Naujame realybės šou – reta akių liga serganti Galina

Laimingai ištekėjusi trijų vaikų mama, 33-ejų Galina Markman – drąsi moteris. Šeimyninę laimę su vokiečiu Ulfu kurianti vilnietė serga itin reta genetine akių liga. Vos 10 proc. matančiai moteriai tai nesutrukdė pasiryžti drąsiai avantiūrai. Galina tapo naujo LNK televizijos realybės šou-eksperimento „Tamsoje“ dalyve. „Buvimas tamsoje man bus tarsi pasibandymas, kas būtų, jeigu būtų“, – atvirai prisipažįsta gyvenimą lyg per vamzdį stebinti unikalaus eksperimento dalyvė.

Galina Markman. <br>LNK nuotr.
Galina Markman. <br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 1:09 PM

„Manau, kad esu pirmoji savo šeimoje, kuri sužinojo, kaip vadinasi mano liga. Tai pigmentinis retinitas – paveldima akių liga, kurios metu šviesai jautri akies tinklainė lėtai ir palaipsniui degeneruoja. Galų gale žmogus apanka. Dabar aš matau vos 10 procentų. Sveiko žmogaus matymo laukas yra 180 laipsnių, aš matau tik per centrą. Tarsi per vamzdį žiūrėčiau. Kol kas regėjimas neblogėja, bet niekada nežinai, kas gali nutikti“, – apie paveldimą ligą pasakojo Galina.

Dvylikametę dukrą iš pirmosios santuokos ir du berniukus su antruoju vyru Ulfu auginanti Galina baigė filologijos studijas, sukūrė darnią šeimą, dirba mylimą masažistės darbą bei mokosi vokiečių kalbos. Moteris itin atvira. Realybės šou, kur neregiai taps ištikimais palydovais ir svarbiausiais patarėjais matantiesiems, ji pasiryžo dalyvauti, nes nori sužinoti, ką reiškia gyventi visiškoje tamsoje.

„Buvimas tamsoje man bus tarsi pasibandymas, kas būtų, jeigu būtų. Jeigu aš iš tiesų apakčiau. Labai noriu išmokti gyventi ir būti tamsoje – jau dabar turiu daug draugų neregių, o taip aš dar geriau suprasiu tuos žmones, kurie gyvena nuolatinėje tamsoje“, – atviravo moteris.

Reta genetine akių liga serganti 33-ejų unikalaus realybės šou dalyvė pasakoja, kad pigmentinio retinito diagnozė persekioją jau kelias jos šeimos moterų kartas. Labiausiai vilnietė bijo, kad ši genetinė liga nepaliestų jos dukros.

„Kadangi mano liga paveldima, labai jaudinausi dėl savo vyresnėlės Simonos, tačiau domėjausi ir žinau atvejų, kai ši liga būna tarsi miego režime organizme ir niekada nepasireiškia. Dukra dabar mato gerai. Tikiuosi, taip ir liks“, – viliasi visuomet optimistiškai į gyvenimą žiūrinti Galina.

Paklausta, kaip jai pavyksta išlikti tokiai optimistiškai ir nuvyti blogas mintis šalin, moteris prisipažįsta, kad sunkiu akimirkų vis dar pasitaiko. Ją slegia tai, kad vieną dieną tiesiog gali nebematyti savo vaikų. „Sunku, kai žinau, kad galbūt, kažkada, galiu nebematyti savo vaikų veidų. Bet aš veju tas mintis šalin. Ir man pavyksta! Aš rūpinuosi savimi – anksčiau turėjau valgymo sutrikimų, patyriau daugiau streso, tuo metu silpnėjo ir mano rega. Supratau, kad negaliu pasiduoti savo problemoms. Juk turiu tokią nuostabią šeimą. Susitvarkyti su tamsiomis mintimis man labai padeda ir darbas. Masažuodama tarsi pasikeičiu gera energija su savo klientais“, – kalbėjo realybės šou „Tamsoje“ dalyvė.

Dirdama masažiste Galina prieš dešimt metų sutiko antrąjį savo vyrą, verslininką iš Vokietijos Ulfą. Jis vieną dieną užsuko pasilepinti masažu, taip ir prasidėjo jų meilės istorija. „Prieš daugiau nei 10 m. mes susipažinome prie masažo stalo – jis atėjo kaip klientas ir visą seanso laiką nenuleido nuo manęs akių. Jam tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, man – tikriausiai iš trečio“, – juokdamasi pasakojo moteris.

Galina mėgsta juokauti, daug bendrauti ir kaip sako pati, gali kalbėti valandų valandas. Paklausta, ar nemano, kad tai gali erzinti kitus projekto dalyvius, moteris kaip visada lieka išskirtinai optimistiška: „Iš tų dalyvių, kuriuos jau teko sutikti fotosesijose ar apie kuriuos skaičiau spaudoje, nemanau, kad bus bent vienas, kuris man nepatiks, ar bent vienas, kuriam nepatikčiau aš.“

Moteris nekantraudama laukia gegužės 7-osios, kai ji su dar 12 konkurentų apsigyvens tamsos namuose, kur juos kiaurą parą bus galima stebėti internete, šiokiadieniais – specialiose dienoraščio laidose ir tiesioginėse sekmadienio išlikimo kovose LNK eteryje. Netrukus prasidėsiančio eksperimento „Tamsoje“, kuriame matantieji apsikeis vietomis su neregiais, dar nėra buvę ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Reginčiųjų ir neregių poros viso eksperimento metu nuolat keisis tarpusavyje ir varžysis dėl pagrindinio prizo – 20 000 eurų. Šią sumą projekto nugalėtojų pora pasidalins perpus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.