Laimonto Diniaus keliai: iš muzikos – į politiką ir atgal

Lietuviškuoju Micku Jaggeriu vadinamas praeityje garsus kompozitorius, dainų tekstų autorius ir atlikėjas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Laimontas Dinius-Lainius (55 m.) sugrįžo į muzikos pasaulį ir išleido du naujus albumus. O ko apie jį nesate girdėję?

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 12, 2018, 5:39 PM

1. Jaunystėje Lainius Šiauliuose pirmiausia buvo žinomas kaip didžėjus. Vėliau įsteigė jaunimo kavinę „Aušrinė“.

2. Dirbdamas didžėjumi aktyviai koncertavo su keletą metų gyvavusia roko grupe „Testas“. Išpopuliarėjusi pirmoji Lainiaus daina „Širdis“ atvedė jį į grupę „Rondo“.

3. Su „Rondo“ daugybę kartų koncertavo kone visoje Lietuvoje. „Šiandien net sunku įsivaizduoti, kad grupė Alytaus sporto rūmuose surengtų šešis anšlaginius koncertus per tris dienas. Ir net ne savaitgalį“, – kalbėjo Lainius.

4. Agentūros „Factum“ duomenimis, jo sukurta daina „Tau“ ilgiausiai buvo populiariausių lietuviškų dainų sąrašo pirmojoje vietoje.

5. Pirmoji Laimontui vaikystėje į rankas patekusi firminė vinilinė plokštelė buvo grupės „Nazareth“ albumas „Loud’ N’Proud“.

6. 1990 metais, kai „Nazareth“ koncertavo Kauno sporto halėje, „Rondo“ apšildė šią grupę. Lainius su garsenybėmis nusifotografavo ir po pasirodymo šnekučiavosi gurkšnodami viskį.

7. 1994 metais Šiauliuose ir 1996 metais Vilniuje Lainiaus iniciatyva įrengti pirmieji vakarietiški centrai – disko klubai „MAX’as“. Specialų reportažą apie Šiauliuose įrengtą klubą rodė Vokietijos televizija ARD.

8. Lainius didžiuojasi, kad 1988-aisiais su „Rondo“ ir latvių grupe „Livi“ dalyvavo „Žygyje į Kernavę“ ir akcijoje „Staburags“. Buvo surengta 12 koncertų Lietuvoje ir 8 Latvijoje.

9. 1998 metais buvo išrinktas Šiaulių miesto tarybos nariu, 2002-aisiais tapo Šiaulių vicemeru. 2008 metais kartu su „valinskininkais“ įžengė į Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.