Žinomas gydytojas Rimantas Kėvalas: „Medicinoje bus bėda tol, kol politikai į ją kišis“

„Iki šiol sapnuoju mirusių vaikų akis“, – kone su ašaromis akyse pasakoja vienas garsiausių ir turbūt drąsiausių vaikų gydytojų, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

 Rimantas Kėvalas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Rimantas Kėvalas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-22 10:16

Medikas Lietuvoje garsus tuo, kad nebijo drąsiai pasakoti apie smurtą patiriančius vaikus, nebijo viešai rodyti žiauriai sumuštų vaikų nuotraukų.

Atvirai kalbantis, nebijantis diskutuoti apie mūsų visuomenės skaudulius, galintis kritikuoti šalies politiką R. Kėvalas neseniai paskelbė ketinantis kuriam laikui išvykti iš Lietuvos.

„Aš noriu dirbti gydytoju“, – savo ketinimą išvykti dirbti į Jungtinių Arabų Emyratus aiškina žinomas medikas.

Jis įsitikinęs, kad kiekvieno gydytojo pašaukimas – pirmiausia darbas su pacientais. Tačiau pastaruoju metu medikai yra tapę biurokratais.

„Medicinoje tol bus bėda, kol politikai į ją kišis, – atvirai rėžia R. Kėvalas. – Mums reikia ne sąjūdžio, o rezistencinės kovos.“

Pokalbis su vienu garsiausių vaikų ligų gydytoju, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovu profesoriumi Rimantu Kėvalu „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimo būdas“ ketvirtadienį 21.30.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.