Laida „Patriotai“ išsiaiškino įdomių faktų apie Edmundą Jakilaitį

Edmundo Jakilaičio svirnui Kaltanėnų dvaro parke rekonstruoti valdžia skyrė 217 299 eurų iš Europos sąjungos (ES) fondų. Svirnas yra šalia ES lėšomis įrengtų lauko teniso kortų, kuriais E. Jakilaitis su įtakingais draugais naudojasi savaitgaliais, kai vieši savo prabangioje sodyboje prie Kaltanėnų.

 Laidos stop kadras.
 Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 12:58 PM

„Lietuvos ryto“ televizijos laidaPatriotai“ išsiaiškino, kad E.Jakilaičio bendrovei pinigai buvo skirti pagal programą, kurią prižiūri Kultūros ministerija. Paraiška buvo pateikta pernai spalį, o jau šiemet balandžio pradžioje visi formalumai buvo sutvarkyti ir paraiška patenkinta. Anot E. Jakilaičio, jis merdinčiame Kaltanėnų miestelyje įrengs privatų muziejų.

Švenčionių rajonas yra 56-tas iš 61 Lietuvos rajonų pagal gyventojų pajamas, tačiau būtent jame ES lėšomis įrenginėjami teniso kortai, kuriais daugiausiai naudojasi iš didmiesčių savaitgaliais atvykstantys sodybų savininkai. E.Jakilaitis net yra įsteigęs savo sodybos, kurią žymi neoficialus kelio ženklas „Jochaidyškės“, teniso turnyro prizą.

„Patriotai“ kvies žiūrovus pasidairyti po E.Jakilaičio ir jo draugų politikų, lobistų ir viešųjų ryšių specialistų pamėgtas Švenčionių rajono vietas bei parodys, kaip vystosi už kelių šimtų metrų nuo žurnalisto svirno esančio Kazimiros Prunskienės sūnaus kaimo turizmo verslas, taip pat finansuotas Europos Sąjungos pinigais.

„Patriotai antradienį 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.