriau kalba angliškai“, – numojo ranka M.Stonkus.

Prieš dešimtmetį jie susipažino tuo metu gyvavusio MTV Baltijos šalių padalinio koridoriuose – Ugnė tapo pirmąja jo laidų vedėja ir taip pradėjo karjerą televizijoje, Mantas savo laidą ten vesti pradėjo kiek vėliau.

„Mes televizijos keliu ėjome pėda pėdon. Bet, paradoksas, niekada nedirbome kartu. Dabar pagaliau dirbame.

Tiesa, tikėjausi, kad man teks dažniau su ja stovėti scenoje. Pirmojoje laidoje supratau, kad mus čia dažnai filmuos atskirai. Bet man kelia nuotaiką ir matyti ją šmėžuojančią koridoriuose.

Ar nebuvome vienas kito įsižiūrėję? Oi, ne, MTV laikais netrukus pasirodė Indrė, kuri tapo mano žmona. Įsižiūrėti nebuvo kada. Bet jei rimtai, mūsų santykiai visada buvo geri“, – dėstė M.Stonkus.

Po pertraukos į darbą televizijoje grįžusi Ugnė sakė, kad per filmavimą nejuto jokio jaudulio, o labiausiai laukia tiesioginių transliacijų – jos vyks per du atrankos pusfinalius ir kovo 11-ąją žiūrovų laukiantį finalą.

Juolab kad „Euroviziją“ ji seka ne pirmus metus – ypač tada, kai joje pasirodo ryškesni Lietuvos atlikėjai.

„Tų metų, kai dalyvavo „LT United“ ir „InCulto“, konkursus atsimenu iki smulkmenų. Kai prieš porą metų atstovavo Donatas Montvydas, mano namuose susirinko gal 20–30 žmonių, rengėme totalizatorių, buvo prizai.

Pernai, tiesa, finalo nežiūrėjau. Kai į jį nepateko „Fusedmarc“, tik pasižiūrėjau finalo rezultatus jam pasibaigus. Bet dėl „Fusedmarc“ – aš nuo pat pradžių maniau, kad į „Euroviziją“ turi vykti būtent ši grupė“, – svarstė Ugnė.

M.Stonkus mano, kad „Eurovizija“ – svarbus visai Lietuvai reikalas ir proga parodyti, jog mūsų šalis nebūtinai yra tokia, kokią daug kas užsienyje galbūt įsivaizduoja.

„Kai išvyksti į užsienį, juk nori pasakyti, kad lietuviai – tai ne tik tie, kurie Anglijoje dirba. Norisi išsiųsti išskirtinį atlikėją.

Atranka dėl to ir vadinama nacionaline – negali likti jai abejingas. Neslėpsiu, kai mane pakvietė ją vesti, priėmiau tai kaip didelį įvertinimą. Juk tai – didžiausią reitingą turintis LRT šou.

Be to, man čia patinka. LRT – tai solidumas ir istorija. Anksčiau man tai atrodė močiučių televizija su sveikinimų koncertais ir kapelų varžytuvėmis, dabar man ji asocijuojasi su moderniausia studija ir aukštos raiškos vaizdu“, – džiaugėsi M.Stonkus.

„Ir su serialais „Jaunasis popiežius“ bei „Tvin Pyksas“, – mirktelėjo Ugnė.

Kad norėtų vesti „Eurovizijos“ atranką, U.Skonsmanaitė pokalbyje su „TV antena“ užsiminė prieš porą mėnesių. Pasirodo, atrankos rengėjai jau tuo metu mąstė panašiai.

„Jei atvirai, mano jausmai dėl „Eurovizijos“ – dvejopi. Vieni sako, kad tai – nesąmonė, konkursas su daug politikos, kad muzika apskritai neturi rungtis. Ir gal čia yra dalelė tiesos.

Kita mano pusė sako, kad į tai reikia žiūrėti rimtai, vien jau iš meilės muzikai. Gal dėl to man nepatinka, kai atlikėjai ateina su prastomis dainomis ar nepasiruošę.

Pavyzdžiui, eina su dainomis lietuvių kalba. Jei jau taip darai, ta daina turi būti kaip Džamalos – kai niekas nesupranta žodžių, bet visi supranta, ką ji sako ir jaučia“, – svarstė Ugnė.

Ji iki šiol puikiai prisimena australės Dami Im ir gruzino Nikos Kočarovo bei grupės „Young Georgian Lolitaz“ pasirodymus konkurse prieš porą metų – Ugnės nuomone, tai pavyzdžiai, jog „Eurovizijoje“ skambanti muzika gali patikti ir skeptiškai žiūrintiems į šį renginį.

Mantas labiau mėgsta išsišokėlius – iki šiol geriausiu Lietuvos pasirodymu laiko „LT United“ „We Are The Winners“.

Kas laimės šių metų atranką, jie nedrįsta prognozuoti.

„Gali būti daug staigmenų. Kai kurios dainos, atliekamos gyvai, skamba visiškai kitaip nei įrašuose. Jau spėjau dėl to nustebti ir per pirmąjį filmavimą“, – užsiminė U.Skonsmanaitė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.