Lytinį priekabiautoją sumedžiojęs Woody Alleno sūnus kirto ir savo tėvui

Jo straipsniai iš olimpo išsviedė vieną galingiausių kino pasaulio veikėjų. Pradėjęs narplioti lytinio priekabiavimo istorijas Ronanas Farrow (30 m.) sulaukė grasinimų.

 R.Farrow.
 R.Farrow.
 R.Farrow su motina. 
 R.Farrow su motina. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 7:13 PM

Praėjusių metų spalio 5-oji Holivude vadinama juoduoju ketvirtadieniu. Būtent tądien žurnale „Time“ pasirodė pirma žinia apie prodiuserio Harvey Weinsteino (65 m.) seksualinį priekabiavimą.

Vis dėlto skaudžiausią smūgį šio įtakingo vyro reputacijai sudavė „The New York Times“ reporteris R.Farrow.

Nuo spalio 10-osios jis paskelbė tris didelius straipsnius apie H.Weinsteino nusikalstamus nuotykius, apklausė maždaug 300 liudininkų, dešimtis moterų įtikino papasakoti savo išgyvenimus.

Koks yra žmogus, kurio straipsniai sukėlė bene didžiausią skandalą vadinamojo svajonių fabriko istorijoje?

Žurnalistas R.Farrow yra Holivudo aktorės Mios Farrow (72 m.) sūnus. Jo tėvas – garsus režisierius ir aktorius Woody Allenas (82 m.).

Tiesa, M.Farrow nėra tuo įsitikinusi. 2013 metais žurnalui „Vanity Fair“ ji pareiškė: gali būti, kad Ronano tėvas – dainininkas Frankas Sinatra (1915–1998).

R.Farrow į tokias motinos kalbas tik moja ranka. Vyras ne kartą yra pabrėžęs, kad savo tėvu laiko W.Alleną ir neketina atlikti DNR tyrimų.

Tiesa, jų santykiai toli gražu nėra puikūs. Kai sesuo Dylan papasakojo, kad W.Allenas prie jos, tuomet septynmetės, lytiškai priekabiavo, žurnalistas pasmerkė tėvą.

R.Farrow apie tai rašė amerikiečių leidinyje „The Hollywood Reporter“. Tiesa, plačiau narplioti W.Alleno skandalo jis nesiėmė, nes neabejoja, kad tai sukeltų interesų konfliktą.

„Šia tema turėtų domėtis žurnalistai, su W.Allenu nesusiję kraujo ryšiais“, – sakė R.Farrow ir prasitarė bendraujantis su tėvu, tačiau jie nesantys artimi.

Jaunas vyras prisipažino mokykloje buvęs „siaubingas nuoboda“. Jis dažniau bendraudavo su mokytojais nei su bendraamžiais, domėjosi medicina, o vėliau pasinėrė į politiką.

R.Farrow dalyvavo buvusio JAV valstybės sekretoriaus ir senatoriaus Johno Kerry rinkimų kampanijoje, 2009 metais tapo JAV prezidento Baracko Obamos administracijos nariu, o 2011-aisiais, būdamas 24-erių, buvo paskirtas JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton specialiuoju patarėju jaunimo reikalams.

Apie R.Farrow daug pasako vienas tragiškas atsitikimas. Būdamas 16 metų vaikinas keliaudamas po Sudaną užsikrėtė infekcija, dėl jos buvo stipriai pažeista koja.

Ketverius metus Ronanas praleido vežimėlyje, iškentė kelias sunkias operacijas, bet tai nesutrukdė jam stažuotis Vašingtone ir sulaukus 18-os įstoti į Jeilio universitetą.

Baigęs politinę karjerą 2012 m. R.Farrow rimtai susidomėjo žurnalistika. Jis rašė straipsnius į tokius garsius leidinius kaip „Los Angeles Times“, „Wall Street Journal“ ir „The Guardian“, taip pat pradėjo dirbti viename populiariausių amerikiečių TV kanalų NBC. 2014-aisiais jis net vedė televizijos šou „Ronan Farrow Daily“. Tiesa, laida išsilaikė tik metus.

„Dviem žiūrovams ta laida netgi patiko. Vienas iš jų buvo mano mama“, – apie nesėkmę linksmai pasakojo žurnalistas.

Kanale NBC jis parengė ne vieną žurnalistinį tyrimą.

Praėjusiais metais Ronanas paliko televiziją, kurios vadovų nesužavėjo jo užmojis rinkti medžiagą apie prodiuserį H.Weinsteiną.

Šia tema susidomėjo dienraštis „The New York Times“. Ten R.Farrow, triūsdamas 18 valandų per parą, ir parašė straipsnius, kurie sukėlė skandalą.

Žurnalistas sakė, kad jam ypač padėjo amerikiečių aktorė Rose McGowan, kuri smulkiai papasakojo, kaip prodiuseris prie jos priekabiavo.

Rinkti medžiagą apie įtakingą prodiuserį nebuvo lengva. Kažkokie žmonės netgi ėmė skambinėti R.Farrow ir grasinti. Supratęs, kad yra sekamas, žurnalistas pakeitė gyvenamąją vietą, tačiau persekiotojai neatstojo.

Pasigirdo nuomonių, kad mažametės dukros tvirkinimu kaltinto W.Alleno sūnus negali objektyviai papasakoti tokios istorijos. Atsakydamas į tai R.Farrow pareiškė: „Mano tikslas – ne patikėti priekabiavimo aukomis, o jas išklausyti. Aš objektyvus ir teisingas abiem pusėms.“

Žurnalistas kovoja ne tik už moterų teises. Jį domina visų skriaudžiamųjų likimai: juodaodžių, translyčių, pabėgėlių.

Vos pradėjęs dirbti NBC R.Farrow susidomėjo rasizmu ir pedofilija Holivude, bet jo bendradarbiai tokių aštrių temų išsigando.

Žurnalistas sakė tikįs, kad dabar, kai jo straipsniai apie H.Weinsteiną sulaukė atgarsio, atlikti tyrimus bus lengviau.

Įdomu tai, kad R.Farrow nelaiko savęs lytinių mažumų atstovu, nors palaiko artimus santykius su homoseksualumo neslepiančiu scenaristu Jonu Lovettu, kuris rašydavo kalbas prezidentui B.Obamai.

„Į santykius aš žiūriu laisvai“, – aiškino žurnalistas, anksčiau draugavęs su vakarėlių liūte Jemima Khan ir drabužių dizainere Tory Burch.

2012 metais žurnalas „Forbes“ R.Forrow įtraukė į didžiausios sėkmės pasaulyje sulaukusių žmonių sąrašą, o neseniai jis pateko ant žurnalo „The Hollywood Reporter“ viršelio. Straipsnis apie žurnalistą pavadintas skambiai – „Holivudo princas, padegęs pilį“.

Neseniai Ronanas pasirašė trejų metų sutartį su televizija HBO – dokumentinėje laidoje pasakos apie savo darbą ir, žinoma, narpliojamas priekabiavimo istorijas.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu