Rolandas Vilkončius: „Man kliūdavo už tai, kad propaguoju Vakarų kultūrą”

Televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius aiškiai prisimena: daugybę metų prie įvažiavimo į Ukmergę stovėjo didžiuliai skaičiai – 1225.

Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Rolandas Vilkončius. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 14, 2018, 12:54 PM

„Tai pirmas dalykas, apie ką pagalvoju, kiekvieną kartą grįžęs į savo gimtąjį miestą”, – sako.

Šeštadienį jis ir vėl čia atvyks – Rolandas jungiasi prie iniciatyvos „100 švęskime patys” ir savo miestui dovanoja tai, ką moka geriausiai. Televizijos laidų vedėjas ves Nepriklausomos Lietuvos 100-mečiui skirtą šventę prie Ukmergės piliakalnio.

Šiandien skaičių prie įvažiavimo į Ukmergę nebėra, nes istorikai vis ginčijasi, ar tai – tikroji miesto gimimo data.

„Jei taip, tai juk Ukmergė senesnė nei Vilnius”, – juokiasi Rolandas ir tikina, kad miestas, kuriame praleido savo vaikystę ir mokyklos metus, jam vis dar labai brangus. Ir nesvarbu, kad jau daugybę metų gyvena Vilniuje.

Vaikystės nuotykių ir išdaigų Ukmergėje būta daug. „Neprisimenu, kad tėvai už jas rimtai būtų mane barę, nors pabambėdavo kartais”, – šypsosi.

Mokykloje Rolandas buvo iš tų, kurie gerai matomi ir visur dalyvaujantys.

„Mūsų paauglystė sutapo su Nepriklausomybe, dalyvaudavome visuose to meto renginiuose. Niekada nepamiršiu, kaip su mama stovėjome Baltijos kelyje ir kaip didžiavausi Ukmergėje restauruotu Laisvės paminklu, kuris dabar stovi aikštėje priešais miesto savivaldybę. Gerai prisimenu tą jausmą: štai, dabar, Lietuvoje viskas bus kitaip. Žinojau šalies istoriją, mūsų šeimoje ir giminėje net vaikams tyliai pasakodavo, kad Lietuva yra okupuota, o tikėti tuo, kas rašoma istorijos vadovėliuose, neverta”.

Apie tai Rolandas su bičiuliais pasišnabždėdavo ir mokyklos diskotekose, kurias pats ir vesdavo. „Anų laikų diskotekos vedėjas nuo dabartinio didžėjaus skiriasi kaip diena ir naktis. Įrašus grodavome juostiniu magnetofonu, pagal juostos storį mėgindavome nuspėti, kurioje vietoje yra viena ar kita daina, – pasakoja. – Apie kokius 1987 metus man nuolat kliūdavo nuo seno komunisto kaimyno, kuriam atrodė, kad propaguoju supuvusią Vakarų kultūrą. Kai jis apibardavo mane už „Depeche Mode”, aš dar garsiau paleisdavau „AC/DC”.

Rolandas sako, kad šių dienų Ukmergė nuo jo vaikystės miesto labai skiriasi. Joje pilna iniciatyvių žmonių, kurie patys, neraginami kuria miestui šventę. Šį šeštadienį jis scenoje prie Ukmergės piliakalnio diskotekos neves, tačiau mielai pristatys šventės Ukmergėje svečius – istoriką Alfredą Bumblauską, keliautoją Vytarą Radzevičių, mados dizainerę ir istorikę Renatą Maldutienę bei grupę “Okata”. Kaip ir jie visi, Rolandas savo pasirodymą rengia nemokamai.

Gegužės 19 dieną Rolandas Vilkončius jungiasi prie renginių organizatorių NAME iniciatyvos „Švęskime patys”. Jis taps koncerto „100 švęskime patys” vedėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.