Pokyčių drama „Gyvenimo sparnai“ prikels dalyvius naujam gyvenimui

Artimiausius penkis mėnesius šeši žmonės iš įvairių šalies miestų keis save ir savo gyvenimus. Jų pokyčiai gali būti labai paprasti – numesti svorio, sudėtingesni – visam laikui atsikratyti žalingo įpročio ar esminiai, padėsiantys pakeisti viską, išspręsti sudėtingiausias vidines dilemas, apgydyti psichologines žaizdas. Visa tai – naujojoje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimo sparnai”.

 Pokyčių drama „Gyvenimo sparnai“ prikels dalyvius naujam gyvenimui.
 Pokyčių drama „Gyvenimo sparnai“ prikels dalyvius naujam gyvenimui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 10:59 AM

Laidos vedėjai Ignas Bakėjus ir Mindaugas Vidugiris bus šešių žmonių mentoriais, padedančiais sudaryti pokyčių planą ir teiksiančiais jiems pagalbą, kada jos beprireiktų.

„Kiekvienas žmogus gali pakilti iš bet kokio dugno, kokiame jis bebūtų atsidūręs. Daug kas kalba apie savęs pažinimą, apie augimą, apie poreikį keistis, atsikratyti žalingų įpročių. Kalba, bet nerodo. Mes parodysime! Ir kartu su šešiais drąsiais žmonėmis nueisime šį kelią“, – sako I. Bakėjus.

Penkis mėnesius TV laidos „Gyvenimo sparnai” herojai mankštinsis, keis mitybą, konsultuosis su psichologais, psichoterapeutais, ugdančiaisiais vadovais („koučeriais“), lankys įvairius seminarus, praktinius užsiėmimus.

Žodžiu, keisis. O nuo rudens, prasidėjus naujam televizijos sezonui, kiekvieną savaitę išgirsite jų atsiliepimus, pamatysite, kaip jiems sekėsi, kas buvo sunku, kas pavyko, kas ne.

„Tikrai ne visiems žmonėms reikia pokyčio, pokytyje tikrai nereikia ieškoti pramogos. Įmanoma pasikeisti tik tada, kai sukeliamos drumzlės – tai, kas ilgą laiką gulėjo nejudinama.

O kai pakyla drumzlės, visuomet atrandami sudėtingi dalykai. Pokytis visuomet turi būti lydimas didelio noro, o kai yra troškulys pokyčiui tuomet visas pasaulis tokiam žmogui padeda“, – sako laidos vedėjas M. Vidugiris.

Pirmoji laidos herojė Tatjana mokyklos laikais svajojo studijuoti kūno kultūrą, tačiau sunki finansinė padėtis privertė eiti dirbti. Kai pinigų studijoms atsirado, fizinė forma jau buvo prarasta ir Tatjana pasuko į verslą. Du vaikai, namai ir bendras verslas nejučia tapo per didele atsakomybe ir našta. Tatjana atsipalaidavimo ir poilsio pamėgo ieškoti vyno taurėje.

Dar viena laidos herojė – Mažena. Šiuo metu ji džiaugiasi mylimo žmogaus draugija, gyvena gražiame name, kuriame netrūksta įdomių naminių gyvūnų.

Tačiau vos prieš keletą metų Maženos gyvenimas nebuvo toks šviesus. Ji sukrečiančiai atvira: jos tėvas mušė mamą, kai jie išsiskyrė jai buvo šešeri, tačiau jau nuo 13 metų Maženai teko suaugti, nes mama pradėjo smarkiai gerti.

Giedrių, tikriausiai, galima pavadinti idealistu, tikinčiu, kad pasaulį galima padaryti geresniu. Jis vienas garsiausių šalies pirtininkų, todėl jam taip gerai sekėsi kapoti malkas laidos vedėjo Mindaugo surengtoje stovykloje „Vyrų kalvė“.

Giedrius rūpinasi, kad mūsų planeta išliktų, gali bet kokį seną daiktą prikelti naujam gyvenimui, tačiau jo paties gyvenime didžiulė sumaištis.

Erikas yra dviejų vaikų tėtis, vyras. Viskas būtų įprasta, kaip pas visus, tik Erikas visą savaitę dirba kaimyninėje valstybėje, ten restauruoja senus automobilius.

Namo grįžta savaitgaliais. Tik besibaigiant interviu Erikas prasitaria apie priklausomybes, nuo kurių vaduojasi ne vienerius metus. Jis žada apie tai papasakoti vėliau, o kol kas ryžtingai kimba į gyvenimo pokyčius ir dar nenori vartyti praeities.

Kita laidos herojė – Kaune gyvenanti Sandra. Pagal išsilavinimą pedagogė, laisvalaikiu domisi psichologija, turi gražių pomėgių. Priežastį, kodėl nori dalyvauti pokyčių projekte Sandra įvardija labai įdomiai – ji nori užaugti ir tapti išmintinga.

Vaikystės skaudžios patirtys dar neleidžia Sandrai apie tai atvirai šnekėti, bet ji viliasi, kad laidos ekspertai padės užgydyti tuos skaudulius ir ji drąsiai šnekės apie juos, taip suteikdama stiprybės panašius išgyvenimus patiriantiems žmonėms.

Juozas – bene atviriausias projekto dalyvis. Statybininku dirbantis vyras aštuonerius metus gyvena Garliavoje, kilęs iš Šiaulių. Alkoholio vartojimo padariniai jo gyvenime jau padarė nemažai žalos.

Pirmojoje laidoje bus pristatyti projekto dalyviai, žiūrovai trumpai supažindinami su pagrindinėmis jų gyvenimo problemomis, kurias jie nori koreguoti. „Gyvenimo sparnai“ – jau balandžio 29 dieną, sekmadienį, 17 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.